1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Forza 4 DLC - Zablokowane auta z DLC?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez sebool12_sec, Marzec 31, 2013.

  1. sebool12_sec

    sebool12_sec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Pobrałem paczkę z DLC do Forzy 4 i mam problem. W forzie nie mam nowych aut. Jedynie co załapało to jedno auto z paczki IGN (lol ?), a dokładniej 2011 Mazda RX-8 R3. Reszty aut z tej paczki nie znalazłem.
    Teraz pytanie - dlaczego tak się dzieje? Mam zablokowane auta czy to wina paczki? Jak zablokowane auta to jak je odblokować?
    A może to wina, że źle instaluje? Instaluje oto w ten sposób:

    1. Zrzucam na pendrive np Forza Motorsport 4 - December IGN Pack oraz title update tu00000008_00000000 (niby to jest 4 update, ale na TEJ STRONIE nie znalazłem 4 do wersji PAL. Ten plik pobrałem z paczki)
    2. Na konsoli plik C813A366DDDE93809282E6521FF54FC88A46EF7C4D przerzucam do HDD1\Content\0000000000000000\4D530910\00000002 za pomocą programu XexMenu 1.1
    3. Plik tu00000008_00000000 przenoszę do HDD1/Cache

    W NXE w pamięci paczki są poprawnie wyświetlane (Grudniowy IGN Pack).
    Czy forza powinna w jakiś sposób wykryć update? Jak tak to u mnie nic takiego nie ma.

    Coś robię źle ?


    A zapomniałem dodać, konsola oczywiście po RGH. Nie pamietam już w jaki sposób była instalowana forza, ale mogę ją odpalić z freestyledasha lub xexmenu (plik default.xex). Druga płyta działa (chyba była kopiowana do Content, już nie pamiętam)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam
    Plik : C813A366DDDE93809282E6521FF54FC88A46EF7C4D - to September Pennzoil Car Pack a nie December IGN Pack (DECEMBER u mnie zwie się : D25038F972490F21C032FAAD3419A3EC8237DECB4D)
    Kopiujesz go w dobrą lokalizację.
    Jeśli aut nie ma to coś jest nie tak, bo jeśli by były zablokowane to były by na liście ale z ikoną kłódki i trzeba by je odblokować w programie XM360

    TU , spróbuj skopiować do : HDD1\Content\0000000000000000\4D530910\000B0000\ TUTAJ

    Oczywiście MEDIA ID TitleUpdate musi być identyczne co MEDIA ID Twojej FORZY4

    Sprawdź u Ciebie czy ten plik waży : 114 761 728 b , bo u mnie dokładnie tyle i działa
     
  4. sebool12_sec

    sebool12_sec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]
    ???

    Nie odpowiedziałeś też czy przy uruchomieniu forzy powinna mi wyskoczyć jakaś aktualizacja.
    Możesz podesłać swojego title update? Może w nim twki problem.

    A paczka IGN December u mnie nazywa się 64D95BE3A03AC3E0F199C7C3781905ADFBB027904D i zajumuje 108 580 864

    [​IMG]


    Czy DLC musi mieć Console ID, Device ID, Profile ID zgodne z tym co na konsoli ? Czy wystarcza same 00... oraz Title ID ?

    [​IMG]



    Hmm, odkryłem jedną ciekawą rzecz. Wgrałem sobie Porsche Pack. Oczywiście aut brak, ale pojawiły się za to zawody w karierze z Porsche :O
    A może ja sie nie potrzebnie mecze i trzeba miec poprostu sava ktory ma ukonczona karierę ?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sorki, źle napisałem :) -miałem na myśli:

    Oczywiście MEDIA ID TitleUpdate musi być identyczne co MEDIA ID Twojej FORZY4


    a w pierwszym poście pisałeś ,że nazywa się :

    Więc jak w końcu się nazywa ??




    Save nie ma nic do rzeczy, po wrzuceniu jakiegoś DLC z autami, powinny się one ukazać w wyborze aut np w single race.

    MEDIA ID gry sprawdzisz logując się do FSD z poziomu przeglądarki

    Zobacz:

    [​IMG]

    Z takim samym MEDIA ID gry musisz pobrać TU
    http://www.xbuc.net/?details=Forza%20Motorsport%204 - i wrzucić gdzie Ci pisałem.

    Ewentualnie pobierz TU bezpośrednio z FSD,
    Po odpaleniu FORZA 4 nie wyskoczy żadna aktualizacja, tylko w liście samochodów, dojdą nowe fury
     
  6. sebool12_sec

    sebool12_sec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm dla testu wrzuciłem Hyundai Veloster Bonus Pack - auto dodało się, ale do tego Autovista jak DLC, które nie jest teraz dostępne (wtf?)
    Zauważyłem czy dam tego TU czy nie Porsche Pack i Hyundai i tak działa ;o, tyle, że Prosche tak czy siak kupić nie mogę... (brak w ogóle tej marki)
    Mój media ID Forzy to 61D62D9F.
    To samo jest dla dodatku Limited Collector - w autoviscie mam BMW M5, ale gdy chcę go odblokować otrzymuje komunikat: Zawartość niedostępna. To jest zawartość unikatowa, której nie można w tej chwili zakupić.

    [​IMG]



    Już nie mam siły na tą grę... Męczę się z tym w sumie z dobre 6h i zero efektu....

    jabar30 podeślij mi (jak możesz) twój plik TU...
    W jaki sposób instalowałeś forze?

    Może to wina dasha ? Od przeróbki nic w konsoli nie było aktualizowane (przeróbka była robiona z 2 miesiące po tym jak wyszedł RGH)
    Dash 2.2 Rev692
    Kernel 2.0.14699.0
     
  7. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odblokowałeś dodatki w XM360?
     
Wczytywanie...

Poleć forum