1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Freestyle, update, gry....i wielka klapa !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zaaaorek, Listopad 14, 2014.

  1. zaaaorek

    zaaaorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie...
    Na wstępie od razu chcę poinformować, że na sprawach konsolowych WOGÓLE się nie znam. Nie znam się na fachowym nazewnictwie i wszystko to co dla większość konsolowców jest łatwizną jest CZARNĄ MAGIĄ !!!!!
    A teraz w czym problem. Lekko ponad rok temu u jakiegoś tam człowieczka przerobiłem swoją konsolę zbox360 w ten sposób, że wcześniej wspomniany człowieczek wgrał mi jakiego FREESTYLE 3 (taki przynajmniej obrazek jest podczas uruchomienia konsoli). Oczywiście wszystko grało i hulało, obrazy gier ISO programem exiso-GUI na PC przerabiałem w COŚ co potem przenosiłem na dysk konsoli. Gra się odpalała i gitara. Z uwagi na to, że raz, że nie miałem tyle czasu a dwa, że jestem bardziej PCtowcem niż fanem konsol swoje cacko odstawiłem w kont w którym przeleżało ok roku. Wczoraj, z uwagi na to., że posiadałem obrazy ISO dwóch gier które miały na dniach swoje premiery stwierdziłem, że odpalę swoją konsolkę. Z orazami płyt kroki poczyniłem jak wyżej (stosując program exiso-GUI) i to co otrzymałem wrzuciłem na dysk konsoli. ALE......gdy przyszło do odpalania gry niestety pojawił się komunikat z jakims błędem i koniecznością "ponownego pobrania gry". I moje pytanie-co tutaj jest triumfem ???? Podkreślę, że NA PEWNO są to gry na konsolę XBOX360. Dodam jeszcze , że od momentuu przerobienia konsoli kompletnie z tym FREESTYLEm nic nie kombinowałem (włącznie z jakimiś UPDATE'ami). Czy problem może tkwić w braku aktualizacji tej przeróbki?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    1 osoba to lubi.
  4. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    Kolejna kwestia to po za tym co napisał nollo wyżej.... wszystko zależy jaka to konkretnie jest gra, jedno, dwu płytowa ? Możliwe jest że nie wszystko kopiuje się po przerobieniu gry z obrazu w to samo miejsce.
     
  5. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Wejdź w konsole naciśnij przycisk guide przejdź w prawo do ustawień konsoli,przeniesie cię do głównego interfejsu następnie weź ustawienia informacje o systemie i podaj mi wersję dashboardu
     
  6. zaaaorek

    zaaaorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powoli, powoli...
    Gry są jedno płytowe, na dysk konsoli zgrywa sie wszystko to co powstaje po przerobieniu pliku iso (w moim przypadku RGH/Gry xbox360). Co do wersji:
    w menu konsoli ustaliłem, że interfejs główny: 2.0.16203.0, natomiast w menu tego freestajlu wersja dash:3.0b Rev 483.
    Zapoznałem się z tym opisem aktualizacji i no niestety mogę tego nie ogarnąć. Oczywiście jesli się okażę, że brak tej aktualizacji jest sprawcą całego problemu to będę pewnie musiał sie tym zająć ale na obecną chwilę niestety jestem za słabo z konsolami żeby sobie z tym poradzić.
     
  7. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Masz za słaby dash (interfejs główny ;p) musisz zaaktualizowac żeby nowsze gry były
     
    1 osoba to lubi.
  8. zaaaorek

    zaaaorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aaaaaaha ;/ masz Ci los.........uwaga uwaga-jest może ktoś z Łodzi tudzież z niedalekich okolic który by taką czynność jak aktualizacja wykonał? Oczywiście nie za darmo...
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Poszło PW
     
  10. zaaaorek

    zaaaorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    merci :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum