1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Freestyle dash

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez The_Game, Listopad 1, 2013.

  1. The_Game

    The_Game Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Ostatnio oddałem konsolę do przeróbki RGH wraz z pendrivem. Jest tam ten cały dash... a w zasadzie był. Przez przypadek wyczyściłem pena będąc w oryginalnym dashu konsoli. Czy to oznacza ze teraz mam się sam trudzić wgrywając go na nowo do pena, czy ten dash jest zainstalowany w sprzęcie już?
    Kolejna sprawa jest taka że jak włączam ten xell to wyszukuje ciagle pliku xenon.elf. Przeszukuje podłączone sprzęty i nic. Coś z tym trzeba robić?
    Na koniec chciałbym spytać jeszcze jakim cudem użytkownicy podłączają dyski po 500GB skoro maks. pojemność to 32GB w FAT?
    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dadas123456789

    dadas123456789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    173
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1 przy xellu tak to wygląda nic tam nie trzeba robić
    2 odnosnie plików do FSD to tutaj masz tutek (jest to dziecinnie proste) http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/
    3 Michacz jakie przez USB 32 GB??? co ty za głupotki opowiadasz, jak masz RGH to widzi cała zawartość dysku nawet wpiętego przez USB wystarczy ze będzie on w formacie FAT32 (programem guiformat to zrobisz z poziomu komputera)
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    przy RGH wielkość dysku jest nieograniczona do 32GB tylko do 2TB a prawdopodobnie nawet i więcej.
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Przy Rgh mozna podpiac max dysk 2tb na usb. Taki dysk formatujesz poprzez oryginalny dash i masz 32gb transparentna partycje xfat ktora dziala jak dysk wew, a reszta to partycja fat32 widziana przez Pc. As simple as it is...

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  6. The_Game

    The_Game Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za odpowiedzi. Akurat jestem w posiadaniu dysku 320GB zewnętrznego, sformatowałem go do fat32 z poziomu windowsa. Skopiowałem swoje gry i FSD nie widzi żadnego problemu żeby odczytać całe 300GB. Rozumiem, że chodzi pewnie o maksymalne 32GB dysku którego można wykorzystać na potrzeby Xboksa (np. instalowanie gier)?
    Następną nurtującą mnie sprawą jest czas uruchamiania konsoli po przeróbce RGH. Nawet jeśli pendrive z FSD nie jest włożony konsola potrafi się włączać i włączać... czy to normalne? Od siebie jeszcze dodam że ten czas nie jest zawsze jednakowy. Czasami załącza się po chwili a czasami (chyba) wcale (zbyt długie oczekiwanie zmusza mnie do ponownego uruchomienia konsoli).
     
  7. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    To normalne przy RGH 2.0 :p
    Czasami jest to 15s, a czasami 5min

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  8. dadas123456789

    dadas123456789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    173
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    mnie też to irytowało przy rgh2 , doszło to do takiego stopnia że sprzedałem swoją konsolę i kupiłem z Jtagiem, stwaje od strzała jak w przypadku normalnego dasha. Z mojej perspektywy RGH2 jest podłe i tyle, a czasami to droga przez męke żeby zagrać
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Rgh2.0 jest dla cierpliwych. W sumie teraz mozna zrobic r-jtag ale to kosztuje wiecej :)

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum