1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Freestyle Dash 3 RGH - nie pobiera okładek do gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Vharias, Styczeń 16, 2014.

  1. Vharias

    Vharias Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Cześć.

    Od wczoraj mam problem z moim Xbox'em, który ma Freestyle Dash 3 i ma przeróbkę RGH. Chodzi o to, że nagle przestał pobierać okładki do gier. Wcześnie, kiedy instalowałem grę na dysk, pobierał okładkę automatycznie. Teraz nie mogę pobrać nawet ręcznie. Niby pokazuje się na dolnym pasku, że coś sobie ściąga, ale okładek nie widać. Wiecie z czego może to wynikać? Z góry dziękuję za pomoc. ;)

    PS.

    Dodam tylko, że konsolę do internetu podłączoną mam przez kabel (mieszkam w akademiku). Co ciekawe, Tittle Updates też mi nie pobiera (wcześniej działało normalnie). Internet z kabla działa na pewno, bo korzystam też z niego w laptopie (przepinam go między konsolą a laptopem).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Spróbuj przeinstalować FSD.
     
  4. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    może ci rozłączyło połączenie z siecią na xboxie, wejdź w ustawienia systemu - połączenia sieciowe i zobacz czy przy połączeniu kablowym jest ptaszek
     
  5. Vharias

    Vharias Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Połączenie jest. Jeśli chodzi o przeinstalowanie FSD - boję się sam to robić, Xbox'a mam od dwóch tygodni i jestem zielony w tych sprawach. Wolę nie mieć tych okładek niż zepsuć konsolę.
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz adres IP w lewym dolnym rogu w FSD ?
     
  7. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Ściągnij nowe fsd na pena i odpal z niego przez file manager zobacz czy wtedy będziesz miał problem w ten sposób nic się nie zepsuje. Jak będzie pobierał to trzeba będzie wgrać nowego na dysk

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli miałbyś nawet zrobić tą reinstalację FSD to nie jest to trudne i ciężko coś zepsuć.
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/
    Punkt 2.
     
  9. Vharias

    Vharias Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Tak, mam IP pokazane. Później spróbuje z tym pendriv'e. Dzięki za odpowiedzi. Będę informował, co i jak. ;)
     
  10. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Witam nie będę zakładał nowego tematu.Po zrobieniu RGH na slim trinity mam problem z pobraniem okładek.Przeinstalowałem FSD ustawienia pliku ini:
    [QuickLaunchButtons]
    BUT_A =
    BUT_B =
    BUT_X =
    BUT_Y =
    Start =
    Back =
    LBump =
    Default = Hdd:\Freestyle 3.0\Polish.xex\


    [Settings]
    nxemini = true
    pingpatch = true
    contpatch = false
    fatalfreeze = false
    fatalreboot = false
    regionspoof = true
    nosysexit = false
    livestrong = false
    debugout = false
    liveblock = true
    exchandler = false
    remotenxe = true
    Gry się normalnie odpalają FSD odpala się przy starcie połaczenie z siecia jest.
    W czym może być problem
    Edit:
    Czy ponowne wgranie nandu coś pomoże?
     
  11. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Z ciekawości zapytam a jesteś zalogowany do jqe360.com? Tzn czy w ustawieniach masz login i haslo poprawne?

    W CONTENT/MARKETPLACE masz wszystko pozaznaczane?
     
  12. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Nie jestem zalogowany do jqe360.com na innej konsoli je mam konta a okładki pobiera bez problemu
     
  13. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
  14. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Już wszystko gra nie pobierało DNS ustawiłem na auto i jest oo


    Wysłano z Noki Lumia 520 Za pomocą Tapatalk
     
  15. kasta2977

    kasta2977 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich!
    Nie wiem czy trafilem w dobry temat ale mam problem. Posiadam od niedawna xbox360 rgh-jasper (tak mialem lt2) i jestem troche w kropce poniewaz nie wiem jak podlaczyc mojeg klocka do internetu by pobierac okladki itp..mam router cyfrowego polsatu huawei B593u
    Help:)
     
  16. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Podpinasz klocka do rutera kablem ethernet i powinno działać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum