1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

freeBOOT v0.03 - Reboots into Patched 9199 Kernel *Update v0.031*

Temat na forum 'Homebrew' rozpoczęty przez ZigUS, Kwiecień 17, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ZigUS

    ZigUS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    >> Ikari released a new version of freeBOOT that will now work as a single-flash solution and can reboot a JTAG-exploitable Xbox360 into a patched 9199 (the latest) kernel. And there's more:
    !Update! v0.031 has been released. There's no details about what's changed or so, but I noticed the patch-files have been modified and the "keyvault and console signature checks have been disabled" feature has been removed from the readme.

    Official Site: HellDoc's Dev Blog

    DOWNLOAD: Deany95.com Downloads
    Pod w/w linkiem do zassania:

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Quba18

    Quba18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Mam pytanie, bo kiepsko znam angielski czy to znaczy, że można wgrać XBR do konsoli z dashem 9199?
     
  4. ZigUS

    ZigUS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie, nie można. Jest to uaktualnienie dash-a tylko dla konsoli już z wgranym JTAG-iem
    (co by ludzie z Homebrew-em też mogli się cieszyć z obsługi pamięci masowej USB)
     
  5. loopez

    loopez V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    DC
    a nie ciesza ? :) jakos niech ktos mi wytlumaczy poza "cyfra" co jest dobrego w tym ? usb jest - tylko ze pod FSD anie NXE.... pozatym patrzac na to ze 2-3h po 0.03 wyszlo 0.031 znaczy ze nie do konca jest to cacy jeszcze
     
  6. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Mógłby ktoś opisać jak to wgrać ?? bo niechce nic popsuć.
     
  7. ZigUS

    ZigUS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    TUTEK PO ANGIELSKU.....

    I. Introduction
    ================

    freeBOOT is a rebooter for the Microsoft Xbox 360. This version of freeBOOT
    allows you to reboot into kernel 2.0.9199 on all Xenon, Zephyr, Falcon, and
    Jasper consoles, which are vulnerable to the JTAG hack.

    This version of freeBOOT no longer requires a second flash memory and will
    thus work with all currently existing solutions.



    II. Bug Fixes
    =============

    none



    III. New Features
    =================

    - updated to kernel 2.0.9199

    - now supports all consoles and flashing solutions (ikari)

    - removed memory protections

    Code can be executed and modified anywhere in the range from 0x80000000
    to 0x9FFFFFFF. This can be used to create game trainers and will allow
    for porting of emulators, which rely on dynamic compilation.

    - encrypted DevKit XEXes are now working

    - includes dash launch patch

    - LIVE/PIRS/GOD content fully working

    - internal security breach reports deactivated (Redline99)

    - easier image generation process (ikari)

    - ibuild can now also generate single flash XeLL and original images (ikari)



    IV. Instructions
    ================

    In contrast to previous freeBOOT releases, the image generation process has
    been made a lot easier. As prerequisites you will need an image of your
    console updated to kernel 2.0.7371 and an archive "9199.zip" available
    at the usual places.

    1. Extract your original image

    Extract your original 7371 image with the following command:

    > ibuild.exe x -d temp\ -p <cpu key> -b <1bl key> .\7371.bin

    2. Extract "9199.zip" archive

    Extract the contents of the "9199.zip" archive into the "data"
    directory.

    3. Copy these files from "temp" to "data" directory

    - crl.bin
    - crl.bin.meta
    - extended.bin
    - extended.bin.meta
    - kv.bin
    - odd.bin
    - odd.bin.meta
    - secdata.bin
    - secdata.bin.meta
    - smc_config.bin

    4. Patch SMC

    Put a patched "smc.bin" in the "data" directory. For Cygnos360, a
    patched SMC can be created with their software. There's also a
    collection of patched SMCs available at the usual places. Make sure
    to pick the right one for your console.

    For other solutions, a patched SMC can be extracted from previously
    released XeLL images.

    5. Create the freeBOOT image

    Finally, create your freeBOOT image with this command:

    > ibuild.exe c freeBOOT -c <console> -d data\ -p <cpu key>
    -b <1bl key> .\bin\image.bin .\bin\fuses.bin

    Replace <console> with either "xenon", "zephyr", "falcon", "jasper",
    "jasper256" or "jasper512".
     
  8. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Sprawdzał to ktoś czy działa ?? Czy lepiej poczekac na XBR 4
     
  9. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    działać, działa tylko kwestia jak.

    Nie działa na nim profil z LIVE, nie działą zhakowany emulator, nie zostało zniesione ograniczenie 16Gb na pamięć USB. Ja wróciłem do xbr3 i czekam na xbr4
     
  10. portals

    portals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wyszła nowa wersja v0.032

     
  11. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    mataman mógłbys opisać jak to wgrac ? bo z Angielskiego nie jestem za dobry a niechce popsuc konsoli.
     
  12. garus

    garus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Szkoda, że ciągle zdycha NAND jeśli używa się wewnętrznej pamięci w Jasperach...
     
  13. Seeward

    Seeward Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedzcie mi dlaczego wciąż nie ma na nowe wersje dasha tych waszych fajnych przeróbek jtag itp. Co jest grane ?? Nikt tego nie może wymyślić ?? Czy nikomu się nie chce ?? Bo na starych działa więc olewka ??
     
  14. loopez

    loopez V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    DC
    czy ktos to przetlumaczy na ludzki ?
     
  15. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Wgraj freeboota, można wtedy używać wewn karty pamięci.
     
  16. bbkingt800

    bbkingt800 Banned

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witam, wiem że to nie do tematu ale nie wiedziałem gdzie się o to zapytać, otóż mam problem tego typu że męczę się już od paru godzin i nie wiem gdzie mam zgrać gry do MAME360 na dysku konsoli tak aby emulator je widział, z pena widzi gry a z hdd1 konsoli nie, proszę bardzo o pomoc! próbowałem już dosłownie wszystkiego!
     
  17. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    w pliku options.ini który jest w folderze media emulatora ustaw sobie ściezke dla hdd, bo wszystkie odnoszą się do usb
     
  18. bbkingt800

    bbkingt800 Banned

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    próbowałem już wcześniej to robić i dalej nic, w pliku options.ini zamiast usb zmieniałem na hdd albo na hdd1 i dalej nic, gier dalej nie widać! gry mam na hdd\emus\mame\roms i tak właśnie mam wpisaną ścieżkę w options.ini i dalej nic! a mame360 mam w hdd\emulators\mame360. Mataman proszę Cię o pomoc bo jeszcze troche i nerwicy dostanę!
     
  19. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    dodaj do ini taka ścieżkę rompath = game:\roms i oczywiście folder na hdd game\roms\tutaj romy
     
  20. bbkingt800

    bbkingt800 Banned

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wszystko jest już ok. dziękuję bardzo za szybką i profesjonalną pomoc! Chciałem się jeszcze przy okazji zapytać czy jest możliwe aby we freestyle dashu były widoczne gry z xboxa1 w zakładce xbox cllasic bo też się nad tym męczyłem i nie dało rady, ktoś mi już radził że powinny gry znajdować się w folderze XBOX1 aby freestyle je widział ale to nie działa- jakaś rada?
     
  21. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    To ci dobrze radził. Gry ze starego x'a powinny byc w folderrze xbox1 na root dysku twardego.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum