1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Free60 JTAG/SMC XeLL Hack for Jasper-16mb Motherboards

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez dziewczyna, Listopad 9, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    Free60 JTAG/SMC XeLL Hack for Jasper-16mb Motherboards
    >> After the release of the hack for Xenon, Falcon/Opus and Zephyr motherboards, today we get the Free60 JTAG/SMC XeLL Hack for Jasper (v4) motherboards with 16mb NAND chips (so NOT compatible with 256 & 512mb NAND yet)!
    This NAND image will boot your Jasper Xbox360 right into XeLL, which allows you to launch linux distros or run libxenon homebrew software, as long as you never upgraded it via the normal MS upgrade procedures to kernel 849x or higher.

    From the readme/nfo:
    do pobrania tutaj : xbins.org
    źródło: Xbox-Scene.com - Xbox 360

    W końcu złamali jasper ;) może dzięki temu ktoś wymyśli jak pozbyć się bana :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DF Apache

    DF Apache Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wien
    Fajnie by było jak byś napisał do czego to służy :)

    sebool12 a wiec tylko na Jasper Premium ale i tak nie wiem co to daje.
     
  4. sebool12

    sebool12 Guest

    Tzn, że nie działa z Jasper-ami, które mają wbudowane karty pamięci ?
     
  5. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    Dzięki temu odpalisz np lnuxa na jasperku
    i narazie działa tylko jak mówicie z premiumami gdzie jest tylko 16mb.
     
  6. DF Apache

    DF Apache Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wien
    To świetna wiadomość w tedy odblokowanie dysku na pewno nie było by problemem i pojawiła by się masa programów homebrew :D
     
  7. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Czyli jeżeli mam falcona to działa tak?
     
  8. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    tak na falcona już też wypuścili szukaj na xbins.org :)
     
  9. nowy2

    nowy2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napiszcie cos wiecej o tym sofcie czy co to wogole jest?
     
  10. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    dzięki temu możesz odpalić linuxa i zapewne wydobyć dvdkey (przydatne jeśli uwaliłeś napęd a nie masz gwarancji ). Co więcej mówić? Czas pokaże jakie to będzie miało możliwości.
     
  11. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Czyli 99%? użytkownikom na nic sie nie przyda, wiec nie widzę potrzeby aby się tym aż tak podniecać bo taki Xenon czy Falcon dawno został złamany. Oczywiście przyda się do wyciągania dvd keya bo noob flash'ach
     
  12. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    a możecie powiedzieć jak to się wgrywa do konsoli?
     
  13. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    A czy wy w ogóle rozumiecie co czytacie...?
    To nie działa na konsolach z kernelem 849x i wyższym. Czyli od aktualizacji czerwiec w górę jeśli się nie mylę.

    EDIT:

    Dla mnie łamanie jasperów itd jest bezsensu chwilowo. Zajęli by się nowymi kernelami lepiej. :p A nie zaktualizowałem kernel a dzień później wyszedł hack...
     
  14. Marcello

    Marcello Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2007
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bez sensu, kolega czekał na JTAG'a ale gdy chciał go wykonać okazało się że tydzien wczesniej zaaktualizował konsole :/
     
  15. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    deamonik pokusił byś się o przetłumaczenie swojego pierwszego postu a nie kopiowanie tego co można przeczytać na zagranicznym forum,
    to jest polskie czy angielskie forum w końcu?
     
  16. prescott

    prescott Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/EU/PL
    Narazie sie nie ma czym podniecac ponieważ ten soft nie dziala na zaktualizowanych konsolach tak jak pisal ktorys z poprzednikow, chodzi o ta aktualizacje z sierpnia. Ponadto nie da sie zhaczyc pewnych obszarow firmwareu poki co. Trzeba czekac na rozwoj projektu.
    ....a forum x60.org jest angielskojezyczne.
     
  17. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Mam na myśli xboxforum.pl, pytanie było retoryczne
     
  18. mati0090

    mati0090 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    B-c
    Ja na twoim miejscu bym się nie przyznawał do tego, że angielskiego nie znam.
    Na tym forum nie ma wyłącznie takich "inteligentów" jak Ty którzy kilku zdań nie potrafią sobie choćby w translatorze przetłumaczyć więc myślę, że wklejenie cytatu EN jest na miejscu.
     
  19. Sonval

    Sonval Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ja na twoim miejscu bym się nie chwalił, że znam angielski.Może kolega wyżej także go zna lecz irytuje go to, że na polskim forum ludzie piszą po angielsku ? Aha, jak chcesz cytaty EN to zapraszam na jakieś angielskie forum.
     
  20. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Czyli lepiej nie cytować niczego z innych for jeśli to jest po angielsku (mimo, że są to całkiem interesujące rzeczy), bo zaraz się doczepią wielcy patrioci i w ogóle flame. Komuś się nie chce tłumaczyć po prostu, bo takie kilka prostych zdań większość ludzi w dodatku graczy powinna zrozumieć.
    W ogóle sr za offtop itd, ale czasami postawa "jestem w Polsce i wszystko ma być po polsku" mnie wkurza.
     
  21. Marcello

    Marcello Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2007
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Strusic ma racje! Co to jest ogłoszenie żałoby narodowej czy końca świata że ma być po Polsku ? Znawcy tematu i prawdziwie zainteresowani projektem zrozumieją choćby to było napisane najtrudniejszą angielszczyzną a jak nie to słownik w dłoń

    [​IMG]

    Żyjemy w czasach gdzie bez podstawowej wiedzy angielskiego ani rusz.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum