1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Forza 4 dziwny problem z plyta

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez tomciopaluch222, Luty 19, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam forze 4 nagrana na dysku ( oba dvd) gra sie na pierwszym .
    Jestem juz na poziomie profesjonalnym i nic do tej pory sie nie dzialo a teraz bardzo czesto podczas wyscigu wyskakuje komunikat
    Gra jest uszkodzona- upewnij sie ze posiadasz oficjalna wersje gry FORZA 4

    W czym jest problem???? Iso bylo uszkodzone??
    Plyta nie ma zadnej ryski, nagrala sie super, zainstalowana na dysku i gralem w ta gre juz kilka tygodni i nic sie nie dzialo , ukonczylem juz sporo w grze ..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    A na jaką płytę nagrałeś ?
     
  4. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na platinum i na takich plytach mam nagrane okolo 120 gier i nigdy nie mialem zadnych problemow z grami - zwyczajnie nie wierze w te bajki z verbatim :) a xboxa mam juz 5 lat


    A moze to jest przyczyna???
    Pierwsze dvd pobralem juz jakis czas temu i zainstalowalem na dysku ( nie jest to wersja na kinecta)

    Natomiast drugie dvd zainstalowane na dysku jest to wersja na kinecta ( kolega mial wiec nie nagrywalem swojej wersji dvd 2 tylko pozyczylem od niego i zainstalowalem na dysk)
     
  5. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Masz 97% gry i zapewne nagres zwykla nagrywarka, musisz miec 100% gry czyli gre nagrana ihasem. Ja mam taka, jestem duzo dalej niz ty i ani razu zadnego bledu.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  6. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak, nagrywam gry zwykla nagrywarka , i tak samo nagralem 20 innych gier XGD3 i wszystkie skonczylem bez zadnej zwiechy wiec to chyba nie jest przyczyna, no i do tego mam LT 2.0 a nie lt.3.0( zapomnialem napisac wczesniej)..

    Acha i forza nie wiesza mi sie tylko w jednym momencie i zawsze w tym samym.. Nieraz jest ze mi sie zawiesi, wlacze od nowa i ukoncze dokladnie ten sam wyscig . w sumie ukonczylem juz 8 wyscigow na ktorych gra sie wieszala..






    Nie gram online, nawet nie podpinam konsoli do neta
     
  7. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na oryginalnej wersji miałem ten sam błąd, wtedy robili coś z serwerami od forzy i to powodowało błędy. Jesteś online gdy grasz ? To może być przyczyną, jednak na w piratach nie mam obeznania.
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Ja gram na oryginalnej i żadnych błędów nie miałem, a gram bardzo dużo czasu w FM 4 zostało mi parę wyścigów do przejechania :) więc to nie wina serwerów. Aby te błędy się nie pojawiały musisz grę nagrać ihasem, wtedy problem zniknie.
     
  9. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    skoro juz druga osoba pisze o ihasie to jak wytlumaczycie fakt ze nagralem 20 gier XGD3 nie ihasem i wszystkie przeszedlem bez zadnej zwiechy, skoro bez ihasa nagrywam 97% gry to jakim cudem udalo mi sie ukonczyc 2o gier a problem jest tylko na forzie
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    bo forza motorsport 4 tak ma :) aby te błędy zniknęły musisz nagrać ihasem, mój kumpel miał tak samo jak nagrał zwykłą nagrywarką, po zakupie ihasa nagrał jeszcze raz FM4 i problem zniknął.
     
  11. pzajac2

    pzajac2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Tylko forza 4 ma aktywne zabezpieczenie CIV. Nagrywarka LG - wywalało grę, Nagrywarka LiteOn ihas + Verbatim = 0 problemów.
     
  12. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to wole przestac grac w forze niz wywalic 100 zl na nagrywarke..zreszta i tak by mi to nic nie dalo bo mam laptopa a stacjonarnego nie posiadam..

    Nie ma znaczenia czy Forza jest na dysku czy z plyty ??? jak sei wiesza to bedzie sie juz wieszac caly czas?? Czemu to sie pojawilo dopiero teraz a przez tyle tygodni gralem bez problemow???



    Jeszcze jedno pytanie, nagrywam tylko za pomoca clone cd, pomoze cos jesli zaczne uzywac najnowszego imgburn i zrobie tak jak w poradniku ze zaznacze truncate ..Bo czytalem juz wiele wypowiedzi ze to pomaga nawet jak sie nie ma ihasa tylko nowsza nagrywarke
     
  13. materac48

    materac48 Banned

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rybnik
    Gra nagrana w 97%.
    Nagrywarka liteon ihas i dobra płyta rozwiąże problem.
     
  14. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ma znaczenia czy Forza jest na dysku czy z plyty ??? jak sei wiesza to bedzie sie juz wieszac caly czas?? Czemu to sie pojawilo dopiero teraz a przez tyle tygodni gralem bez problemow???



    Jeszcze jedno pytanie, nagrywam tylko za pomoca clone cd, pomoze cos jesli zaczne uzywac najnowszego imgburn i zrobie tak jak w poradniku ze zaznacze truncate ..Bo czytalem juz wiele wypowiedzi ze to pomaga nawet jak sie nie ma ihasa tylko nowsza nagrywarke

    prosze o konkretne odpowiedzi na te pytania i juz koncze temat.. dziekuje
     
  15. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    to slabo czytales, Forza ma takie zabezpieczenie i ono sie roznie ujawnia, u innych po miesiacu a u innych po godzinie, zmiana programu do nagrywania nic nie da tylko nagranie kopii w 100% rozwiazuje ten problem, a nagrywarka kosztuje 75zl i przejsciowka do laptopa tez istnieje, i tak taniej wychodzi niz kupic oryginalna gre...
     
  16. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  17. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Mam pomysł, kup oryginał, zły dział. O Nagrywarkach poczytasz w dziale sprzęt.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum