1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Forza Motorsport 4 + instalacja drugiej płyty.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gilban1, Październik 12, 2011.

  1. Gilban1

    Gilban1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Mam Xboxa slim - nieprzerobionego z kontem Gold.

    Kupiłem sobie grę Forza Motorsport 4. W pudełku są 2 płyty. w instrukcji jest napisane: Aby zainstalować Dysk 2:
    1. Włóż Dysk 1 i w menu głównym wybierz opcję "Zainstaluj Dysk 2."

    Problem w tym że mam możliwość instalacji 1 płyty i tak też robię.

    2. Po informacji na ekranie, otwórz napęd Xbox 360.
    3. Wyciągnij Dysk 1 i włóż Dysk 2 do napędu.
    4. Zamknij napęd i zaczekaj na wczytanie dysku.

    Problem w tym że po instalacji 1 płyty o drugą mnie nie prosi. Gdy wkładam drugą płytę i chcę zainstalować, przy próbie instalacji dostaję info, że nie da się tej gry zainstalować.
    Gdy odpalam grę z drugiej płyty - każe mi konsola włożyć 1 płytę.

    Czy ktoś z Was miał już ten problem, czy pozostaje się telefon do Microsoftu ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    po odpaleniu gry na ekranie wyboru trybów gry masz na samym końcu opcję ZAINSTALUJ DYSK 2. O to chodzi
     
  4. gucio1981

    gucio1981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Perth
    Hmm wy z USA? Bo kurde w uk premiera 14.10
     
  5. Gilban1

    Gilban1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ma. Mam tylko wybór sterowania padem, albo kinectem (mam również kinecta). Gdy wybieram kinecta mam wybór na dzień dobry tryby rozgrywki, gdy padem tak samo. Są jeszcze ustawienia jasności. Chyba jutro będzie telefon do Microsoftu.
     
  6. Gilban1

    Gilban1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja jestem z Polski - dziś kupiłem w Ultimie w Warszawie. Już mają.
     
  7. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    no i zacznij grę. Wysłuchasz co mają do powiedzenia, przejedziesz jeden wyścig i wprowadzi cię do mapy kariery. Kiedy będziesz miał do wyboru jakiś wyścig, cofasz się aż do menu głównego. Po prostu gra zaczyna się od trybu kariery i trzeba chwilę pograć
     
  8. gucio1981

    gucio1981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Perth
    No to kurde coś nie halo, USA data premiery 11.10. Europa 14.10
     
  9. Gilban1

    Gilban1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, dzięki. Rzeczywiście jak pograłem chwilę, mogłem potem wyjść do głównego menu i w nim była opcja zainstalowania drugiej płyty. A nie w menu konsoli, jak to niefortunnie ktoś napisał w instrukcji.
    Dzięki za pomoc.
     
  10. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jeżeli dokładnie zacytowałeś instrukcję, to spójrz. Tam jest napisane: w menu głównym. A nie w menu konsoli. Po prostu ty źle zrozummiałeś
     
  11. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja mam inny problem. Podczas instalacji 2 płyty wyskakuje komunikat że nieudana instalacja, spróbuj ponownie później. Jak wybierałem instalację z wyborem pakietów to udało mi się zainstalować jedynie 3 paczkę aut. Miał ktoś podobny problem?? 2 razy nagrywałem płyte i cały czas to samo wyskakuje.
     
  12. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    no ja nagrałem dzisiaj 2dvd forza4 promo edition i beznajmniejszych problemow zainstalowałem na hdd płyte 1 oraz 2
     
  13. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja nie mogę też zainstalować pierwszej płyty- próbowałem kilka razy i wywala błąd. Spróbuje nagrać na verbatimach jutro.
     
  14. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    verbatim prędkość 2.4x najnowszy img burn nagrane na laptopie rocznym asus aspire 5532
     
  15. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a co zawiera druga plyta...co na niej jest???? no i ile miejsca na dysku potrzebuje bo mam tylko 4 gb wolne- zastanawiam sie nad pobraniem czy warto...
     
  16. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    odpowie ktos??
     
  17. marcoss18

    marcoss18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    plytka zaiwera dodatkowe auta plus trasy, zgadlem? ;>
    pamietam ze mialem podobny problem z forza 3.. ale jak to ja go rozwiazalem.. ;/
     
  18. dlugi72

    dlugi72 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gliwice
    Witam.Mam podobny problem z zainstalowaniem drugiej płyty .Gra jest orginalna konsola nie przerobiona i gram już trzeci dzień w tą grę i w menu głównym nie pokauje mi się opcja instalacji drugiej płyty ani rozpoczęcia kariery????Ciągle mam w menu głównym autovista,szybki wyścig,wyścig z czasem i podzielony ekran.O co chodzi proszę o pomoc jestem nowym posiadaczem xbox.Dzięki i pozdrawiam.
     
  19. Wolcin

    Wolcin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów WLKP.
    miałem podobny problem , przetrzyj płyte suchą ścierką i włóż do napedu :D
     
  20. gamera

    gamera Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ten sam problem co Dlugi72. Czy aby jak się zacznie karierę to nie znika opcja instalacji 2 płyty? Mam ok. pół kariery i szkoda mi kasować stan gry by to na 100% potwierdzić. Może ktoś to sprawdzał.
     
Wczytywanie...

Poleć forum