1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Framerate w RDR.

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez behemothxx, Czerwiec 3, 2010.

  1. behemothxx

    behemothxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam pytanie czy wy też tak macie że w tym mieście na początku spada trochę framerate (szczególnie podczas jakiejś strzelaniny) mam pirata palonego na verbach 8x z prędkością 2,4x i ix 1.6 Gram dopiero jakieś 30 minut i nie wiem czy jak dalej dojdę fpsy też tak spadać będą?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gozdzikowa

    gozdzikowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    Najczesciej fps spadaja w cut scenkach i ostrej strzelaninie .
     
  4. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    I podczas wjazdu do miejscowosci.
     
  5. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    poczekaj chwilkę to framerate się ustabilizuje
     
  6. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Mi spada przy wschodzie słońca w jakimś mieście jak jestem. Ogólnie to nic dziwnego.
     
  7. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    RDR jest na silniku R.A.G.E. Mówi to samo za siebie nie?

    RDR jest tak samo syfne pod względem technicznym jak GTA IV.
     
  8. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
  9. Bigggi

    Bigggi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dysk przy piracie nic nie zmieni, wazne jest jak wypalona zostala plytka, ja wypalalem z 5 razy gta iv na roznych nagrywarkach i dopiero na lapku na ktorym prawie najmniej bylo wypalanych plytek chodzilo najlepiej , chociaz i tak spadki fps sa i to bardzo duże. Jezeli kupilbys oryginal to wszystko bylo by w porządku. Takie sa minusy piratow. Liczy sie dobra nagrywarka. Nawet przy nagrywarce z **** i dobrej plycie nie osiagniesz dobrego wyniku. Ponoc w oryginalnym GTA IV wszystko jest ok - taki jedyny + oryginalow oprocz multi.
     
  10. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na oryginalnym gta jest tak samo po zainstalowaniu na dysk
     
  11. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Może na początek spróbuj wyczyścić cache pamięci. Czasem w GTA IV (oryginale) u mnie ,animacja rzadziej spadała ,a również gram z płyty.
     
  12. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dropy framerate miałem w GTA przy ostrej rzeźni a gram z pena,i chodzi płynnie
     
  13. spartanin

    spartanin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zambrów
    tak jak tu adidas2009 mówił, zainstaluj na dysku, powinno się poprawić. Ja po paru spadkach framerate'u zainstalowałem, i śmiga aż miło :)
     
  14. behemothxx

    behemothxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Grę mam zainstalowaną na dysku cały czas:/ Na razie nie chce mi się czyścić cache tego dysku bo musiałbym wszystko wywalić z niego, później to sprawdzę.
     
  15. magiczny

    magiczny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    597
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    To nic nadzwyczajnego, że przy tej grze chrupią klatki. U mnie płynność spada przy zadymie, jeździe konno i czasami (bardzo rzadko) bez powodu.

    P.S.
    Gram z dysku twardego.
     
  16. Kowalinho

    Kowalinho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak przeczyscic ta pamiec cache bo niewiem i co to daje?
     
  17. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Ja grając w GTA IV z dysku na oryginale miałem też spadki FPS. Więc nie gadajcie głupot. Najczęściej pędząc przez wyspę (nie pamiętam nazwy - w każdym razie tą środkową). Przy wielkiej zadymie. Raz grając w TBoGT, miałem spadek FPS przy wchodzeniu po drabinie. Miałem wtedy z 10 FPS max.
     
  18. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Wchodzisz w ustawienia konsoli, pamięć , wyczyść podręczną pamięć systemu.
     
  19. HarryOnALeash

    HarryOnALeash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupia Kapitulna
    u mnie zdarzyło się dwa razy-podczas misji poszukiwany żywy lub martwy. Za każdym razem udało im się zastrzelić konia i framerate spadał aż nie podniosłem z ziemi tego, którego wiozłem ze sobą do szeryfa.
     
  20. shadzor

    shadzor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    127
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Inowrocław
    lol nie wiem jak to możliwe, ale w moim przypadku spadek widoczny FPS pojawił się przez całą grę jakieś 4 razy, a przeszedłem na 90%, tak więc nie grałem 10 min. I zgrywanie gry na dysk daje bardzo dużo, NBA2k10 bez zgrania na dysk czasami zaskakuje takim fpsem, że nie warto nawet grać. z dysku każda gra chodzi lepiej.
     
  21. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
    Nie chce mi się wierzyć, że niektórym tak płynnie chodzi nawet grając z dysku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum