1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flasher znów mnie naciąga?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Lyska, Grudzień 24, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Otóż byłem około 2 tygodnie temu u "flashera" który powiedział mi że mam napęd z maja (czyli Liteon V2?) i że nie potrafił wyciągnąć klucza napędu (że same zera mu wyskakiwały). I otóż napisał do mnie dziś że potrafi już przerobić Liteon v3 za 100zł w 2godziny.
    Czy ta cena i czas faktycznie są prawdą?
    Napęd z maja to Liteon v2? Bo na allegro wymyślają nawet Liteony v2,5... może to ten? (?)
    Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ramsonX360

    ramsonX360 Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Po prostu trafiłeś na jakiegoś trefnego "flashera".
    Niby powiedział ci że napęd z maja to nie wiem jaki on ma problem z przeróbką.

    Najlepiej napisz jaki model masz napędu (jeżeli masz rozkręconą konsole)
    O ile się nie mylę to jest napęd nie przerabialny ale są one produkowane od połowy lipca 2009.

    Acha i 2h. to trochę przesada:)
     
  4. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    nie ma zadnych 2.5 a wszystkie napedy sa juz przerabialne ale jak widac to jak ktos jest cieniutki w uszach to i v2 nie umie zrobic
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Po prostu trafiłeś na elektronika-amatora , który w Tobie ( bez urazy ) upatrzył klienta-jelenia i szuka łatwego zarobku . Taka przeróbka to cena około 50zł . A przeróbka liteona v2 trwa góra 20-30 min.
     
  6. loopguru

    loopguru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Hmm...mi gość flashował przy mnie niecałe 5 minut.Napęd v2 lub v3 sam niewiem-konsolka z września.
     
  7. lisek1983

    lisek1983 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    mój kumpel był na giełdzie w katowicach z 2 konsolami i jeden wieśniak przerobił mu konsolę za 250zł z najnowszym napędem a 2 nie umiał zrobić i jeszcze był jeden gość co mu zrobił tą drugą ale też za 250zł
     
  8. malina10212

    malina10212 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    253
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Kielce
    Przeróbka w 2 godziny??? Co on będzie konsole na części pierwsze rozkładał? Cenę też sobie śmieszą wymyślił:DD
     
  9. Carnagge

    Carnagge Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie znam sie dokladnie w temacie, ale jak kupowalem konsole 3mc temu to tez patrzylem na te przerobki. Na Allegro sprzedawcy mieli napisane, ze starsze wersje LiteOn to w 5min i za ok. 50zl, a ta najnowsza to wszyscy mieli napisane, ze na drugi dzien i za ok. 80-100zl, wiec chyba cos jest lub bylo na rzeczy, ze nie dalo sie tego od reki zrobic.
     
  10. loopguru

    loopguru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Może 3 mieszki temu tak było.Teraz jak "serwisant" w temacie to 5 minut.
     
  11. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Masakra !! Za przeróbkę 250zł ?? A ja myślałem , że naciągnięcie na 150zł za przeróbkę to już sukces ( dla przerabiającego-naciągacza ) ....
     
  12. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmmm.. Zawsze przeróbka jakiegokolwiek napędu kosztowała 40-60zł. Ale wyszedł ten liteon v3. Na allegro niektórzy piszą ze v3 to około 2h roboty, jeden zaś napisał że od 4 do 24h.... Ceny też są dziwne niektórzy rządająna allegro 110 zł za v3.... Jeden na aukcji napisał że v3 trzeba lutować! ludzie co jest?
     
  13. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Daj link do aukcji tam gdzie flas***a V3.
     
  14. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tu dla przykładu kolo przerabia liteony 83850c za 100 lub 150 zł... to przecież liteon v2!


    a TEN KOLO
    twierdzi że przerabia:
    Fajny koleś czyżby wymyślił Liteona v2,5v? no tak pozdro dla niego.

    ps. jeszcze znalazłem jednego który "lutuje" v3. Ale linka zapodziałem.
     
  15. MadMax2000

    MadMax2000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Internet
    No dobra cena 250zł. Jeleni szuka. Ja robię sam przeróbke i mi zajmuje v2 ok 15 min z rozebraniem, a v3 jeszcze nie robiłem, ale tutaj już trzeba lutować i przecinac sciezki do sciągnięcia klucza. Dlatego zajmuje to niektorym to sporo czasu.
     
  16. nordeq

    nordeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2007
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk (tripcity)
    Nasz serwis robi serie 8xxxx za 70zł (nic oczywiście nie trzeba lutować) i zawsze na miejscu w obecności klienta. Serie 9xxxx robimy za 100zł i trzeba poczekać maksymalnie 3 godzinki.

    Rzeczywiście trzeba te najnowsze lutować stąd taki czas:)
     
  17. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak skoro mi powiedział że mam napęd z maja i do tego mi powiedział że sposobem v2 się nie dało to sam muszę sprawdzić mój napęd jaki mam. Otwierając konsolę są plomby które możba przypadkiem zerwać czy coś?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum