1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Freeboot

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez jacusiekk, Maj 12, 2011.

  1. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    Czesc uzytkownicy! Mam cholerna prosbe podczas generowania wlasnego freeboota w freeBOOT ToolBox wyskakuje mi taki blad [​IMG] co ja mam zrobic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Dobrze odczytałeś klucz CPU? a także ile razy odczytałeś NAND?. Także czym odczytywałeś?
     
  4. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    Nand odczytywalem nandpro, dwa razy odczytalem, a CPU odczytywalem po wgraniu Xellousa czy Xella
     
  5. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    ale jak łączyłeś się z xbox? LPT Czy przez USB?


    NAND i CPU KEY masz ok.
    Na email wysłałem Tobie freeboota 12625 :)
    Miłej zabawy :D
     
  6. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    Hmh Fajnie tylko ze po zgraniu tego co wyslales Rod, bo ja mialem zgrac to FreebootJacusiek.Bin tak?
     
  7. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    a diody i zwore wlutowales do jtag'a?
     
  8. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    tak wlutowane wszystko bo mi Xellous odpalal :p
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  10. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    akir rozumiem, że jak 360 flash toolem wyciągnę sobie smc z akutalnego 12611 to przy tworzeniu nowego freeboota ręcznie smc dalej będzie spaczowane na aud_clamp. Bo miałem sporo różnych problemów z automatami co kończyło się wgrywaniem XeLLousa przez LPT...

    EDIT:
    Nie da się sprawdzić jakąś aplikacją czy nowo utworzony freeboot ma spaczowany smc na aud_clamp?

    EDIT2:
    A co np ze zmianą regionu? Mój Falcon jest NTSC-US czy jak mu zmienię w 360 flash toolu region na PAL to będzie normalnie śmigał? Czasami potrzebuję obrazu w PALu a w konsoli NTSC w ogóle się go nie da wybrać.
     
  11. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    Hmh jednak po wgraniu Xellousa konsola nie pokazuje obrazu, ale jesli jest sam Xell to smiga bo mi pokazuje CPU KEY i ip.
     
  12. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    jacu co masz za płyte w konsoli?
     
  13. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    czy po wgraniu robisz weryfikację?
    a przed samym wgraniem czyścisz flash?
     
  14. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    plyta to xenon, na czym polega ta weryfikacja, czyscze komenda nandpro lpt: -e16
     
  15. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Łap tu XeLLous dla Xenona zrobiony ręcznie przeze mnie: free60 bin
    Przy pomocy ibuild i nandpro z komend:
    Kod:
    ibuild c XeLL -c Xenon -d data\ -b DD88AD0C9ED669E7B56794FB68563EFA xellbig.bin
    Kod:
    nandpro xellbig.bin: -r16 free60.bin 0 50
    EDIT:

    Musisz tylko wgrać do tego pliku swój kv.bin, ale najpierw trzeba go zgrać z nandu, najlepiej ze 3 razy i porównaj je hexedytorem (chyba, że zrobiłeś to wcześniej). Podłącz LPT i wstukaj:
    Kod:
    nandpro lpt: -r16 kv1.bin 1 1
    Jak masz już kv.bin to wgrywasz go do free60.bin w taki sposób:
    Kod:
    nandpro free60.bin: -w16 kv1.bin 1 1
    I teraz gotowy XeLLous wgrywasz do nand:
    Kod:
    nandpro lpt: -w16 free60.bin 0
    Chyba nic nie pomieszałem... :D
     
  16. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    a jesli z tym kv mam problem, bo jak go odczytuje np. 360 Flash Tool to wyskakuje Bad Key itp.
     
  17. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    To może po prostu źle spisałeś CPU Key? Zapisałeś sobie go przez http z XeLLous?
     
  18. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    kolego strusic zrobmy to tak, bo widze ze jestes chetny mi pomoc tak?
     
  19. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    wgraj xella

    potem updatuj do xellous przez pendrive :) updxell.bin (bodajze zmiana nazwy z xell-1f.bin na updxell.bin)

    potem wpisz sobie swoje ip na firefoxie (wlaczony xellous)

    posciagaj wszystko, zapisz dvdkey i cpukey

    i potem jazda z fbbuild :)
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Otworzyć nand flash tool 360, będziesz wiedział czy dobrze przepisałeś cpu-key. Jak się otworzy wypakujesz kv, smc, i config Créer une image FreeBOOT avec FbBuild 0.20


    Przecież dashlaunch ma patch region free konsoli, odpala z każdego regionu aplikację. Ja wyciągałem smc freeboota 12611 i 12625 śmiga
     
  21. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    No odpala mi aplikacje z każdego regionu. Jednak tryby wyświetlania obrazu jakie mam do wyboru są inne. Właściwie w konsoli NTSC nie ma żadnych. A mi chodzi o to konkretnie. Czytasz nieuważnie. :)
    Czyli mam rozumieć, że jak zmienię w kv.bin region to konsola będzie działać jak "PALowska"? Pojawi się możliwość ustawienia PAL-60Hz itp?
     
Wczytywanie...

Poleć forum