1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Xbox360 Laptop

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Shparag, Czerwiec 11, 2011.

  1. Shparag

    Shparag Banned

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Redmond
    Witam wiem ze temat pojawil juz sie na forum ale było to dawno temu potem troche go odswiezano ale nadal nie uzyskałem dokładnych informacji na nurtujacy mnie temat a wiec tak chciałbym przerobic swojego iksa za pomoca laptopa i teraz mam kilka pytań sa dwie opcje:

    1) bede używał USB PROBE V3, przerabiaj sam XBOX360 HIT !!!PMT !! (1654496909) - Aukcje internetowe Allegro a takze Karta PCMCIA SATA 2 porty CL-PL07 (1617529150) - Aukcje internetowe Allegro plus mój laptop Acer Aspire 3690 posiada on wejscie PCMCIA wiec chyba wszystko powinno byc ok czy da rade spokojnie sie przerobic iksa czy beda problemy jesli tak to prosze powiedziec jakie czy niewlasciwy chipset, bios albo inne numery bede robił to metoda PMT HACK mam liteona v3 z sierpnia 2009 ahaaa no i czy do tego musze miec winde na usb czy jak

    2) do tej opcji chce uzyc USB PROBE V3, przerabiaj sam XBOX360 HIT !!!PMT !! (1654496909) - Aukcje internetowe Allegro a takze USB ADAPTER NA ZEW. DYSK HDD SATA IDE 2,5 3,5 ATA (1613071315) - Aukcje internetowe Allegro no i ten sam laptop i wogóle i teraz wiem ze ta druga opcja jest poroniona i pewnie nawet nie ma prawa sie udac ale chce sie upewnic

    wiem ze jest tu na forum kilka naprawde uczonych osób które maja duze pojecie w tym temacie i moga pomóc mi w moich problemach jesli moge prosic to jesli ktos juz udzieli mi odpowiedzi to niech sie troche rozwinie a nie odpisuje tylko po to by nabic posta

    P.S
    przepraszam za składnie tego posta brak jakichkolwiek kropek itp a takze za błedy ortograficzne ale jestem po 16h pracy i naprawde jestem zmeczony :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Czyli tak :
    Kupisz te 2 gadżety i wydasz ponad 100zł z przesyłką.
    Przeróbka to koszt jakieś 50zł.

    Chcesz przerobić sobie czy przerabiać konsole ?

    Na początku sprawdź czy laptop znajduje napęd z ixa .
    Wypnij DVD z laptopa - kabel sata podłącz do napędu liteon z xboxa ,zasilanie pobierz z xboxa ,uruchom JungleFlasher i sprawdz czy napęd jest wykrywany.
    Nie zapomnij uziemić Xboxa ( dowolna masa, np: obudowa).
    Jeżeli będzie wykrywany ,nie inwestujesz w ten 2-gi gadżet.
    PMT HACK - jest potrzebny tylko i wyłącznie do zczytania klucza.

    Niedługo pojawi się : USB Probe v Delux i Molex Probe v Delux .
     
  4. Shparag

    Shparag Banned

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Redmond
    W zwiazku z tym ze pewnie teraz microsoft zacznie czesciej wypuszczac nowe myki na piratów to wolał bym wydac raz 100 zł niz potem co chwile 50 zł co do zarabiania to za słaby jestem aby zepsuc komus iksa wiem ze jestem blady w tym temacie wiec nie zabieram sie za cos czego nie umiem na tyle by nic nie zepsuc hmmm dlaczego laptop mialby nie wykryc napedu iksa?
     
  5. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Niektóre chipsety nie lubią się z napędami z xboxa.
    A M$ stara się jak może aby przeszkodzić w kopiowaniu.
    Nie za bardzo im to wychodzi,ale ostatnia aktualizacja trochę namieszała .
    Z tym że jak ktoś to rozgryzie to przeróbki będą programowe bez zbędnego sprzętu.
    Tak jak to ma miejsce z PSP i PS3 .

    PS:
    Jeżeli napęd będzie wykrywany przez laptopa to koszt inwestycji to tylko 2zł.
     
  6. Shparag

    Shparag Banned

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Redmond
    Chętnie posłucham na temat twojej propozycji niewazne czy na oficjalu czy na privie mysle ze wiem o co ci chodzi ale prosze oswiec mnie :] tylko prosze łopatologicznie

    P.S
    42h na nogach bez snu zaczynam miec majaki
     
  7. Shparag

    Shparag Banned

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Redmond
    niechce smiecic ale chetnie usłyszał bym tez opinie innych uzytkowników
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    uwierz mi ze może byc ciężko na porcie pcmcia ale ludzie jakos tam sobie radzą...druga opcja wogóle odpada.....najlepiej xp....i najpierw dobrze się obczytaj żebyś nie popełnił jakiegos błedu.....
     
  9. Shparag

    Shparag Banned

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Redmond
    no to druga opcja odpada tak jak myslalem ale mysle ze na tym porcie PCMCIA powinno pojsc w koncu wszystko bedzie ok do tego usb probe i lecimy :] szkoda ze tak mało osób udzielało sie w tym temacie ale ok to co chcialem wiedziec to wiem jak zrobie przeróbke to zamieszcze na forum tutka aby kazdy z takim samym problemem jak ja mógł sie dowiedziec kilku rzeczy

    temat do zamkniecia jesli mozna prosic
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Moze byc problem z ta PCMIA bo nie wiadomo jaki ona ma chipset, a i producent czesto tego nie podaje, najlepiej sie dowiedziec bo to nie potrzebny wydatek gdy kupisz i nie bedzie dzialac
    A adapter USB to juz totalna chińszczyzna i moga byc problemy, wiem bo nie raz taki sprzedawaliśmy ludzie to kupuja tylko po to by skopiowac wazne dane, a i tez czesto nie wykrywa on napedow optycznych, a jak wykryje sa problemy z komunikacja np podczas nagrywania
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    te adaptery usb nie nadają sie do flashu zupełnie
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak jak pisalem, sa z nimi problemy bo one nie maja "pelnych" kontrolerów tylko zwykle scalaki aby tylko dzialalo kopiowanie
     
  13. Shparag

    Shparag Banned

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Redmond
    No i własnie tego sie obawiałem ze one sa na jakis chipsetach dziwnych co potem w praktyce okazuje sie jednym wielkim niewypałem i konsoli nie da sie przerobic. Ta druga opcja wiedziałem ze jest poroniona ale zawsze trza sie spytac co nie co na ten temat bo na necie róźne rzeczy pisza ludzie. Gdzies tam na xecuterze wyczytałem ze jednemu sie udało przerobic tym drugim sposobem ale wierzyc mi sie nie chce
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    niby hitachi stare można tak zrobić.....ale nie wiem bo nie bawiłem sie
     
  15. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Nie było by problemu z X360USB, ale to koszt trochę ponad 200PLN. Widziałem swego czasu na Allegro kontrolery VIA na PCMIA, które kosztowały coś około 100PLN i na nich dało się flashować, ale jeżeli ktoś miał nowszego laptopa dochodziła do tego przejściówka z PCI Express na PCMIA, a to koszt również około 100PLN, więc koszt był wysoki.
     
  16. Shparag

    Shparag Banned

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Redmond
    No własnie ciekawe jest to ze koles tam pisał ze udało mu sie to zrobic z liteonem ale zaznaczam ze to nie potwierdzone info
     
Wczytywanie...

Poleć forum