1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Forza Motorsport 3 instalacja 2 dysku

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Klocek, Lipiec 1, 2010.

  1. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Więc - od jakiegoś czasu pogrywam sobie w Forzę, zakupiłem foliową Bundle Copy na allegro. Zainstalowałem dysk numer 1, następnie wszedłem do gry i spróbowałem zainstalować dysk nr. 2 - nie chce coś czytać. Przeszedłem już dosyć dużą część gry, a w przyszłości chciałbym posmakować nowych tras i wozów - miał ktoś taki problem? Normalnie czyta 2 płytę, a tak.. klops.

    #Edit: Aha, zapomniałbym - za pomoc dam plusika.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Chciałbym odświeżyć, gdyż spadło na dolne strony, a chciałbym rozwiązać wreszcie ten problem.
     
  4. Wajdzio

    Wajdzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Witam ja dzisiaj kupiłem xboxa z tą grą w zestawie i na początku pokazało mi się żebym włożył płytę 2 zainstalowało się na dysku i potem poprosiło mnie o włożenie ponownie płyty 1 chyba będziesz musiał zresetować sobie save i wszystko ale nie jestem pewien na 100%
     
  5. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przecież nie da się grać z 2 płyty, ona służy tylko do instalacji dodatków, więc to co napisałeś, jest w stu procentach normalne.
     
  6. Auto

    Auto Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    A ja mam jeszcze lepszy numer :D Zainstalowałem płytę numer 1, potem w grze dałem nr 2 zainstalowało all OK,ale tylko auta, a gdzie kurna trasy ?
     
  7. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Chciałbym odświeżyć, bardzo mi zależy na rozwiązaniu tego problemu.
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Wchodzisz do gry z plyty 1 w menu wybierasz zeby zainstalowac druga plyte, wkladasz druga plyte i czekasz az odczyta. Jak odczyta to instalujesz.
     
  9. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wchodzisz do menu Forzy wybierasz "zainstaluj..." wtedy prosi cię o włożenie drugiej płyty wyjmujesz płytę 1 i wkładasz 2 jak to nie pomoże to załóż drugi profil i po uruchomieniu forzy poprosi o włożenie 2 płyty i wtedy też się zainstaluje.
     
  10. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    O jezu, Wy chyba nie potraficie czytać. Właśnie tak robię i nie chce mi czytać płyty, nauczcie się czytać!
    Pisze tu dokładnie, że nie czyta mi właśnie ten sposób, chcę się dowiedzieć, czy da się to jakoś pendrivem zainstalować czy coś, jeny.
     
  11. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Nie da sie w inny sposób instalować tego. Tylko poprzez instalacje drugiej płyty z poziomu gry. Jeżeli nie czyta tzn, że płyta musi być wadliwa.
     
  12. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A próbowałeś jakiś prostych tricków ? Np wywalenie płyty pierwszej włączenie gry z płyty i potem instalacja gry z drugiej z poziomu gry , bo jak instalujesz z dasha to nie działa jak dobrze pamiętam , a może nie zaznaczyłeś co chcesz zainstalować tam pamiętam się wybierało co się chce - trasy , samochody itd. Całe powinno to mieć 2 gb sprawdź czy tyle ma po instalacji to do tej drugiej osoby , ale jakby tobie się udało to tez zobacz , bo powinno być 2.05 gb jak dobrze pąmietam.
     
  13. Siwy96

    Siwy96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Mi to na samym początku gry wyskoczyło.

    Włóż płytę 2 (coś takiego )

    Z poziomu xbox'a to tego raczej nie zainstalujesz i raczej ci nic nie da.
     
  14. Askatras

    Askatras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jelenia Góra
    mam dokładnie to samo przeszedłem już 6% a aut nie ma anie tras ;[
     
  15. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W ogóle mi coś takiego nie wyskakuje z trasami czy autami. Wchodzę w napis "instalacja 2 dysku", zmieniam płytę na 2 i wtedy wyskakuje mi 'nie można odczytać płyty nr 2' i xbox się zacina..


    A można to jakoś zgłosić do polskiego Microsoftu? Kupowałem grę nówkę, foliowa, a szkoda, że nie ma tych tras i tak dalej, bo przeszedłem już tyle gry, że jeżdżę w klasie S1.
     
  16. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko

    Do M$ nie bo oni nie wymienią Ci gry. Skontaktuj się ze sklepem gdzie zakupiłeś grę przedstaw problem i poproś o wymianę na sprawną sztukę.
     
  17. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miałem tak samo stworzyłem nowy profil uruchomiłem FM3 i prosiło o 2 płytę włożyłem ją i normalnie się zainstalowało
     
  18. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nowy profil - czyli będę musiał zaczynać od 0 GS i od początku gry?
     
  19. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Dokładnie.
     
  20. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dobra, nie mam zamiaru zakładać nowego profilu bo szkoda mi GS.. Temat można zamknąć.
     
  21. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Można zamknąć. Proszę potem usunąć jeden z postów, bym nie dostał kary 'za double'.
     
Wczytywanie...

Poleć forum