1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flashowanie / wyciąganie klucza z wszystkich napędów Hitachi (FAT) / JungleFlasher

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez domingta, Listopad 10, 2011.

  1. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1. Otwórz konsolę.
    2. Odłącz napęd od konsoli i podłącz do komputera za pomocą taśmy sata, zasilanie będziesz brać z konsoli.
    3. Włącz komputer nie włączaj konsoli lecz miej cały czas podpięty napęd.
    4. Ściągnij Unlock CD link poniżej (dotyczy to napędu hitachi 79 w innym przypadku jest to zbędne)
    5. Wypal obraz Unlock CD na płytę CD za pomocą IMG Burn'a.
    6. Ściągnij plik Firmware.rar i JungleFlasher v0.1.88 Beta (280).rar linki poniżej.
    7. Wypakuj Firmware.rar i JungleFlasher v0.1.88 Beta (280).rar najlepiej na pulpit.
    8. Z folderu /Firmware przenieś wszyskie pliki do /JungleFlasher v0.1.88 Beta (280)/firmware
    9. Włącz konsolę aby zasilić napęd (komputer może się zaciąć na 10 sekund).
    10. Włącz JungleFlasher'a.
    11. Przejdź do zakładki 'Hitachi GDR3120'
    12. W 'port proporties' wybierz port pod który masz podłączony napęd.
    13. Naciśnij 'Send Mode-B'. (podpunkt a) i b) dotyczy tylko napędu Hitachi 79)
    -a) naciśnij 'open' wsadź płytę Unlock CD a następnie naciśnij 'close'.
    -b) w '79 unlock' zaznacz 'automatic' a następnie kliknij '79 unlock'.
    14. W 'Drive' naciśnij 'Scan' a następnie wybierz napęd Hitachi z listy.
    15. W 'Drive Revision' wybierz rewizję swojego napędu.
    16. W 'Flashing Options'zaznacz 'Dump Drive'a następnie kliknij 'Read to Source' (w razie komunikatów klikaj yes lub ok).
    17. Na końcu procesu wyskoczy ci komunikat aby zapisać Firmware napędu zapisz je w bezpiecznym miejscu.
    18. Teraz znalazłeś się w zakładce 'FirmwareTool 32', dla bezpieczeństwa kliknij 'Save Drive Key'i zapisz klucz napędu w bezpiecznym miejscu.
    19. Przejdź znów do zakładki 'Hitachi GDR3120'.
    20. W 'Flashing Options' zaznacz 'Restore Firmware' i kliknij 'Read to Source' (w razie komunikatów naciskaj yes lub ok)
    21. Znów wrócisz do zakładki 'FirmwareTool 32'.
    22. Przejdź znów do zakładki 'Hitachi GDR3120' i w 'Flashing Options' zaznacz 'Flash LT-Plus' a następnie 'Read to Source' (jak zwykle w razie komunikatów dawaj yes lub ok)
    23. Wrócisz do zakładki 'FirmwareTool 32'.
    24. Brawo zakończyłeś flashowanie, możesz wyłączyć konsole, podłączyć wszystko tak jak było wcześniej i grać w kopie zapasowe.

    Możesz obejrzeć również Wideotutorial

    Pliki do pobrania:

    Unlock CD:
    Kod:
    http://www.wupload.com/file/377664324
    JungleFlasher:
    Kod:
    http://www.wupload.com/file/377718522
    Firmware napędu (lt+ v2.0 dla wszystkich napędów hitachi):
    Kod:
    http://www.wupload.com/file/2587365322/Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack_(1).rar
    LT+ v2.0 dla napędów Hitachi już jest!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl
    O proszę jaki tutek ;)

    U mnie bez żadnego wypalanie płyt poszedł napęd bez problemu w JF. Napęd był z orig FW.

    Ale skoro jest taka alternatywa to też dobrze. Na bank się komuś przyda ;)
     
  4. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tą płytkę należy wypalić tylko jeżeli się posiada Hitachi 79.
     
  5. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Super, wielkie dzięki :) A powiedz mi proszę jak mam sprawdzić jaką mam wersje napędu hitachi?
     
  6. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na naklejce jest napisane 00**** np. 0079FL to jest hitachi 79, 0078FL hitachi 78 itd.
     
  7. zuli007

    zuli007 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koniecznie trzeba flashowac na kontrolerze via lub nf? Nie bedzie dzialac na przelotkach usb-sata lub kontrolerze intela?
     
  8. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spróbuj jak ci wykryje to da radę.
     
  9. zuli007

    zuli007 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Intel 82801GBM na laptopie HP NX7400 daje rade - przynajmniej wyciągnąłem firmware i klucz z napędu. Kontroler ustawiony w tryb kompatybilności IDE (na natywnym SATA nie widzi napędu). Dzięki za poradnik przydał się, teraz czekam na LT2.0 dla Hitachi - na dniach powinno być.
     
  10. prezydentevil

    prezydentevil Banned

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Za pomocą tej instrukcji udało mi się wyciągnąć klucz z napędu Hitachi. Dzięki:)
     
  11. zuli007

    zuli007 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    LT 2.0 wyszło dla hitachi.
     
  12. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Link podmieniony

    LT+ v2.0 dla hitachi:
    Kod:
    http://www.wupload.com/file/2587365322/Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack_(1).rar
     
  13. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak mam takie może trochę z innej beczki. Mam napęd liteona chciałbym go umieścić w konsoli hitachi. Jest taka możliwość? Oczywiście klucze były by wgrane tak jak trzeba.
     
  14. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    Smialo wymieniaj nie powinno byc problemow :D
     
  15. zuli007

    zuli007 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze raz dzięki za opis, jak poprzednio - na HP NX7400 poszło bez problemów - LT2+ na pokładzie.
     
  16. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czemu autor został zbanowany? Jakiś oszust czy coś?
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie mozna zamienac napedow, nie przejdzie aktualzacji, zapewne bedzie tez problem z grami xgd3

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  18. Darkman

    Darkman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorki, ale jak mam napęd 0079 to jaki firmware mam wybrać? są 4 do 79. Proszę o odp
     
  19. filmyredcywn

    filmyredcywn Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tylko jak wymienisz na samsunga.
     
  20. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha, czyli liteon nie wchodzi w grę?
     
  21. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    to w końcu chodzą te gry z XGD3 na tym LT+2.0 dla Hitachi ?
    bo słyszę dużo opini że wszystk ośmiga oprócz XGD3.... - niech kilka osób co wgrało to LT da znać czy im te gry działaja czy nie
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. BoxuMaster
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    331
  2. niket90sport
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    581
  3. BinduS
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    927
  4. wojtecki
    Odpowiedzi:
    25
    Wyświetleń:
    1393
  5. Bodzio92
    Odpowiedzi:
    17
    Wyświetleń:
    1901

Poleć forum