1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Forza 4 ile miejsca

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez sokol3231, Grudzień 26, 2013.

  1. sokol3231

    sokol3231 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    LBN
    Witam
    Planuje kupić sobie forze 4 , ale mam wątpliwości bo mam jeszcze gta v i nie wiem czy straszy mi miejsca na pendrive na zainstalowanie forzy
    wiec pytam ile miejsca trzeba na zainstalowanie tej gry
    pozdro wesołych


    aaaa i jeszcze jakby mi ktoś mógł wytłumaczyć o co chodzi , bo są jakieś nie pełne wersje czy cos wiec zebym sie nie rozczarował to jak sprawdzić czy to full wersja

    te wszystkie auta które są na tej liście http://forzamotorsport4.wikia.com/wiki/List_of_Cars są dostępne w grze bez żadnych dokupywać itp ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Do pytania drugiego:

    Omijaj wersje "Essentials". Jest to wersja okrojona, bez drugiej płytki z samochodami. Szukaj wersji z dodatkowymi 21 samochodami (2 DLC: muscle cars i zestaw dodge'a). Dużo samochodów można dociągnąć z xbl'a, a i jest parę zestawów do dokupienia.
     
  4. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    10GB przynajmniej...czyli miejsca pewno zabraknie
     
  5. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak dobrze pamiętam to 8GB 1 płyta a 14GB z 2 płytą bo masz 4x2GB pakiety dlc, 1 auto z pakietów dlc od 100MB
     
  6. sokol3231

    sokol3231 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    LBN
    Aha , a jakby usunąć GTA V ? Weszło by na pendrive 16 gb ? to jest raz , za dwa opłaca się sprzedać gta v które już przeszedłem dwa razy , po to żeby pograć w forze 4 ? kocham motoryzację więc wydaje mi się ze to dobra decyzja , zeby sprzedać gta v i kupić wtedy forze . jak myślicie ?
     
  7. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak ci nie zależny na GTA Onlline to tak, jak wyjdzie dlc fabularne to sobie kupisz gta za ~70zł

    Wątpię by weszło bo pen ma 14,coś a po dostosowaniu będzie miał pewnie z 13 jak nie mniej do wykorzystania.
     
  8. sokol3231

    sokol3231 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    LBN
    Kurde :D co tu zrobić żeby pograć w tą forze , dysku nie kupie brak $$
    a mówili " 4gb Ci wystarczy :D '' , konieczna jest ta instalacja na dysku ?
     
  9. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak ci nie zależny na GTA Onlline to tak, jak wyjdzie dlc fabularne to sobie kupisz gta za ~70zł

    Wątpię by weszło bo pen ma 14,coś a po dostosowaniu będzie miał pewnie z 13 jak nie mniej do wykorzystania.

    Nie musisz instalować dlc by grać, zawsze możesz je sobie później doinstalować jak skombinujesz nowego pena albo dysk, spokojnie same mistrzostwa to 200 wyścigów, a potem jeszcze tabela i kolejne ja wiem 300 ?
     
  10. sokol3231

    sokol3231 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    LBN
    po 1 Co to dlc ? :D
    po 2 Będę miał wszystkie auta które są dostępne w grze ?
    po 3 Wgl po co się instaluje
     
  11. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    ja dzisiaj usuwałem drugą płytkę forzy z pena to miała 3,8 gb ... nie będziesz miał wszystkich aut z tej listy . Np jak ci piszę obok samochodu september penzoil pack to znaczy że musisz to wykupić za dodatkowe pieniądze ;)
     
  12. sokol3231

    sokol3231 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    LBN
    To jakaś inna gra z samochodami które jeżdżą po naszych Polskich ulicach ?
    Czyli że jeżeli nie dokupię to nie będę miał wszystkich samochodów z tej listy ? List of Cars - Forza Motorsport 4 Wiki
    Lipton trochę bo ktoś kupuje grę z pewnością że pojeździ sobie np golfem 2 a tu jeszcze trzeba wykupić :/
     
  13. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    DLC to inaczej !$#$#$!@#$!#@ z graczy, mówiąc bez mięśnie to kawałki gry które można dokupić.


    Nawet jak kupisz wersję goty to nie będziesz miał wszystkich pojazdów i torów, nie będziesz miał miedzy innymi benchmarku TG czy zestawu porsche 30 aut. Jeżeli dobrze pamiętam to ja na goty mam 540 aut a wszystkich jest ponad 700 ?

    Ja mam forza 3 complete pack i forza 4 goty, te gry się uzupełniają w f3 sa porsche a w 4 jest tor tg.
     
  14. sokol3231

    sokol3231 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    LBN
    Dobra , dziękuje wszystkim za pomoc , jednak odpuszczę sobie tą forze pewnie , czy polecacie ? Nie mam w co grać i szukam jakiejś dobrej , taniej samochodówki .

    PS.Jest gdzieś lista aut które są bez tych dopełnień które się pobiera ?
     
  15. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  16. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    w Forzie 4 jest golf 2 :)
     
  17. sokol3231

    sokol3231 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    LBN
    Podsumowując :D
    Jak jej nie zainstaluje to stracę na czymś ?
    Zmieści się na 16 gb ?
    Czy bez problemu zadziała bez instalacji
    w ogóle to sorry za te durne pytania ale jestem zielony w tym temacie i nie chce kupić i nie pograć :D
     
  18. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Jeśli dobrze pamiętam, możesz bez problemu zainstalować 2-gą płytkę (tą z dodatkowymi samochodami), a grę odpalasz i tak z płyty 1-szej (bez instalacji). Wtedy zajęte masz tylko (wg. poprzednich postów) 6 gb miejsca.
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak nie zainstalujesz to nie będziesz miał niektórych samochodów.
    Zmieści się.
    Zadziała bez instalacji.
     
  20. Zią41

    Zią41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    85
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Ja mam X360 4GB i Forze 4, na drugiej plytce jest 3,1GB. Nie wiem jak ty, ale u mnie jeszcze są dwa kody na paczki aut po 250MB ;)


    Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
     
  21. sokol3231

    sokol3231 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    LBN
    Dobra koniec tematu :D wezmę tą forze 4 .Jeszcze jak znajdę jakąś to wstawię tu i zapytam czy jest ta pełna wersja
    DZIĘKI WIELKIE WSZYSTKIM !!!
    POZDRO !
     
Wczytywanie...

Poleć forum