1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flashowanie napędu pomocy!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cruelx360, Marzec 20, 2010.

  1. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie, potrzebuje pomocy jestem w trakcie flashowania liteona 83850c z maja 2009 HW ver: a0a2 .Z tego co wyczytalem na forum próbuje metodą z tacką. Podpiołem konsole znaczy napęd pod kompa przez sata ale nie widzi go w jungleflasher wyskakuje mi że nie ma żadnych portów via i nie znajduje napędy pod żadnym portem i/o, sterowniki mam ale od nvidi bo samych via nigdzie nie moge znalezc.
    Co zrobić konsola i komp rozkrecony i niewiem co dalej robic.
    Działam pod xp 32bit
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    1. skąd bierzesz zasilanie dla napędu ? czy miałeś konsolę włączoną podczas szukania napędu po portach w kompie ?
    2. jaki chipset płyty głównej ? ile portów SATA
    3. Czy masz Jungle Flasher ?
    4. Czy czytałeś instrukcję co i jak krok po kroku ?

    ja wczoraj zczytałem właśnie z takiego napędu bez jakichś większych problemów klucz napędu z płytą na intelu.

    jeśli masz płytę na NVIDII to nie masz co szukać sterowników do VIA bo masz inny sprzęt.
     
  4. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1)zasilanie z konsoli . Tak miałem włączoną konsole
    2)nvidia nForce 500 Sli mcp(to z kartonu) ale na płycie widze układ via 6308p . 4 porty sata
    3) tak 1.72 i w nim pod dvd key32 nie widzi pod zadnym portem
    4)czytałem, mam go cały czas przed sobą.
     
  5. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    słuchaj to inaczej. podłącz napęd. włącz konsolę . zrestartuj kompa. zobacz czy napęd odhaczy się w biosie.
    ewentualnie wejdz do BIOSu i zobacz czy go widzi.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  7. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdzałem już wczesniej bios wykrył napęd jakos PL.. pod portem sata
     
  8. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dosflash 1.8 moze byc??
     
  9. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    no to można tak jak pisze DEXTER chyba będzie prościej :p
    a jeżeli chcesz pod windą to musisz zmienić port SATA
    u mnie jest ich 8 na płycie i wszystkich w JF nie pokazuje musiałem szukać które JF widzi

    edytuj posty nie wal jeden pod drugim !
     
  10. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z nerwów zapomniałem o edit ale ogarnę się z tym, najpierw pozmieniam porty potem spróbuje dosflashem. Dzięki za podpowiedź

    / Chciałbym jeszcze podpytac o jedną rzecz bo chce wrzucić ixtreme 1.61 ns i mam do wersji 838 i 838v2 i nie wiem do końca który wrzucić.
     
  11. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    jak zabawasz się z LO83 info to v2
     
  12. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja robiłem podobnie i teraz zupełnie mi napędu nie widzi bios a po odpaleniu konsoli błąd e64
    najgorsze jest to ze nie mam klucza napędu i nie mam zielonego pojęcia jak go wydobyć z już uszkodzonego napędu :( szukam od wczoraj i nic nie mogę znaleźć :(
     
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    oddaj do pierwszego lepszego kolesia co przerabia konsole naprawi ci to
     
  14. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w jaki sposób ?? czytałem ze prawdopodobnie spalił sie rezystor 207 albo 707 ale nie jestem pewien
     
Wczytywanie...

Poleć forum