1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FSD przeróbka RGH zmiana dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SzatanemJestem, Grudzień 20, 2014.

  1. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam problem z konsolą xbox przerobioną na rgh, z FSD. Ostatnio przyniosłem do kolegi swój dysk zewnętrzny (taki z zasilaczem od pcta przerobionym na fat32) i graliśmy na jego konsoli w gry. Jego dysk 120gb był cały czas w konsoli. Po odłączeniu mojego dysku, nie widzi żadnych jego gier, a w rogu ekranu FSD widać, że dysk ma zajęte sporo pamięci. Mimo to nie widzi, żadnych gier, zmiana ścieżek nic nie pomaga, wszystko mam ustawione na automatic i skanowanie do 5 ścieżek. Niestety nic nie pomaga.

    W razie czego jak sformatować jego dysk przez fsd?
    Pytanie drugie, niedawno dostałem drugi dysk pust 120gb, czy po podłączeniu go do konsoli fsd powinno go wykryć od razu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Spróbuj JeszcE wyczyścić pamięć fsd i pamięć podręczną w nxe i od nowa ścieżki , wejdź w menagera i zobacz czy są te gry jak są to jest to wina fsd
    No dysk musi być do fat32
     
  4. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź, ale jesteśmy lamusami i nie wiemy jaka ścieżka w menadżerze plików to pamięć podręczna? Jaki jest domyślna ścieżka do usunięcia?

    Dysk jest oczywiście w fat32, na mojej konsoli wszystko działa. W menagerze są pliki gry w content. ale konsola ich nie czyta, przy żadnym skalowaniu.

    Czy fsd powinno wczytać czysty pust dysk 120gb? sformatowany po podłączeniu wczytuje się zwykłe menu xboxowe.

    EDIT:Siedzimy we dwójkę i mędrkujemy. Konsola kolegi jest na rgh1 chyba (jak to sprawdzić?) po podłączeniu mojego dysku 120gb do kolegi konsoli widzi dysk i wszystkie gry. Zaś po podłączeniu jego dysku do mojego też nie widzę żadnych jego gier. Coś z dyskiem? JAk go sformatować żeby zachować FSD i zapisy z gier.
     
  5. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Wejdź w ustawienia fsd i tam powinno być wyczyść pamięć fsd
     
  6. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robiliśmy to nic się nie zmienia, nie widzi jego gier na jego konsoli jak i na mojej. Coś jeszcze może pomóc? Nie widzi żadnych gier. A zajęte jest miejsce.
     
  7. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli dysk nie jest wykrywany przez konsole po formacie to trzeba mu nadać system plików FAT32 i nałożyć typ Primary na partycję.

    Nie trzeba dysku formatować całego do wykonania tej operacji, wystarczy przestawienie typu z Logical na Primary, dane zostaną zachowane.
     
  8. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój dysk zewnętrzny z zasilaczem, jest przerobiony na fat32 i ma ustawione primary i jest z niego wszystko widoczne, kolegi dysk xboxowy (microsoft) do włożenia w konsole, jest również rzecz jasna w fat32 bo nikt tego nie zmieniał. Po odłączeniu mojego dysku z zasilaczem od jego konsoli. Konsola przestała widzieć jego gry z jego dysku.
     
  9. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  10. SzatanemJestem

    SzatanemJestem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ścieżki mamy dobrze ustawione.
     
  11. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuj wrzucić na ten dysk jakąkolwiek grę do innego folderu, niekoniecznie do CONTENT, stwórz folder Xbox 360 i tam wrzuć grę i ustawić ścieżkę właśnie na ten folder, dodatkowo czyszcząc wszystkie ścieżki, dane FSD i pamięć podręczną w dashboardzie xbox'a.
     
  12. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Ludzie ro jest coś z fsd a fsd jest. Na dysku nie konsoli .. przeinstaluj fsd
     
Wczytywanie...

Poleć forum