1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Format MKV a Komputer

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez livingfear, Marzec 6, 2010.

  1. livingfear

    livingfear Guest

    Mam taki problem.
    Mam film 300 Spartan
    w formacie MKV
    Jest to rozdzielczość Full HD
    Ściągnąłem kodeki:
    Matroska Pack Full 1.1.2

    Udało mi się odpalić ten film ale idzie w zwolnionym tempie,
    tzn.
    tak jakbym dał ''slow motion''
    Dodam ,że procesor mam dwu rdzeniowy,kartę Nvidia GeForce 9500 GT,
    Pamięć
    2GB ram.
    Także wina,wydaje mi się nie lezy po stronie słabego sprzętu.
    Ma ktoś jakiś pomyśł?
    Miał ktoś taki problem?

    Co zrobić aby odpalić normalnie takie filmy w tym formacie na komputerze?

    Za odpowiedzi dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Polecam program Media-player-classic-homecinema, najnowsza wersja wspaniale radzi sobie z filmami HD, w tym, w formacje mkv
     
  4. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Polecam KMPlayer oraz lekkie Kodeki CoreAVC do filmów HD
     
  5. szefdomel

    szefdomel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Polecam zdecydowanie KM player oraz kodek CoreAVC Professional edition.
    Dodatkowo jako wewnętrzny kodek odznaczasz x.264 a jako zewnętrzny wybierasz właśnie CoreAVC po uprzednim zainstalowaniu.
     
  6. livingfear

    livingfear Guest

    Zrobiłem tak:
    Zainstalowałem CCCP (CombinedCommunityCodecPack)
    i poprzez program Windows Media Player odtwarza mi już bardzo dobrze film,
    Natomiast wczesniej zainstalowałem te programy co radziliscie czyli:
    KMplayer i Media-player-classic-homecinema,
    i z tymi programami jest tak samo jak z allplayerem,VLC mediaplayer i kazdym innym tego typu,czyli obraz idzie w slow motion.

    Zainstalowałem też kodeki Kodeki CoreAVC
    i odznaczyłem x.264 i dalej to samo.
    Czyli będę chyba skazany na program systemowy Windows media player.
    Bo tylko on mi prawidłowo odtwarza film.
     
  7. livingfear

    livingfear Guest

    Powiedzcie mi jak podłączyć i skonfigurować ustawienia,tak aby obraz
    był wyświetlany na dwóch monitorach z jednego komputera?.
    Mam jeden LG 19 cali i mam podpiety do kompa poprzez wejscie VGA,
    Teraz mam drugie wejscie VGA a w nim kabel podpiety do telewizora 42 cale Full HD poprzez wejscie,również VGA,
    jest mozliwosc aby na dwóch sprzetach odtwarzac obraz Z PC?
    Jeżeli tak to jak to zrobić krok po kroku?
     
  8. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    jaką kartę graficzną masz w komputerze, powinny być takie opcje w panelu sterowania kartą graficzną, jaki masz system operacyjny?
     
  9. livingfear

    livingfear Guest

    Mam Nvidia GeForce 9500 GT,
    windows XP Home edition,
    Próbowałem w ustawieniach ale mi to nie wyszło.Albo szedł obraz
    przez monitor,albo przez telewizor,ale przez to i to razem nie dało się nic zrobić.
     
  10. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Jak już podłaczysz i włączysz TV i monitor to masz taką opcję w Panelu Sterowania Nvidia co się nazywa: "Konfigurowanie wielu monitorów"?
    Jakie masz tam możliwości do wyboru?
    Jest tam takie coś jak klonowanie obrazu?
     
  11. livingfear

    livingfear Guest

    Dobra sam to już zrobiłem:)
    mam takie kolejne pytanie...
    monitor ten 19 cali mam jako głowny i on ma rozdzielczosc 1280x1024
    natomiast FULLHD Wiadome 1920x1080
    Wiadome,że na full hd jak mam ustawienia z monitora tego 19 cali,sa one słabe jezeli chodzi o rozdzielczosc,
    da sie tak ustawić aby mieć na telewizorze 1920x1080
    a na monitorze 1280x1024?

    sory pomylka w rozdzielczosci
     
  12. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Wszystko powinno być do ustawienia w Panelu Sterowania nVidia, a jak nie ma to wpisz w google: "NVIDIA® nView™ Desktop Manager" i powinieneś znaleźć więcej informacji, możesz też sprawdzić w menu TV czy nie ma jakich dodatkowych opcji z tym związanych, pisze Ci tak orientacyjnie, gdyż nie mam jak tego sprawdzić w tej chwili:)
     
  13. livingfear

    livingfear Guest

    Kurde szukałem ale nie moge znaleźć odpowiedzi na moje pytanie tzn.
    dwa monitory,jeden komputer,dwie rózne rozdzielczosci.
     
  14. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Nie jestem pewien, ale chyba na jednej karcie graficznej takiego efektu nie otrzymasz. Też mi się skończyły pomysły.
     
  15. livingfear

    livingfear Guest

    Ponowna prośba,ten sam problem,coś mi sie popieprzyło i mam ten sam problem co w temacie.
    Niewiem jakie opcje zaznaczyć w kodekach tak aby szlo wszystko plynnie?

    K-lite Codec Pack
    próbowałem z
    CoreAVC Professional Edition v1 9 5

    dalej problem.
     
  16. livingfear

    livingfear Guest

  17. livingfear

    livingfear Guest

  18. livingfear

    livingfear Guest

    Nikt nie wie jak poprawnie zainstalować kodeki do mkv i skonfigurować,
    czy nikt nie chce pomóc?
     
  19. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Do odtwarzania .mkv potrzebujesz TYLKO core AVC i razem z nim powinien się zainstalowac halii media splitter. Jeszcze do tego ac3 filter i NIC innego nie instaluj. Żadnych paków i innego gówna za przeproszeniem. Do odtwarzania subedit player lub media player classic home cinema.

    W mpc home cinema musisz w ustawieniach->filtry zewn dodac ac3 filter i core avc

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  20. livingfear

    livingfear Guest

    zrobilem tak ale nie mam dzwieku.
     
  21. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    w ac3 filter zaznacz ptaszki ac3 i dts

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
Wczytywanie...

Poleć forum