1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flashowanie napędu - pytanie dotyczące dashboardu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez qewsade, Październik 3, 2011.

  1. qewsade

    qewsade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie zamierzam wgrać LT+ 2.0 pod mojego liteona kierując się instrukcją http://xboxforum.pl/firmware-napedo...-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-98709.html. Lecz zastanawiam się nad jedną rzeczą : czy posiadając aktualnie dashboard 9199, nie mogę np. od razu zaktualizować go do 13599 przez np. pendrive'a i potem od razu wgrywać LT ? Czy muszę pierw wgrać 13146 itd. zgodnie z instrukcją?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Instalujesz "zawsze" najnowszy firmwer.
     
  4. qewsade

    qewsade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli zgodnie z instrukcją muszę robić ? Nie mogę wgrać po prostu 13599 ? Nie będę miał wtedy automatycznie wgranego oryginalnego fw dla litka ? Zapomniałem dodać, że aktualnie mam ixtrema 1.6
     
  5. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Jakiego byś w Twoim wypadku dascha nie nagrał to i tak powrócisz do oryginalnego firmweru. Wgraj od razu najnowszego i idź zgodnie z instrukcją. Mam nadzieje również że posiadasz klucz do swojego napędu. Jeśli podczas up Date dascha wyskoczy ci błąd, musisz wgrać najpierw oryginalny firmwer do dvd, a następnie nagrać najnowsze LT.
     
  6. qewsade

    qewsade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Klucza jeszcze nie mam, ale zaraz wyciągnę. Czyli reasumując twoją wypowiedź, wrzucać od razu 13599 jak się zainstaluje bez problemów to oznacza, że aktualizacja usunęła ixtrema 1.6, i mam już 02510C wersje napędu. Wtedy od razu mogę przejść do wrzucania LTka. Jeśli coś się posypie, to i tak będę musiał wrzucać oryginalny fw zgodnie z punktem 3 tak ? Sorki że rozpisałem to krok po kroku ale wolę sprawdzić, czy dobrze myślę :)
     
  7. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Tak. Problemy prz aktualizacji czasami występują. Zależy jaki masz jeszcze DVD rom, bo jeśli samsung to aktualizacja "na pewno" na zmienionym firmwerze się nie powiedzie. Aktualizacja również nie dokonasz na DVD-omie tzw. spofowanym co oznacza podmieniony/nie oryginalny z zakupem.
     
  8. qewsade

    qewsade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK dzięki wielki za info. Teraz tylko powstał problem innej natury - wgrałem 13599 bez problemu, dvdkey wyciągnałem przed aktualizajca dashboardu (ixtreme 1.6). Po aktualizacji dashboardu podpialem naped do kompa, teraz wczytuje klucz do jungleflashera, lecz po zaladowaniu on wciaz pokazuje mi informacje o napedzie 74850C , firmware type ixtreme 1.6 itd.... Mimo, ze w I/o Port normalnie pokazuje już 0251. Czy to jest normalne ? (Sry, pewnie za noobskie pytanie, ale pierwszy raz flas***e konsole całkiem sam :))

    EDIT :
    OK, nieważne w każdym bądź razie flash się udał mimo problemów z wyjściem z vendore mode. Jedyne tylko, co mnie smuci to to, ze po odpaleniu halo reach xbox mowi, ze plyta jest niewlasciwa. Inne gry dzialaja w 100 % :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum