1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Formatowanie pena z poziomu xboxa - z 2gb zrobiło się 1,3gb

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kmg.al, Luty 20, 2011.

  1. kmg.al

    kmg.al Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Witam szanownych forumowiczów.
    Przejdę do sedna sprawy, otóż nie mam w xboxie dysku co skazuje mnie na użycie pendrive'a 2gb. Jednakże gdy go sformatowałem z poziomu xboxa wykazał 1,3gb co jest niewystarczające do pobrania aktualizacji bfbc2 która zajmuje około 1,8gb. Więc pytanie, czy da radę sformatować pena tak by dał mi całą możliwą swoją zawartość i żeby działał w xboxie bezproblemowo? Czy też zostaje kupić nowego większego?
    Z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    pozostaje zakup większego. ja też mam dysk niby 60 gb a pokazuje 54 z kawałkiem, to normalne :)
     
  4. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    XBOX rezerwuje mniej wiecej 600mb na jakies swoje ****rele. Wiec jak podepniesz 2GB uzyksasz 1.3GB, podepniesz 8GB, bedziesz mial ok 7GB do dyspozycji itd
     
  5. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Ja mam 8gb i pokazuje mi 7,4gb
    Mam do was pytanie jak sformatuje pena w x360 na największą dostępną pamięć(8gb) to czy wtedy będę miał do dyspozycji te 8gb np. w radiu lub na kompie
     
  6. kmg.al

    kmg.al Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    A nie można pobrać tej aktualizacji z kompa? Bo pena już zrobiłem, tylko nie wiem czy bedzie działał.
     
  7. drfdr

    drfdr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak bardzo Ci szkoda wydać te 10 zł na nowego pena? Bedzie ciezko, ale jak chcesz to probuj ;)
     
  8. kmg.al

    kmg.al Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    @up

    Znajdź mi pena 4gb za 10 zł. Ogarnij się, spytałem czy nie można z kompa. Nie masz odpowiedzi nie pisz w moim temacie!
     
  9. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
  10. kmg.al

    kmg.al Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Ok, nie znalazłem tej aktualizacji, chyba dam sobie spokój. A z tymi pendrive'ami to jest tak, że wystawiają po 14zł ale popatrzcie ile za wysyłkę biorą. Porażka. Kupie gdzie indziej bo tam w tych linkach się po prostu nie opłaca.
     
  11. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Dlatego znaleźć jakiegoś ze swojej miejscowości i odebrac osobiście.
     
  12. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    zawsze system bierze z dysku, ja mam dysk 20gb, a po podłączeniu okazuje się że 13,9, więc wiesz ;]
     
  13. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    &AiZo testowałeś te pendrivy do których wystawiałeś linki?
    Ponieważ mam w domu 2 pendrivy obydwa 4 gb i gdy jeden sformatowałem do użytku konsoli , wszystko było git , a drugi wyskoczyło ostrzeżenie , że nie spełnia wymagań blebleble mogę z niego korzystać sciągać na niego dema itp , lecz mam wrażenie jakby na niego wszystko dłużej się sciągało.
    Nawet gdy kumpel do mnie przyszedł , i graliśmy na tym pendrivie w fife demo to powiedział ,że dziwnie mu sie gra , tak jakby było opuźnienie.
    Ja czegoś takiego nie zauważyłem.
     
  14. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Ten na którym występują problemu to pewnie no-name'owy syf. Na pendrive Kingstona raczej nie uświadczysz tego - mam 4gb i działa bez zarzutu.
     
  15. schaolin360

    schaolin360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To co zarezerwujesz na xsie to już nigdzie indziej nie działa !
    Jak masz np 4 gb to możesz sobie podzielić 2 dla siebie (np na mp3) i 2 dla xboxa
     
  16. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli bym podłączył pena 16 gb , bo takiego zamierzam kupić , to ile miałbym pamięci użytkowej?
    I czy w ogóle mógłbym na nim zapisywać gry (gta VI ,rdr itp?)
    Generalnie chciałbym takiego pena używać jako hdd.
     
  17. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Teoretycznie jakies 15,2-15GB powinienes miec.
    Mozesz uzywac takiego pendrive'a jako dysku
     
  18. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To dlaczego podpinając dysk 20gb ktoś na górze napisał , że ma 13 gb?
     
  19. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie 13 a 13,7. Poza tym xbox na dysku rezerwuje dodatkowe miejsce, chocby na emulator pierwszego xboxa, czego na pendrivach nie robi
     
  20. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wielka mi różnica 13 a 13,7
    Ważne , że 6 gb znika ;/
     
  21. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I?
    Dostales odpowiedz na pytanie, dlaczego na HDD "znika" 6GB, a na pendrive nie
     
Wczytywanie...

Poleć forum