1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flashowanie napędu - sterowniki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PoziomeQ, Wrzesień 3, 2011.

  1. PoziomeQ

    PoziomeQ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć, mam pewien problem
    po podłączeniu napędu do komputera przez kabel SATA komputer nie widzi napędu jako napęd od xboxa, co skutkuje tym że jungleflasher nie może nic zrobić.
    przy starcie systemu zaznaczam opcję "Wyłącz wymuszanie przypisów sterowników" jednak to nie pomaga
    Napęd liteon 93450c.
    Windows 7 64bit (słyszałem że do tego potrzeba specjalnych sterowników)
    Napęd jest oczywiście podpięty kablem SATA z komputera oraz kablem zasilającym z płyty głównej konsoli, konsola jest włączona, szufladka wysunięta do połowy
    proszę o pomoc i z góry dziękuję :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W biosie wyłącz ahci/raid na kontrolerze sata, ustaw ide - niestety w większości przypadków skutkuje to BSOD'em przy starcie...
     
  4. PoziomeQ

    PoziomeQ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nie ma jakiejś innej możliwości aby przerobić konsole na tym windowsie, bez BSOD`a?
     
  5. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  6. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    System musi być zainstalowany na kontrolerze w trybie IDE. Sprawdź, zmień w biosie na ide i sprawdź czy windows się uruchomi, jak tak to ruszy, jak walnie BSOD to nie.

    Właśnie z tego powodu powstały gadżety typu x360usb czy lizard.
     
  7. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    nie lepiej dosflashem to zrobić ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum