1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FORZA MOTORSPORT 4 na 2 pady ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez yetix, Grudzień 15, 2011.

  1. yetix

    yetix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam czy możliwa jest gra na dwa pady w grze FORZA MOTORSPORT 4 (podzielony ekran) Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. kubax360

    kubax360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    186
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgierz
  5. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
  6. Amiga1200

    Amiga1200 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Syrenka Warszawska
    A jak - jak w munu - znaleźć opcję "Split screen"
    Po uruchomieniu gry można wybrać:
    1. grasz kinectem
    2. Grasz padem
    Są to jakby opcję wzajemnie się wykluczające. A TYLKO wybór grania kinectem powoduje do przejścia do kolejnego menu - gdzie jest podział ekranu na dwóch graczy. Ale czy wtedy można grać dwoma padami - czy tylko kinectem?
    Filmiki na youtubie takie jak wyżej linkowany oglądałem - ale nie widziałem takich, na których są gracze i widać, że sterują padem.
     
  7. klechu

    klechu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Odp: FORZA MOTORSPORT 4 na 2 pady ?

    U mnie jest tak że na tym ekranie co masz wybór Kinect czy pad to po wybraniu pada wybierasz szybka gra i tam masz 2 graczy ;)

    Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk
     
  8. Amiga1200

    Amiga1200 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Syrenka Warszawska
    Hmmm... wydaje mi się, że po wybraniu A-graj padem nie było żadnego dalszego menu - tak jak np. po wyborze kinecta - tam było (piszę z głowy) Autovista, szybki wyścig, jedno okrążenie, splitscreen.
    Wybierając A-graj padem zaraz przechodziłem można powiedzieć do wyścigu - czyli po kolei: wyboru producenta, potem auta, toru itd. aż do opcji wyścig.
    Dodam, że oba pady były połączone z konsolą: jeden miał te zielone światełko przy logo xboxa pod pozycją 1, drugi pod pozycja 2 - a na samej konsoli świeciły się odpowiednio dwie diody przy tym dużym przycisku (kółku). Ehhhh znów muszę do wieczora czekać,by po tajniacku jak wszyscy pójdą spać sprawdzić hihihi.
    Sorry za takie infatylne pytania - ale ostatnio właściwie grałem 20 lat temuna Amidze - i widzę, że trochę się pozmieniało :))
    EDIT
    A czy może mieć znaczenie to, iż nie skonfigurowałem konta Xbox Live? Wraz z konsolą był voucher na 30 dni - nie chciałem by już rozpoczął się bieg tych 30 dni i omijałem konfigurację Livea
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    To na tym koncie już nie uaktywnisz tych 30 dni golda za free. Co do Forza Motorsport 4 można grać na split screenie i nie trzeba mnie konta przypisanego do XBL. Split screen masz w szybkiej grze :)
     
  10. Amiga1200

    Amiga1200 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Syrenka Warszawska
    Nie wiem.. wydaje mi się, że nie jestem taki ograniczony... ale
    Wczoraj znów w nocy tajniacko podłączyłem Xboxa (bez kinecta). Włożyłem płytę z FORZA 4 do napędu. Uruchomiła się. Poszło kilka minianimacji twórców itp. Pojawiło się logo gry z napisałem na dole: "A - by rozpocząc grę" czy jakoś tak. Wcześniej jak miałem kinecta podłączonego - to w tym momencie miałem do wyboru: A-zagraj na padzie lub pochaj by na kinekcie. Teraz nie miałem kinecta - więc i wyboru nie miałem.
    Naciskam A - i zaczyna sie filmik z komentarzem Clarksona, a zaraz po filmiku jest autko na torze... odliczanie 3...2...1... i wyścig.
    Nie ma nigdzie żadnego menu ;-(
    Pomyślałem, że to może jakaś obkrojona wersja, ale na pudełku znalazłem takie informacje jak: "Players: 1-16" oraz "Player 1-2" oraz "Split screen" itd. A więc powinno działać.
    Jak na każdym padzie naciskam w trakcie gry na przycisk z logo Xboxa - wyskakuje menu, z którego mogę zobaczyć, że każdy pad jest przyporządkowany do osobnego profila (na Xboxie zrobiłęm dwa profile).
    Jeszcze ciągle podejrzewam, że to przez to, iż nie mam aktywowanego Xbox Live - czy myślicie, że to przez to?
    Bo zaczynam się frustrować, że wydałem 140pln na dodatkowego pada, który na razie może tylko posłużyć jako przycisk do papieru ;-( W wigilę mi żona łeb urwie, że pieniądze poszły w błoto hihihi... Jedyna szansa, że jak to w wigilę ta żmija...znaczy żona... może przemówi ludzkim głosem :)
     
  11. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Odp: FORZA MOTORSPORT 4 na 2 pady ?

    Hej. Poprostu musisz ukonczyc ten worowadzajacy wyscig i wtedy bedziesz mial distep do pelnego menu - przynajmniej bez kinecta...

    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Po prostu przejedź ten wyścig i ujrzysz menu :)
     
    1 osoba to lubi.
  13. Amiga1200

    Amiga1200 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Syrenka Warszawska
    Aha... nie jechałem tego wyścigu - może faktycznie - bo on był jakiś taki jakby treningowy - na ekranie były komunikaty jak się w grze poruszać itp.
    OK. Może niecierpliwy byłem - bo wyścigu nie ukończyłem, jako strata czasu w środku nocy, jak się zaczynał - wyłączałem grę, znów próbowałem znów szukałem po menu itd. A ponieważ godzina była 1-sza w nocy to ino się powkurzałem i tyle.
    Już na razie nie marudzę Wam dłużej, jak już Xbox będzie "oficjalnie" stał pod telewizorem, to w poniedziałek wypróbuję to co napisaliście na spokojnie.
    Na razie wielkie dzięki za pomoc.
     
  14. fanXboxa360

    fanXboxa360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    149
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    pewnie że się da na dwóch padach :)
     
    1 osoba to lubi.
  15. Amiga1200

    Amiga1200 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Syrenka Warszawska
    Nie dało mi to spokoju - podłączyłem wczoraj Xboxa by sprawdzić co pisaliście wyżej.
    Hurrraaa.... Udało się zagrać na podzielonym ekranie... Pierwszy wyścig z żoną, kto ma powyciągać naczynia ze zmywarki... Hehehehe nie miała szans...
    Fajna zabawa.
     
    Jaroodd lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum