1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Forza Motorsport 4 - weryfikacja błędów.

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Killjoy, Październik 27, 2011.

  1. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    A więc tak, szkoda że tamten temat zamknięto, bo nasunął mi się dzisiaj ciekawy wniosek.

    Jeśli w Forza Motorsport 4 występuje błąd "Your game disc appears to be corrupted. Please ensure you are using an official Forza Motorsport 4 disc."

    Prawdopodobnie wynika to z "winy" napędu (będąc szczerym z winy MS). Generalnie mocno poruszyłem ten temat na forum X360iso. i Wynika z tego, że:

    - posiadacze napędów samsung nie mają tego błędu
    - posiadacze napędów liteon V7 nie mają tego błędu
    - posiadacze napędów liteon V8 nie mają tego błędu

    Na razie zweryfikowane błędy występują na napędach:

    - Lite-On DG-16D2S
    - Lite-On DG-16D4S

    Jeśli masz problem z takim błędem w FM4 napisz posiadany napęd w celu potwierdzenia czy to może być kwestia napędu. W dalszej kolejności zobaczymy co będzie można z tym zrobić (zraportować sprawę do TX, chyba było by najrozsądniejsze, bo MS palcem nie kiwnie jak to ma w zwyczaju)

    Ps. http://www.xbox360iso.com/does-your-forza-t471729.html?p=3243207&posted=1#post3243207 działam tam pod ksywą blackheim. Jeśli nazbieramy tego dużo może TX i c4e się temu przyjrzą.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja nie mam takich problemów na napędzie philips-benq (Gram na kopii). Nawet gra zainstalowała się na dysku.

    Edit:
    Nie mam nagrywarki do nagrywania w 100% gier XGD3 nagrywam starą metodą.
     
  5. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Liteon 74850c (więc prawdopodobnie DG-16D2S), ale mi w IMGBurnie wersji 2.5.6.0, nagrywanie doszło do 100% przy dysku 1 (nagrywarka Liteon LH-20A1L) , jednak już raz mnie wywaliło do dasha z błędem nieautoryzowanej płytki ;]
     
  6. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Poczekamy do jutra. Zobaczę co się będzie działo w tym temacie i na x360iso. Jak się trochę nazbiera to, wyślę to na forum TX i na kanale IRC #c4e. Póki co dzięki wszystkim za odpowiedzi.
     
  7. add_pl

    add_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
  8. neon

    neon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
  9. ZDZISIU222

    ZDZISIU222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Takie pytanie wam wszystkim wywala gra nagrana w nagrywarce z FW? Czy też niektórzy dawali przykłady gry którą wypalili jeszcze starym sposobem z truncate?
     
  10. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dokładnie chodzi tylko o gry nagrane na liteonie iHAS i z fw od c4eva.
     
  11. danio520

    danio520 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Lite-On DG-16D2S + gry nagrywane starą nagrywarką w imgburnie.
     
  12. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
    Jeju ale topornie myślący ludzie. Tu chodzi o gry nagrane nagrywarką IHAS 124- do iluś tam. Jak inną nagrana płyta to będzie walić błędami.
     
  13. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Tu w ogóle nie chodzi o nagrywanie, bo oryginalne płyty z FM4 też sypią błędami. Czyli wniosek w sumie prosty, wszystkie starsze napędy mają problem z tą grą. Wina jest tylko i wyłącznie po stronie MS. Aczkolwiek ciekawie by było, jakby TX & c4e wykombinowali jakiś patch żeby ten błąd się nie pojawiał. Chcesz grać w FM4 bez błędów, sflas*** sobie napęd bo MS ma Cię w ***** :)) trochę by to ich pogrążyło, a wyobrażam sobie wściekłość użytkowników posiadających orginał, wśćiekłość na MS się wie. :))

    Ah no i oczywiście w związku z powyższym nie sądzę aby przez ten komunikat konsola była flagowana, czy wiązać by się miało to z przyszłym banem.
     
  14. Nowy80

    Nowy80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Benq i Forza wypalona clonem bez problemów
     
  15. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    LG h22n - forza wypalona w Clone Cd , mam juz 30 level i tylko RAZ pojawił się CIV do tej pory, w innych grach które przeszedłem z xgd3 czyli DRIVER i GOW3 nigdy sie nie pojawił CIV.
     
  16. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po co się w ogóle powiadacie jeśli nie macie IHASA? Wiadomo, że będzie wam sypać błędami.
    Chodzi tutaj o błędy na oryginalnej płytce i na LT MAX.

    Autor popełnił dość istotny błąd:

    - posiadacze napędów liteon V7 nie mają tego błędu
    - posiadacze napędów liteon V8 nie mają tego błędu

    Na razie zweryfikowane błędy występują na napędach:
    - Lite-On DG-16D2S

    Zaprzeczył sam sobie, czyli nic dalej nie wiemy.
     
  17. neon

    neon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    po wypaleniu forzy na iHas z FW trzeba skasowac z konsoli pliki forzy i od palic ja na czysto
     
  18. mateuszchm

    mateuszchm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Nagrane LiteOnem iHAS 124 B, napęd w Xie to LiteOn V3 (tak mi się wydaje po dacie z tyłu). Forza nie wywala żadnych błędów, pograłem jakieś 8-10h
     
  19. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Liteon V3 to DG-16D2S z fw 93450c czy coś mi się pomyliło ? :)
     
  20. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a przepraszam ja na 16D4S tez mialem błąd wiec dopisać proszę
     
  21. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    V1, V2, V3 to DG-16D2S
    Ale to już bez znaczenia, bo po update z maja wszystkie DG-16D2S mają ten sam soft.
     
Wczytywanie...

Poleć forum