1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Freestyle Dash i dziwne problemy.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matizc, Styczeń 31, 2012.

  1. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mój problem polega na tym, że na Freestyle Dash'u określiłem lokalizację plików z gier xbox 360 w folderze, który mam o dokładnie tej samej nazwie na przenośnym dysku, więc problem polega na tym, że wrzuciłem przed chwilą kilka nowych gier i 2 emulatory (wcześniej miałem 4 gry i wszystko było ok) (emulatory do folderu z emulatorami, określonemu tez w FD) i po włączeniu konsoli Freestyle Dash nie widzi nowych gier wrzuconych a te 4 stare, które wrzuciłem na samym początku nadal są na liście i chodzą normalnie ale nie ma update czyli nie dorzucił do listy nowych gier, które wrzuciłem, oraz ani jednego emulatora (wcześniej w tym folderze miałem 5 emulatorów ale tylko 2 działały więc postanowiłem wyrzucić pozostałe i zostawić tylko dwa), jak wyrzuciłem wszystkie inne niepotrzebne emulatory to widział nadal wszystkie jakby dalej znajdowały się na dysku, a jak wszedłem w setings i zmieniłem ustawienia tzn. znowu wskazałem folder z emulatorami to już nie widzi żadnego emulatora. co trzeba zrobić ? Jest możliwość odświeżenia listy gier lub coś podobnego ? Dzięki za odp.
    Chciałbym dodać, że jak wchodzę przez XEX to widzi wszystkie gry na dysku i każdą mogę odpalić ręcznie.

    Ps. Czy ktoś może ma emulator do xboxa1 na xboxa 360 rgh ? W temacie o tej nazwie są pliki i wszystko tylko wrzucone na megaupload czyli wiadomka, że tych plików już nie ma...

    Ps2. Czy ktoś może orientuje się jak odpalić emulator do psx ? (wymaga najnowszego xell reloaded), ale nie wiem jak się posłużyć tym aby tego xell reloaded włączyć i przez niego jakoś uruchomić ten emulator. Trzeba wrzucić jakieś plik od xell reloaded do tego samego folderu, w którym jest emulator ?

    chodzi mi dokładnie o to... link - jtag xbox 360 psx emulator using xell-reloaded - YouTube

    Dziękuję za odp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    1. zrób SCAN (katalog wyżej niż tam gdzie podawałeś ścieżkę gdzie masz gry) i tak za każdym razem jak dodasz coś na dysk.
    2. emulator xbox for jtag (czy jakoś tak w mojej sygnaturze) , lub normalny emulator i nagrać na CD , lecz MUSISZ mieć oryginalny dysk w konsoli , a na nim drugą partycję.
    3. kiedyś pamiętam , że kombinowałem z psx , lecz coś mi nie działało. Bede miał chwile to lookne na to co podałeś.
     
  4. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    "a na nim drugą partycję" mam oryginalny dysk, mógłbyś mi powiedzieć jak zrobić drugą partycję ?
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Jeśli masz oryginał , to ona już tam bedzie. Ja w moim pierwszym miałem dokładany dysk i nie był on zrobiony do końca , właśnie brakowało jednej z trzech partycji (czyli 2). A właśnie bez niej nie uruchomisz gierki z jedynki.

    hmmmmm ......teraz nie wiem na 100% czy na jtagu (RGH) po wrzucie emulatora xbox for jtag , też trzeba drugą partycję.
     
  6. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Więc tak...

    przypomniało mi się, że od zawsze mam Freestyle Dash'a odpalanego z usb, zmieniłem w launch.ini na "HDD" i przez to robił się problem, że nic nie skanował. Teraz wywaliłem komendę "hdd" i zostawiłem standardową czyli USB i znalazł mi gierki i odświeżył listę, a niestety w "emulators" nie widzi emulatora snes choć jest tam wrzucony i jak wchodze przez file manager to widać go i można go przez niego włączyć normalnie :/

    co do xbox 1 to W file manager mam HDD1 i w nim jest folder compatibility więc dorzuciłem ten, który jest i powinno hulać ?

    Czyli teraz mam gierki z xbox'a 1 wrzucać na dysk i powinny grać bez problemu przez Freestyle Dash'a ?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie będzie działać bo to nie 2 partycja:
    a) należy przez ftp wejść w hddx
    b) przez xexmenu do hddx
    skopiować emu własnie do compatibility na hddx
     
  8. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zrobiłem tak, że w Freestyle Dashu w setings zmienilem aby pokazywał HDDX i teraz pokazuje HDD1 i także osobno folder HDDX to tam ?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    tak

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  10. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    ok, tak zrobiłem, mam gierke z Xboxa 1 nazywa się "Crash Bandicoot Twinsanity.iso" i wrzuciłem ją do folderu xbox1, bo w ustawieniach freestyle dasha tam dałem lokalizację gier xbox classic, no i w menu nie widzi owego obrazu. Co trzeba zrobić by freestyle dash go widział? Przepuścić obraz przez np. Exiso.sfx ? Możecie mi powiedzieć dlaczego freestyle dash widzi u mnie tylko gry z xbox 360 i Arcade ? Nie widzi żadnego emulatora, ani homebrew... mam emulator Fceux do gier nes'a i też go nie widzi choć jak wchodzę przez file manager to normalnie mogę go odpalić z dysku zewnętrznego... W czym tkwi problem? Pozdrawiam.
     
  11. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pomoże ktoś ? Macie jakieś pomysły ?
     
  12. Haremhaton

    Haremhaton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja gry na xboxa pierwszego przerabiam programem ISO2GOD najpierw i wtedy konsola nie ma problemów, żeby je odpalać. Może też spróbuj i wtedy powinno Ci spokojnie gierkę wykryć i odpalić :)
     
  13. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    hmm przepuściłem obraz płyty crash'a przez exiso i jak chcę włączyć wyskakuje mi błąd "ta gra ba starszą konsolę xbox nie jest obsługiwana na konsoli xbox 360"... tak jakby w ogóle ten myk z HDDX nie działał :/ oczywiście Freestyle dash gry crash nie widzi jako gra xbox classic i włączam ją przez file manager...
     
  14. Haremhaton

    Haremhaton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W takim razie źle podmieniłeś/dograłeś pliki na HDDX. Jeżeli wszystko miałbyś zrobione dobrze nie powinieneś widzieć takiego komunikatu, tylko ewentualnie mogłaby Ci się zawiesić konsola. Spróbuj jeszcze raz wszystko zrobić tak jak w tutorialu jest napisane i jeżeli dalej nie będzie działało, to może spróbuj tym ISO2GOD. Mnie wszystkie gierki działają bądź zawieszają konsolę. Ewentualnie możesz popróbować z różnymi wersjami dashlauncha, bo mnie dopiero po aktualizacji zaskoczyła większość tytułów.
     
  15. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ok xbox widzi gry z Xbox1 ale oczywiście nie chodzą, bo wyskakuje komunikat o którym wspomniałem, denerwując się niesamowicie, skorzystałem z tutoriala FTP http://xboxforum.pl/oprogramowanie-...likow-po-ftp-jtag-content-manager-109931.html

    NO i problem goni problem... sformatowałem mojego HDD aby wszystko ładnie od początku polecieć, udało mi się skonfigurować FTP ale na moim hdd nie ma prawie nic i nie ma mowy o jakichkolwiek partycjach :/

    wrzucam screen'a z mojego widoku FTP poprzez 360 content Manager. [​IMG]

    Możecie mi powiedzieć jak zrobić partycje drugą ? żeby wrzucić te pliki ? Pozdro.
     
  16. Haremhaton

    Haremhaton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przez FSD masz zablokowany wgląd do partycji HDDX, dlatego musisz najpierw wejść do XEXMENU i dopiero potem podłączyć się przez ftp. Wtedy HDDX będzie dostępne i będziesz mógł przegrać pliki do compatibility :) i wszystko powinno śmigać.
     
  17. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    wszystko fajnie tylko jestem totalnie nieogarnięty w tym temacie, możesz mi powiedzieć jak wejść do XEXMENU? W FSD w settings można ustawić "File Manager Advenced Mode (flash, sysext,hddx)" ustawiłem to ale nie widzi w 360 content HDDX czy coś podobnego ale w file manager widzi...

    EDIT

    Temat zamknięty, rozwiązanie: W Settings zaznaczyć "File Manager Advenced Mode (flash, sysext,hddx)" podmienić compability i gra gitara gierki chodzą [​IMG] Dzięki i pozdrawiam!





     
  18. robson1204

    robson1204 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam pytanie co zrobic w przypadku gdy mam 2 gry...jedna gra Crysis 1 ma nazwe folderu taka sama jak w crysis 3 a gry sa w formacie GOD wiec raczej nie mozna zmienic nazwy katalogu...??probowalem jeszcze crysis 3 wrzucic do folderu arcade na wszelki wypadek ale widzi mi tylko crysis 1 i tylko ta gra mi sie uruchamia..;/mam glebokosc sciezek ustawione wszedzie na 5????
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Freestyle Dash i dziwne problemy.

    Jedna mozesz wrzucix do conte
    T inna do fokderu gry, nazwa glownego foderu bedie taka sama lecz wsrodku beda miec inne 00002 00004

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  20. Tamriel

    Tamriel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zabrze
    Witam serdecznie. Mój problem polega na tym, że pomimo wybraniu ścieżki i skanowania gier dalej nie znajduje, co zrobić.

    Gry są w folderze hdd/content/0007000....
     
  21. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wrzuć sobie gry do własnego katalogu np. Hdd:\Gry. Ustaw ścieżkę i skan.
    Gry przerobione do XEX/GOD?
     
Wczytywanie...

Poleć forum