1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FSD nie odpala po aktualizacji 16747

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ridd, Sierpień 26, 2014.

  1. ridd

    ridd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem 16537 zrobiłem update [już kiedyś to robilem http://xboxforum.pl/artykuly-196/aktualizacja-dashboardu-rgh-jtag-przez-xebuild-175366/ ], konsola się uruchamia z oryginalnym dashem konsoli, zrobiłem pendriva według tego poradnika http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ ale dalej FSD się nie odpala. Jedynie co się odpala to Xell przyciskiem od tacki i tez nie za pierwszym razem jak kiedyś tylko musze kilka razy poklikać. Cos zle robie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ustaw ścieżkę DEFAULT do fsd w dashlaunch'u
     
  4. ridd

    ridd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To w pliku launch.ini?

    [Paths]
    Default = Usb:\FSD\default.xex

    [Plugins]

    [Settings]
    region = 0x7FFF
    nxemini = true
    pingpatch = true
    contpatch = false
    fatalfreeze = false
    fatalreboot = false
    regionspoof = true
    dvdexitdash = false
    xblaexitdash = false
    nosysexit = false
    exchandler = true
    noupdater = true
    debugout = false
    liveblock = true
    livestrong = false
    remotenxe = true
    nohud = false


    :/
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    W takiej lokalizacji masz FSD ?
     
  6. ridd

    ridd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chialem odpalić z usb i wgrac na nowo, a stary był na hdd1:\programs\dashlaunch

    Na pendrivie jest tak jak w launch.ini


    To nie mogę już odpalić z pendriva?
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie rozumiem, co chcesz z pena odpalić ?? dashlaunch ?? ...no to w czym problem ?? z xexmenu możesz np. to zrobić.
     
  8. ridd

    ridd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no problem jest taki ze w ogole nie odpala z pendriva jak wloze go do portu i uruchomie konsole, mam dysk w srodku 750giga, a na nim był freestyle 3, po aktualizacji Dashboard'u z 16547 na 16747 nic się nie odpala, tylko xell, co ja musze najpierw z robic aby odpalić tego freestyle? Sciagnalem pliki które miałem wrzucić tylko na pendriva i uruchomić konsole, miał się odpalić FSD, ale się nie odpala :/

    http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ zrobiłem jak jest napisane w punkcie 2.1 Kopiuj/wklej
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pobierz sobie XEXMENU.ISO z tej strony:

    XEXMenu 1.1 Download [XEX Menu ISO, LIVE and XEX] - File manager for Xbox 360

    wypal w nero na cd-r i wrzuć w napęd.
    Z xexmenu wyszukaj na dysku dashlaunch i w nim ustaw poprawną ścieżkę do pliku default.xex - odpowiadającego za start FSD , później "RB" - wybór pamięci do zapisu pliku LAUNCH.ini i "X" - zapisz.

    Po restarcie konsoli załaduje Ci się FSD.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Panowie, on nie ma dashlauncha wgranego. Zrób jeszcze raz sobie nand tylko zaznacz dashlaunch patches, wgraj go pod xellem i tyle.
     
  11. ridd

    ridd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki Jabar, mam nadzieje ze to ruszy :)


    Dexter, ale nie mogę tego nand flasha wyciagnac, jak wcisne download na stronie z cpukey to wyskakuje error 404 nie ma takiej strony, program Flash360v1.0 jak był dobry dashlaunch odpalal się i jakies errory pokazywal.

    z pod xella nie wiem jak to zgrac :/


    edit. Odpalilem za pomocą tej plytki, jeszcze nie wiem jak ustawić sciezke, ale poczytam i mysle ze dam rade :)

    Jak nie to będę Was meczyl ;)


    Dzieki Jabar, duże piwko dla Ciebie!
     
  12. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dex, nie chcę się mądrzyć, ale po aktualce przez xebuild nie wywala dashlauncha... przynajmniej u mnie nie wywaliło ...
    Poza tym, jeśli faktycznie nie ma DL, to jeśli zrobi wg. mojego sposobu i odpali dashlaunch to go sobie zainstaluje :)
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    launch.ini tez sam nie znika :p
     
  14. ridd

    ridd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dexter, ale launch.ini był i sciezki w nim były dobre, DL 3.10 był, normalnie odpalal, ale wszystko było wylaczone, zrobiłem update do 3.12 zrestartowałem i wszystko się naprawilo, nie mam zielonego pojęcia co się stało, najważniejsze ze już jest dobrze :)
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Dl 3.10 nie obsluguje 16747 dlatego sie naprawilo po wrzuceniu 3.12

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  16. ridd

    ridd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i wszystko jasne :very_drunk:
     
Wczytywanie...

Poleć forum