1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Forza 4 - typowy błąd w nietypowej sytuacji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wojtek Mistrzu, Czerwiec 9, 2012.

  1. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Witam
    Otóż obraz płyty przed wypaleniem był sprawdzany agbx-em, wszystko grało, następnie nagrałem to wedle instrukcji nagrywania gier z xgd3 na płytę verbatim. Nie posiadam nagrywarki ihas, więc po tym jak dowiedziałem się, że nie pogram sobie z dysku, zacząłem robić wszystko, żeby móc chociaż pograć z płyty. Dodam, że gra się poprawnie zainstalowała (informacja po to, żeby nikt mi nie inputował, że płyta jest aż tak źle nagrana, że nie chce się zainstalować).
    Usunąłem grę z dysku, wyczyściłem pamięć podręczną, znowu błąd autoryzacji dysku, jak wtedy kiedy była zainstalowana + czasami xbox się zawieszał. Następnie odpiąłem dysk, podłączyłem pendrive, zawiecha albo błąd o autoryzacji. Przed chwilą odpiąłem wszystko (pusty klocek bez żadnej pamięci masowej), generalnie to zawiecha go łapie jak za daleko pójdę z wyborem tras albo samochodów, więc stwierdziłem, ze pogram sobie po prostu w szybki wyścig bez zbytniego kombinowania z wyborami, ale znowu pojawił się błąd autoryzacji dysku.
    Tak więc moje pytanie brzmi jakim cudem pojawia mi się błąd autoryzacji dysku skoro nie mam zainstalowanej gry na dysku, a tym bardziej czemu pojawia się kiedy nie mam żadnego dysku podpiętego? To przeczy wszystkim informacjom, które na tym forum przeczytałem (tzn, że jak się nie nagra ihasem to można spokojnie grać, tyle że z płyty). Jeśli problem jest z płytą to jakim cudem ten błąd się pojawił, skoro wszystko zrobiłem tak, jak trzeba, a obraz był OK?
    Bardzo mnie ten problem ciekawi, z góry dziękuję za wszystkie propozycje :) pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakira

    Kakira Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Prawdopodobne jest to, że forza4 ma civ error.

    (Wysłane z Multipad GT-6200 Samsung Galaxy Tab Plus 7.0 GSM Mobile - Tapatalk)
     
  4. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Do gier Forza 4 oraz Dragon's Dogma potrzebujesz nagrywarki Lite-On ihas bo inaczej będzie ciągle błąd autoryzacji.
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To jest gra XGD3_CIV.

    Koniecznie: iHAS + LT MAX + FW pod odpowiednie płyty.

    Nie ma innej możliwości.
     
  6. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Czyli trafiła kosa na kamień... Dzięki za informację, nagrywarka kosztuje 60 zł, a uczucie bycia cwańszym od Microsoftu jest bezcenne, więc pewnie sobie taką sprawię :) pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum