1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flashowanie Xbox

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez onn125, Październik 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Proszę o nie kasowanie tematu tylko o pomoc.

    Mam napęd Philips & Lite-on DG-16D2S fw. 74850C.Podłączyłem x-boxa do komputera,zasilanie z konsoli.Włączam JF v.0.1.89 Beta(284) klikam na phatkey,daję na TAK.Daję przełącznik na OFF, po czym przykładam probe do MPX01 i włączam przełącznik na ON.Wyskakuje mi extract Complete.Zanim nacisnę OK to daję przełącznik na off na 5-10 sekund i daję spowrotem na ON i naciskam OK.W tym momencie w logu pokazuje się informacja Stage 1 failed po czym komputer się resetuje.Mój kontroler to NVIDIA MCP 61 Serial Ata Controller.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Spróbuj flashować na wpół otwartym napędzie. Użyj innej wersji jfa
     
  4. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Możesz podać jakąś wersję ?
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  6. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    próbowałem tą metodą ze starszym jf i później z wysuwaną tacką.Z wysuwaną tacką tak jakby pomógł bo komp się nie resetował ale ... cały zawiesił że nie dało się myszką poruszać.Myślę że to od windy zależy bo nie mam oryginalnej tylko edytowanej.Windows XP SP2 by marchewa jak by ktoś szukał.Proszę nie zamykać tematu,zainstaluję normalną windę i wtedy się przekonam.Dzięki wszystkim za pomoc.Miłej nocy
     
  7. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U mnie przy mpc61. Komp zawiesza sie na ok30-60sec. Pozniej odwiesza i wszystko hula. Mam tak zawsze przy flashu.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    ale hula ci flash czy wyciągnięcie klucza ? bo mi przy wyciągani się wiesza.
     
  9. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Wyciągnąłem klucz u kolegi na kompie.Przyczyną jest chyba modyfikacja windows XP.Proszę zamknąć temat lub usunąć.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum