1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Forza 4 - live nie działa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez gabwww, Styczeń 20, 2015.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. gabwww

    gabwww Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2015
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Problem z Forza Motorsport 4.

    Nie mogę uruchomić "Społeczność" ani "Rynek usług". Pojawia się komunikat: "OPCJA NIEDOSTĘPNA. Niestety gra nie może się w tej chwili połączyć z Xbox LIVE. Opcja ta jest chwilowo niedostępna."

    Jestem w tym czasie na konsoli zalogowany w XBL . Zainstalowałem też demo Forzy 4 i tam mogę wybrać rywala i pobić jego rekord (więc wydaje mi się że na Demo się loguję)(?).

    Test połączenia w ustawieniach konsoli wypada pozytywnie.

    edit:
    w teście połączenia w konsoli jest: Internet-połączono; Xbox Live - połączono. Stan usługi: usługa, sklep xbox, konta: "działa". Jedynie przy punkcie "tworzenie gry" jest "Alert usługi".

    edit2:
    Ten komunikat w grze jest wyświetlany od razu gdy wybiorę opcje online. Nie ma żadnego "mielenia" tak jakby gra w ogóle nie próbowała się połączyć.

     
    Ostatnia edycja: Styczeń 20, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Machette76

    Machette76 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2015
    Posty:
    68
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    UE
    Rozumiem że masz podłączony internet ?
    NAT jest otwarty ?
    Konto gold wykupione ?
    P.S.
    Demo to demo wątpię żebyś mógł grać.
     
  4. gabwww

    gabwww Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2015
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Internet - podłączony :)
    NAT - był włączony UPnP, teraz jeszcze otworzyłem porty i ustawiłem DMZ.
    GOLD - wykupione 48h ze zdrapki z Allegro. W ustawieniach widać "dwudniowa subskrypcja próbna".

    Jeszcze jedna informacja: w teście połączenia w konsoli jest: Internet-połączono; Xbox Live - połączono. Stan usługi: usługa, sklep xbox, konta: "działa". Jedynie przy punkcie "tworzenie gry" jest "Alert usługi".
     
  5. gabwww

    gabwww Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2015
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    DZIAŁA !!
    Rozwiązanie to utworzenie nowego profilu Live.
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To zamykam i kosz.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum