1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Format dysku w Xbox 360 przy RGH.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PiotrTAG, Listopad 22, 2012.

  1. PiotrTAG

    PiotrTAG Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.

    Mam praktycznie taki sam problem jak użytkownik toomash150 w tym temacie http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/usunalem-wszystkie-programy-co-byly-na-konsoli-151761/.Przerzucili mnie do tego tematu http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-145552/ i jednego zagranicznego co jest w temacie u toomasha150.Tylko że nic mi to nie dało,właściwie nie wiem jak to wszytko zainstalować.Z angielskiej strony obczaiłem poradnik i "****" (że tak brzydko powiem :indecisiveness: ),z tego forum tak samo.Jeśli ktoś by był na tyle łaskawy :friendly_wink:,to poprosił bym tą osobę czy też osoby,o poradnik krok po kroku.Co pobrać,gdzie pobrać,jak zainstalować (po polsku,ang w średnim stopniu...).Mogę dodać że próbowałem już tych rad co były w temacie u toomash150,i nic nie dało,jedynie wiem (z tego co zauważyłem jak włączam konsole) ,to że ładuje normalnie normlany ekran Xboxa,a nie RGH...


    Pozdrawiam Piotr :nevreness:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Musisz pobrać FSD i DL, masz w tym temacie który podałeś i później jeszcze masz jak to skonfigurować, później masz napisane jak dograć avatary i sterowniki kinect i na końcu wgrać XeXMenu.
    Wszystko jest opisane nie rozumiem, czego w tym nie rozumiesz ? ?
     
  4. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pisz na GG 36361756 pomogę.

    ok inaczej ( nie chce mi się czekać aż napiszesz hehe )

    tu masz wszystko opisane http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-poradnik-swiezego-jtagowca-104876/

    ściągnij najnowszego DL 3.04, FSD 3 , XexMenu 1.1
    Linki
    FSD 3 http://www.realmodscene.com/index.php?/topic/124-f3-freestyle-3/
    DL 3.04 http://www.realmodscene.com/index.php?/topic/345-dashlaunch-304-civ-hook-fixed/
    XexMenu http://digiex.net/downloads/downloa...enu-iso-live-xex-file-manager-xbox-360-a.html


    nagraj na płytę wrzuć na pendrive dasz radę !!
     
  5. PiotrTAG

    PiotrTAG Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra instaluje FSD przez Installer'm,i mam wybrać "Select Drive - tutaj ustawiamy na którym urządzeniu ma się zainstalować FreeStyle Dash.
    Zaznaczamy Hdd:".A ja mam tylko usb nie ma na liście Hdd... i co mam zrobić ?.Dysk w konsoli mam normalnie.Bo w menu X-klocka jest pokazana pamieć 4 G :ambivalence:

    ps.Na X-klocku w Freestyle File Manager mam takie główne foldery : Game , OnBoardMu , Usb0 (usb to wiem że pen )
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Format dysku w Xbox 360 przy RGH.

    Nie masz dysku wardego, tylko pamiec flash 4gb.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. PiotrTAG

    PiotrTAG Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No mam slima 4 GB.Czy co teraz bo naprawdę już mi ręce opadają i nie wiem co mam z tym fantem zrobić.A grać się chce... tym bardziej że weekend to przy piwku z kumplami :biggrin-new:
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Format dysku w Xbox 360 przy RGH.

    Zainstaluj na wew onboard lub na usb

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. PiotrTAG

    PiotrTAG Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko że ja w instalatorze mam wyłącznie USB,a nie ma żadnego wew onboard .A na usb nie chce instalować,bo to ma być na stałe jak przed tym formatem :)
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Najpierw FSD wrzucasz na pendraka a potem jak ci już odpali z niego konsola to możesz wrzucić na pamięć wewnętrzną przez File Managera.
    Wszystko opisane w punkcie 2.1 http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-145552/
     
  11. PiotrTAG

    PiotrTAG Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kopiuje tak ja w tych punktach jest napisane.Wyłączam konsole,wyciągam pena i włączam x-klocka.... i dalej na starcie jest normalny tryb Xbox`a :cower:.Co ja robię źle że to nie chce działać...cały dzień przy tym i ciągle nic... masakra

    Może napisze jak to robię.

    W lewy m oknie mam pena otwartego,a w prawym nic nie jest otwarte i mam foldery : Flash , Game , OnBoardMU , smb , SysExt . Pliki FSD wrzucam do OnBoardMU... i nic konsola włącza się normalnie,czyli tak jak by była bez RGH
     
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  13. PiotrTAG

    PiotrTAG Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ZROBIONE !!!

    Poradziłem sobie z pewną pomocą od pewnego fajnego ziomka.Nawet po Polsku jest FSD :welcoming:.Dzięki za pomoc wszystkim .Pozdrawiam. :eagerness:
     
  14. msFormat

    msFormat XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    474
    Polubienia:
    49
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Ciesze się, że wszystko działa ;)

    Pozdr
     
Wczytywanie...

Poleć forum