1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flashowanie nagrywarki ihas

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wojtecki, Luty 16, 2014.

  1. wojtecki

    wojtecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Padła mi nagrywarka ihas 124 rev B iteraz mam pytanko bo chcąc kupić taką samą to na sieci wołają sobie średnio 200 w górę i to za używkę
    i czy kupując ihasa 124 -04 EU da się coś z tym zrobić ? bo nie którzy piszą że tak
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Można nagrywać dzięki programowy Burnermax Payload ale pewności nie ma czy gra się wypali
     
    1 osoba to lubi.
  4. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja mam rewizję EU i mi wszystko co chce wypala na verbatimie. Innych jeszcze nie próbowałem
     
    1 osoba to lubi.
  5. wojtecki

    wojtecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ci co mają rewizje EU tak jak kolega wyżej twierdzą że nie ma problemu a ja tylko nagrywam na verbatimach więc po co płacić za rewizje B taką kasę jak się okaże ze z rewizją EU nie będzie problemu to rew..B nie będzie tyle kosztować bo nowe ma jeden gość i życzy sobie 300
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Ja mam za to inne ciekawsze pytanie. Padła co masz na myśli? Padła kompletnie nie jest identyfikowna czy tylko nie widzi płyt/nie nagrywa czy lub nagrywa błędnie.

    Jeśli piec widoczny jest w windowsie podejrzewam że padnięty laser, co za tym idzie PCB sprawne. Podejrzewam (zaznaczam podejrzewam) że w modelu 124EU jest taki mechanizm i laser, róznica w PCB, jeśli by się okazało jak piszę proponuję kupić rev., EU za tam 80 zł i podmienić PCB elektroniki. W innym przypadku no faktycznie piecyki 124-19B są AKTUALNIE pod 200zł.


    Co do różnic w Rev. B masz wgrany na stale firmware Burner max, więc tylko wypalać.
    Inne rewizje takie jak 04, EU, W i cala w sumie reszta nie da się do nich wgrać Firmware Burner Max, jednak przed każdym nagraniem płyty trzeba użyć programu Burnermax Payload 0.15 co spowoduje ze program zobaczy na płycie 8.7GB, jednak przy używaniu aplikacji zdarzają się sytuacje iż mimo nagrania 100% poprawnie płyty, po włożeniu do konsoli ona nie działa, na jakich płytach i jak często to występuje to nie wiem, używam 124-19b więc nie martwię o to, jednak z czytania forum trochę tego czasem wynika.
     
  7. wojtecki

    wojtecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po weryfikacji jest błąd po nagraniu widać na płycie początek nagrania w linie tak jak by laser zatrzymał i robił przerwy
     
  8. wojtecki

    wojtecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po weryfikacji jest błąd po nagraniu widać na płycie początek nagrania w linie tak jak by laser zatrzymał i robił przerwy
    nagrałem nią kilka filmów i jest ok. tylko gierki niestety nie chodzą
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jesteś w stanie zrobić foto dobrej jakości..? Miałem przypadek na Verbatimach że po nagraniu na płytach były plamy i kropki, wyglądało to jak przebarwienie. P.S jakich płyt używasz?
     
  10. wojtecki

    wojtecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    płyt używam tylko verbatim ,co do zdjęć mógłbym przesłać na maila
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Verbatimy które bo tu jest zasadnicza i mega róznica. Made in China czy made in Singapur..?

    Jeśli kupiłeś made in China to już wiesz dlaczego dziadowsko wypala. Verbatimy tylko i wyłącznie Made in Singapur się kupuje
     
  12. wojtecki

    wojtecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    ID: MKM-003-00 i te używałem od zawsze i było ok. choć kiedyś kupiłem verbatimy o innym oznaczeniu i fakt była lipa
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    MKM-003-00 owszem to media ID płyt ale te same plyty są produkowane i w Chinach i w Singapurze, te w chinach są do du...... Kupuje się tylko MADE in Singapur.... ja zawsze kupuje te VERBATIM DVD+R DL 8,5GB 8x cake 20szt MKM-003-00! (3902078629) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub te VERBATIM DVD+R DL 8,5GB 8x cake 20szt MKM-003-00! (3902078629) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i od tego sprzedawcy...

    Wyobraz sobie ostatnio (przed Sylwestrem 2013) myślalem co nieco zaoszczędzić na płytach i ten sprzedawca Meridian ma po 194,90 sztuk 50, znalazłem na allegroszu sprzedawce do miał Płytki takie tez z media ID MKM-003-00 ale Printable 50 sztuk i za 149zł, po 2-ch emailach z zapytaniami się okazało że MADE in CHINA i nie kupiłem. Pozostałem przy tym sprzedawcy z linków.

    Generalnie na płycie nigdzie nie znajdziesz napisu MADE IN .......... ten napis jest tylko na tej folii na wierzku cake http://www.ixtreme.net/attachments/open-forum/2166d1322526571-verbatim-disks-img_0096.jpg
     
  14. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja słyszałem tylko o Taiwańskich i Singapurskich Verbach ale może nie wiele słyszałem ;)
     
  15. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Prosze przykłady z forum

    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/ihas-124b-zepsuta-nagrywarka-190035/ 2gi post
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...-nagrywanie-windowsa-na-plyty-titanum-184538/ 2post, 6 post, Mój wpis 5 post, bardzo ważny wpis to post 10 i tu przepraszam bo nie made in china tylko Taiwan, 11 post, i mój post 12 z Fotkami co mi się robiło na Verbach

    i przeczytajcie temat do końca bo bardzo ważna sprawa
    cyt " Do nagrywania nie polecam najnowszej wersji Imgburn (2.5.8.0) sprawia wiele problemów. Sam przeszedłem na wcześniejsza (2.5.7.0) i te same obrazy nagrały się bez problemu. "
     
  16. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Zdaje się moj post:) Podtrzymuje


    Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Faktycznie, nawet nie zwróciłem uwagi :-D, a tak wogle to co tutaj piszemy przynajmniej utwierdzamy się w tym co pisaliśmy kiedyś.
     
  18. wojtecki

    wojtecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Płytki biorę zawsze z tej samej hurtowni i to co pokazałeś na zdjęciu są takie same głownie kupuje printy i ostatnio płaciłem nie całe 195zł . Raz połasiłem się na inne z innej hurtowni bo kosztowały nie całe 150zł i dziękuje odpowiedzieli mi że do danych nadają się jak najbardziej a do gier nie dają gwarancji
     
  19. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Główna zasada nie ważne czy Printy czy Zwykłe Silverki. Made in Singapore musi być i to święta regółka. A ty wiesz jakie masz..? Singapurki czy Taiwany.

    Te plamy co miałem one wystapiły na Sigapurkach, jeden cake mi się taki trafił felerny, z Cake 10 sztuk wiem z 4-6 było felernych, tak po zatym już więcej się z tym nie spotakełem,
     
  20. wojtecki

    wojtecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A co do programu to mam imgburn 2.5.6.0
     
  21. wojtecki

    wojtecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na pewno Singapurki tyle że pasek robi mi laser na samym początku
     
Wczytywanie...

Poleć forum