1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

flashowanie napędu Benq (pytanie dotyczące kontrolera SATA)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez totek1990, Listopad 15, 2010.

  1. totek1990

    totek1990 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak wyjdzie firmware LT+ zamierzam wgrać je do napędu. W poradniku pisze że do tego celu potrzebna jest płyta z wejściem SATA i kontrolerem VIA.

    Płytę z wejściem sata mam ale z kontrolerem Intela (ICH 9).

    Pytanie, czy koniecznie muszę do przerobienia dokupić kontroler via na PCI czy ten wbudowany intelowski jest OK i da radę wgrać.

    Flaszowałem wiele napędów dla komputerów i problemów nie było, pytam bo nie chcę niepotrzebnie marnować kasy jak może nie trzeba.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    więc poczekaj jak wyjdzie LT+ i sprawdx ,jak nie pójdzie to na innym kompie
    spróbuj ,porzycz PC ,albo wtedy zakupisz na via
     
  4. totek1990

    totek1990 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko że jeśli nie pójdzie (wgra sie źle) to drugiego razu może już nie być bo napęd nie zostanie wykryty,

    oglądałem poradnik na spryciarze i tam koleś mówił ze podłączamy po prostu do kompa, nic nie wspominał o kontrolerze VIA

    to jak to w końcu jest
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jeśli nie pójdzie to wogóle nie znajdzie ci napedu albo nie bedzie chciał
    odczytać klucza i to będzie sygnał że trzeba zmienić go
    a nie że zaczynamy od wgrania czy też skasowania firmwaru :)
    sygnały będa jasne...
    nawet teraz mozesz go podłaczyć i sprawdzic czy jest wykrywany i
    próbnie odczytac FW i juz bedziesz wiedział
     
Wczytywanie...

Poleć forum