1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Xboxa 360 kilka pytań. (uzylem wyszukiwarki).

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Devolfor, Październik 9, 2010.

  1. Devolfor

    Devolfor Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witam , próbowałem szukać przez godzin odpowiedzi na moje pytania i nie moglem nic znalezc.
    Mam xboxa 360 premium z napedem Samsung-toshiba wersja z roku 2006 bez hdmi.


    Czy trzeba kupować speclajne czipy VIA VT6421A aby flashować konsole? Mam płyte głowną Gigabyte M720 us3 z Windowsem 7 , czy moge flashować konsolę bez kupowania czipa? czy wygląda to tak samo jak z tymi chipami?

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Możesz. Wygląda tak samo.

    Jungleflasher, intro device id, wyłącz/włącz, read, spoof source2target, write.

    Jak kontroler sata masz przestawiony w biosie na ahci to musisz zmienić na ide.
     
  4. Devolfor

    Devolfor Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dziękuje , którym poradnikiem najlepiej się posłużyć ? dodam że jestem w tym zielony. Napęd to napewno samsung/toshiba.
    jaką wersje ixtreme najlepiej użyć?
     
  5. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    LT Samsung 1.0 - odpali ci wszystko co na dvd9, nie musisz się martwić o wave'y i inne pierdoły.

    Poradnik możesz użyć ten z forum, jest stary ale nic się praktycznie nie zmieniło.


    Jungleflashera pobierz nowego stąd:
    MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

    Portio nie musisz instalować, z nowym jf sam się on instaluje gdy program uruchomisz jako admin (prawy przycisk myszki>uruchom jako administrator)
     
  6. Devolfor

    Devolfor Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie moge ściągać z megaupload, mam jakieś cholerne limity - pewnie ktoś z lanu ściąga. Moge dostać innego linka lub dostać nazwe tej wersji?
    LT samsung 1.0 to jest wersja ixtrema rozumiem, gdzie moge ją pobrać?

    Czyli mam to zrobić za pomocą tego poradnika? http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-samsung-benq-jungleflasher-8932.html

    Przepraszam za te wszystkie pytania , staram się szukać przed każdym razem jak się o coś zapytam.
     
  7. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
  8. Devolfor

    Devolfor Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Lt samsung 1.0 to plik ix-ltv1.0-sammy?


    w tabelce i/o port skąd mam wiedzieć ktore mam wybrać ? wystarczy odłączyć napęd i będzie tylko 1 do wyboryu?

    Jak mam włączyć napęd z xboxa jeżeli jest on już wyciągnięty całkowicie ?
     
  9. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Tak. JF sam się zapyta po odczycie czy wrzucić lt w target fw.
    Zmieniaj porty po kolei, w któryś wpadnie samsung.

    Jeżeli nie posiadasz xecutera ck3 to napęd zasilasz konsolą. Zostaw go na miejscu, tylko połącz go z pc kablem sata.
     
  10. Devolfor

    Devolfor Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jest problem , wszystko robie tak jak w poradniku i nie mogę znależćw tabelce i/o port mojego napędu , po prostu jakby go nie było .. co robić? wszystko jest podłączone . Napęd za to wykrywa BIOS. jest tam napisany model itp. jest ustawiony na master.

    ps. jak wlaczam jungle flashera przez administratora to wyskakuje takie coś :
    cant install portio64.sys driver !
    Press f8 i inne ****rela , taki sam jest błąd jak włącze go normalnie.


    help
     
  11. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Masz system 64bitowy.
    Jak włączasz kompa ciśnij w f8 i wybierz start systemu z wyłączeniem wymuszania podpisanych sterowników.
     
  12. Devolfor

    Devolfor Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dzieki , nastepny problem : przy punkcie 2 , wciskam device/intro ide i po kilku minutach pokazuje mi sie takie cos ;

    Key has been tested and verified, thanks C4eva !
    Drive is Samsung.. Sending Vendor Intro to port 0x0970
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    ...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
    Device Intro failed!
     
  13. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Wyłącz/włącz konsole po kliknięciu w device/vendor.
    Lub użyj samsung unlock okienko wyżej.
     
  14. Devolfor

    Devolfor Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ten sam problem , gdy klika, w sammy unlock mam błąd : Failed at stage 1.

    udało mi się teraz coś zrobić i mam ;

    Parallel flash found with Status 0x70

    Sending Device ID request to port 0x0970
    Manufacturer ID: 0xBF
    Device ID: 0xB6
    Flash Name: SST(SST39SF020)
    Flash Size: 262144 bytes



    jest wszystko ok teraz? flashowac dalej
    ?
     
  15. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Jak masz właściwości kostki to robisz odczyt, read.
    Robisz odczyt, później zapyta się czy chcesz aby załadował z automatu lt. Dajesz tak, patrzysz czy klucz u góry zgadza się z kluczem na dole.
    Nie mogą to być cyfry 0000000000000000000000, 7777777777777777777777, musi to być unikalny klucz np.DB23E199CE7476EC663F533FFFDE66A2
    Jak się zgadza, to wybierasz write i po flashu.
     
  16. Devolfor

    Devolfor Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dzięki wielkie, wygląda na to że zrobiłem wszystko OK , możesz mi coś powiedzieć więcej o LT Samsung 1.0? czy jest to lepszy soft niz ixtreme 1.6? jest takie samo prawdoodobienstwo ze dostane bana na xbox live? i jeszcze pytanie , slyszalem ze trzeba jakoś nagrywać gry z patchami.. jak to dokładnie wszystko wygląda? wystarczy ściągnąć obraz gry i wypalić?
     
  17. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Prawdopodobieństwo ,że bana dostaniesz "teoretycznie" jest mniejsze ,a jak jest w praktyce każdy wie. A resztę info jeżeli chodzi o obrazy Iso ,sprawdzanie obrazu ,abgx 360 wszystko znajdziesz na forum.
     
Wczytywanie...

Poleć forum