1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FSD nie ładuje się domyślnie mimo zmienionego launch.ini

Temat na forum 'Dash' rozpoczęty przez qjam, Wrzesień 1, 2012.

  1. qjam

    qjam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam.

    Zainstalowałem na nowo FSD i nie ładuje mi domyślnie mojego nowego FSD mimo, że launch.ini wygląda tak:
    Kod:
    [QuickLaunchButtons]
    Default = Hdd1:\PROGRAMY\fsd\default.xex
    
    
    [Settings]
    nxemini = true
    pingpatch = true
    contpatch = true
    fatalfreeze = false
    fatalreboot = false
    regionspoof = true
    nosysexit = false
    livestrong = true
    debugout = false
    liveblock = true
    exchandler = true
    remotenxe = true
    
    
    [Plugins]
    plugin1 = 
    plugin2 = 
    plugin3 = 
    plugin4 = 
    plugin5 = 
    
    
    Sprawdziłem ścieżkę w XeXMenu 1.1 i niby jest poprawnie. FSD zainstalowane na dysku który dokupiłem (i było tam zainstalowane wcześniej i działało), czyli Hdd1, folder PROGRAMY, następnie "fsd" i plik default.xex i nie hula... :/
    Co na to poradzicie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jest tutorial mojego autorstwa, hdd dwa jesli kopiowales pod fsd nie ma pliku default.xex

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. qjam

    qjam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czytam poradnik ale przyznam, że chaotycznie napisany - będę starał się to zrobić.
    A co do Twojej wypowiedzi "hdd dwa jeśli skopiowałeś pod fsd nie ma pliku default.xex" - możesz jaśniej? Bo za cholerę nie wiem o co chodzi

    Co jeśli mam folder PROGRAMY i tam jest dashlaunch? Nie chce go usuwać? Twój tutorial nakazuje korzystanie z folderu "aplikacje". Druga sprawa to to, że ścieżka do FSD to HDD1 a nie HDD jak masz wpisane w launch.ini w folderze "launch ini skopiowac/hdd"
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    odpal dashlauncha i wczytaj w nim ustawienia z launch ini
     
  6. qjam

    qjam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z którego launch.ini bo tam jest ich kilka? Gubię się w tym co piszecie. Nie rozumiem czym różni się normalne wgranie FSD (wrzucenie na dysk, odpalenie go przez default.xex - co działa) od tej paczki akir'a? Nie wystarczy zmienić jakoś ścieżki w którymś pliku żeby odpalało domyślnie FSD?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ma być Hdd a nie Hdd1. Jeśli nie poradziłeś sobie już z obrazkami to dramat:D....
    Ludzie my mamy takich użytkowników:D
     
  8. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Normalnie płakać sie chce... Masz 2 tutki i jeszcze nie mozesz sobie poradzic. Zacznij robic wszystko od poczatku.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  9. eskimos16

    eskimos16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poradziłem sobie :) proszę bez krytyki. Lecz teraz mam problem z aktualizacją dasha ponieważ posiadam wersje 2.2 i nie wiem jak ugryź 3.07
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Co to znaczy ??

    2.2 to raczej wersja FSD ..
    3.07 to wersja dashlaunch

    Jak chcesz nowego FSD 3.0b rev735 to wywal wszystko co masz w folderze z FSD i wrzuć tam świeżą kopię http://xboxforum.pl/oprogramowanie-198/freestlye-3-beta-rev-735-a-162541/
     
Wczytywanie...

Poleć forum