1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fps xbox 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ziomal666v, Marzec 15, 2013.

  1. ziomal666v

    ziomal666v Banned

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2013
    Posty:
    60
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam jaspera, praktycznei wszystkie nowe gry tna... maja spadki fps, od dzisiaj mam sniper ghost warrior 2 tam jest lipa! po prostu jakie spadki, a gra nie ma tylko u mnie na konsoli co to może być? Gra oczywiscie zainstalowana na hdd bez problemu... FC3 szkoda gadać, crysis 3 tez...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3700
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To co najmniej dziwne, bo u mnie wszystkie wymienione przez Ciebie gry chodzą elegancko
     
  4. ziomal666v

    ziomal666v Banned

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2013
    Posty:
    60
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    u mnie nie, co to moze byc, jak anaprawic, a moze wyczysic z kurzu?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Fps xbox 360

    Uruchom z plyty,jesli to samo, bedziesz musial sie przyzwyczajać. Dysk oczywiscie odepnij zupelnie na czas testu

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
    1 osoba to lubi.
  6. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Robicie mu wodę z mózgu jeśli jesteście typowymi konsolowymi graczami to można tego nie zauważać ale bez przesady te konsole są słabe i niektóre gry nie są idealnie zoptymalizowane i własnie GTA 4, Saints Row 2,Crysis 3, Assasin 3 i np nowy sniper ma dropy które widzę gołym okiem ciężko się z tym pogodzić ? a nie tłumaczyć to uszkodzoną konsolą bądź płytą ? moze battlefield 3 na xboxie na multi chodzi idealnie w 30fps ktos mi powie ?

    Edit: Przykład nr.1 Analiza framerate FarCry 3 na Xbox 360 i PS3 no i co ? gra ponizej 30 klatek skacze i nie trzeba do tego wprawionego oka czy specjalistycznej analizy.

    http://www.youtube.com/watch?v=L4HAMXHJ-kw

    Crysis 3 to samo spadki spadki spadki 24-26fps czasami 30-32

    http://www.youtube.com/watch?v=Mx2f5eDeMJQ
     
  7. ziomal666v

    ziomal666v Banned

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2013
    Posty:
    60
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja jezdzilem od zawsze bez dysku, od dwoch dni mam 120 gb. Kurcze to czemu na tym np filmiku chodzi plynnie, a u mnie tragedia? U mnie sie grać nie da, tnie jak w cholere, a tak grać nie umie.. szkoda, ze nie umiem jak nagrać filmik to bym wam pokazał. U mnie Far cry 3 chodzi znacznie gorzej, crysis 3 w miare...
    - Czy to może być coś z konsola tylko, zse nigdy mi sie nie zawiesila lub coś w tych rzeczy.
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3700
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kolego, nie mądruj .. bo nikt tu nikomu nie robi wody z mózgu, Użytkownicy, piszą na swoich doświadczeniach i tyle,
    a jak ja piszę ,że aż takich drastycznych spadków FPS'ów nie mam,tzn. że nie mam, i najwyraźniej gdzieś jest problem.
     
  9. ziomal666v

    ziomal666v Banned

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2013
    Posty:
    60
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Niestety ja mam plynnie chodzi, przyjdzie np jakiś teren, domy itd.. Klatkuje chyba do 15-20 fps.
    @EDIT
    Mam pytanie bo zawsze gry pobieram gre jest od razu plik .dvd ale go usuwam i robie od nowa, czy moge go zostawić i nie bede musial bawić się w abgx? :p jeszcze jedno pytanie, jezeli gra ma jakieś spadki to moze byc powodem ISO? Bo wieczorem bede nagrywać Tomb raidera, a on plynnie chodzi na x360 zobaczymy jak u mnie.
     
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa

    gosciu piszesz bzdury jakich malo, to ze chwilowo sa spadki fps to nie jest nic nowego bo nie ma gry ktora by od czasu do czasu nie zlapala drobnego chrupniecia, tak samo jest na PC, u mnie Far Cry chodzi bez problemowo to samo Assasin, od czasu do czasu zwolni ale to nie sa stale spadki, po drugie jak ktos gra z dysku, a dysk ma bad sectory to fps spadaja, po trzecie jak ktos gra z plyty a plyta jest porysowana lub laser w napedzie wysiada takze sa spadki fps, nie zawsze to wina gry a niekiedy sprzetu, jak konsola jest stara moze sie tez bardziej grzac, dzialac dziala ale nie wyrabia juz grafiki w najlepszych grach, wiec to nie zalezy tylko od gier a takie analizy z youtuba to mozesz sobie wsadzic bo nie wiadomo jak i na czym typ gra i czym to niby mierzy
     
  11. ziomal666v

    ziomal666v Banned

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2013
    Posty:
    60
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam akurat np w ghost warrior 2 stałe zwolnienia w tych samych miejscach, kurcze konsola zimna jak nie wiem jak ją dotykam. Nie wiem jak z laserem, wszystkie gierki instalują się na dysku bez problemu.. ani razu sie nie zawiesiła.
    @EDIT
    Nagrałem Tomb Raidera, chodzi plynnie bez zadnych lagów, tak jak na filmikach, wiec co to kurde jest?? Wadliwe ISO czy co do cholery jasnej.
     
  12. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    To nieźłe moich kilku znajomych ma xboxa360 i w jednym jesteśmy zgodni ze niektóre gry a wcale ich tak mało nie jest nie trzymają stałych 30FPS. w FarCry 3 nigdy nie ma praktycznie 30fps podczas jazdy samochodem podczas biegania nie jest to tak widoczne. Tomb Rider miał płynny framerate czasami rzadkie skoki dlatego gra ci sie fajnie, a masz np Saints Row 2 ? albo Saints Row 3 ? w obu grach drastycznie spada fps podczas jazdy samochodem i tu juz nie chodzi o analizy grałem w te gry i z dysku i z pendrive i z płyty i nie widzę różnicy poza tym ze gra się szybciej to jeśli miała spadki wcześniej to będzie je miała nadal GTA 4 tez nie chodzi super płynnie ale motionblur podczas jazdy ukrywa to zagrajcie na PC z blurem i bez :) zobaczycie ze fps będzie ten sam ale na blur wydaje się płynniej. Sniper 2 o którym wspominasz zacina się juz w trybie Strzelnicy podczas rozglądania zauważysz skoki i nie oszukujmy się niektóre gry chodzą słabo a bo te konsole są juz słabe i widocznie twórcy chcą nam to pokazywać, mimo to wielu potrafi utrzymać stałe 30fps na konsoli i chwała im :)

    No i podsumowując jeśli ci tnie przesadnie tak ze naprawdę w twoim odczuciu nie da sie grać to albo jesteś przewrażliwiony na skoki fps albo naprawdę masz coś z konsolą, ale wiedz ze są gry co zacinają wszystkim choć nie każdy chce to przyznać.

    O Gothiki na xboxa są tez dobrym przykładem fuszerki :)
    A na przykład taka Bayonetta 60fps i co ? można mozna i jakos bez dropów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum