1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flashowanie LiteOn 74850c

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez loza6, Marzec 5, 2011.

  1. loza6

    loza6 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam posiadam konsolę Resident Evil Edition, Jasper, nie przerabiana z napędem:
    LiteOn
    HW Ver: DG16D2S
    FW Ver: 74850C


    Czy mógł by mi ktoś dać dokładny poradnik jak dokonać przeróbki tego napędu, filmik, link zdjęcia itp ?
    Dodam że interesuje mnie przeróbka LT+

    Będę bardzo wdzięczny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    przecież wszystko jest w dziale firmware napędów.....
     
  4. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    To raz, a dwa to trzeba napisać nowy bo teraz jest PMT ;]
     
  5. loza6

    loza6 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    więc pomoże ktoś?
     
  6. spider111

    spider111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
  7. trash.prv

    trash.prv Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Szanowni forumowicze, przepraszam ale jestem nowy w temacie Xbox'ów.
    Od 3 dni staram się zagłębić w temat odpytując "wujka google" i czytając posty na forum dotyczące czy to wykonywania kopii zapasowych czy wgrywania flashów jednak nie znalazłem odpowiedzi na kilka pytań które mnie trapią. Mianowicie kopie, które dostałem kupując konsolę są według abgx360 wave2 co znaczyłoby że napęd jest teraz prawdopodobnie przerobiony na flash iXtreme 1.0-1.5. Próbowałem wykonać kopię gry z wave10 i zmienić na wave3 niestety po nagraniu okazało się, że nadal jest wave10.
    Rozkręciłem swojego Xa i dowiedziałem się że mój naped to Liteon DG-16D2S 74850C June 2008.
    Teraz powstało pytanie co mogę zrobić aby zmienić flash na np. LT+ bądź jakikolwiek, który polecicie. Zaznaczam że raczej nie będę korzystał z Live choć nigdy nie wiadomo.
    Do konsoli nie dostałem żadnej płyty z plikiem klucza do napędu - Czy jest to problem?
    Nie posiadam oprzyrządowania CK3 i mam zamiar dokonać flashu z pł. gł. z nForce4 nie VIA (coś czytałem o wymogu Via ale to w starszych publikacjach). Czy poprzez zlutowanie ścieżek nie będę potrzebował żadnego dodatkowego oprzyrządowania prócz kabla SATA?
    Teraz zakładając, że idę wedle instrukcji http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html czy jest możliwość nieodwracalnego uszkodzenia napędu poprzez złe wgranie softu lub coś w tym guście?

    To jest taki początkowy zestaw pytań - nie będę się rozpisywał bo może okazać się, że już któreś z w/w zapisów będzie uniemożliwiała wykonanie aktualizacji. Jeżeli jednak będzie możliwość to prosiłbym o mały tutorial albo przynajmniej podpowiedzi.

    Pozdrawiam
    Artur
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jeśli masz starą przróbkę to nic nie lutujesz....podłączasz napęd, tacka do połowy wsunieta, klikasz dummy from ixtreme i potem tacka otwarta do końca i masz klucz
     
  9. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak masz ixtreme 1.5-1.61 to wyciągasz klucz przez JF "dummy from ixtreme" potem erase i write.
    Przy tym możesz zasilać napęd z konsoli i na nforce powinno śmigać wszystko.
     
  10. trash.prv

    trash.prv Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    podczas gdy bedą leciały kropeczki przy sending vendor czy jakoś tak wyjmij i włóż wtyczkę od zasilania napędu żeby uzyskać status 72 czyli taki do wgrania lt+

    ściągnij ten

    http://www.mediafire.com/?iq0k7v9gmixpgkw

    i wrzuć do katalogu firmware w jungle
     
  12. trash.prv

    trash.prv Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jungle flasher mam ściągnąć najnowszy czy ten z tutorialu w/w?

    Nic się nie stanie konsoli jak wypnę zasilanie?

    Pozdr
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. trash.prv

    trash.prv Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy sterowniki PortIO32 też mnie obowiązują?

    Sorry za taki natłok pytań ale jestem strasznym noobem w tym temacie :)
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    uziem konsole kablem z kompem żeby ci się nic nie stało......jungle sam wgrywa ten sterownik....
     
  16. trash.prv

    trash.prv Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Reasumując - konsola uziemiona z kompem (komp aktualnie włączony).
    1. Podłączam kabel TV
    2. Włączam konsolę z podpiętym zasilaniem napędu z konsoli i kablem SATA do kompa.
    3. Odpalam Jungle i pluje się ze nie ma portu Via.
    4. Wybieram napęd i klikam Dummy from keyDB i wtedy odłączam i podłączam zasilanie?

    Proszę o pomoc :)
     
  17. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    opael dał byś mu GG, bo widzę że jeszcze sporo pytań będzie ;]
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  19. trash.prv

    trash.prv Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Temat jak dla mnie zamknięty. Z pomocą merytoryczną użytkownika Opael2 napęd został bezproblemowo zreflashowany na LT+. Wielkie dzięki za poświęcony czas i poprowadzenie krok po kroku. Shibby również dzięki za ekspresową reakcje i aktywność. Jeszcze raz wielkie dzięki!

    Pozdr
    Artur
     
  20. grochu

    grochu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    witam podłączę się do tematu, posiadam Liteon v1 73450c konsola z 05.2009 . Przerobiona na iXtreme LT niestety nie posiadam klucza, jakim sposobem mogę teraz wgrac LT+ 1.1 ?
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    albo cięcie ściezek albo pmt
     
Wczytywanie...

Poleć forum