1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ftp xbox windows 7

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kevcio966, Październik 27, 2013.

  1. kevcio966

    kevcio966 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    sosnowiec
    witam jak w temacie , wczoraj stałem sie szczesliwym nabywca xboxa 360 slim z przerobka rgh i chciałem zgrac sciagniete gry ale nie mam duzego pendrive ani dysklu zewnetrznego poszperałem po forum różnych i pomyslalem żeby połaćżyc sie przez ftp , ale nie mam zielonego pojecia o tym czy ktos mógł by mi pomóc w tej kwestii albo chociaż podać linka gdzie jest to opisane ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MykPykPyk

    MykPykPyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Na chwile obecną wstrzymaj się z kombinowaniem jak kolega poprzednik pisał...

    Pytanie mam inne.. Czy twój komputer gdzie masz ten Widnows 7 ma połączenie z Routerem w domu i jest to po WIFI czy po kablu, zaś 2gie pytanie czy Xboksa ewentualnie jesteś w stanie podłączyć kablem skrętką także do Routera jeśli posiadasz Router, ewentualnie napisz jaki Router masz (firma i model)
     
  5. kevcio966

    kevcio966 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    sosnowiec
    dziekuje za szybkie odpowiedzi , mam router tp link TL-WR340G (po kablu) tak jestem w stanie podłączyc x'a kablem doi routera
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No to giatara. Nie męcz się jak kolega mykpykpyk dał linka.

    W twoim przypadku wystarczy podpiąć konsolę skrętką (jesli masz Slima to nie WIFI bo strasznie długo się kopiuje, skrętka stanowczo lepsza) do routera i sam nada IP automatycznie... Jeśli masz FSD (Freestyle Menu) to na dole po lewej stronie pokaże się tobie IP i to IP używasz do połączenia się PC z Konsolą. Do wgrania po FTP czegokolwiek można używać wielu aplikacji ja np używam Total Commander i działa, jednak można używać wiele różnych programów https://www.google.pl/#q=programy+ftp

    IP masz na dole po lewej w FSD zaś user i hasło domyślnie to: xbox
     
  7. kevcio966

    kevcio966 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    sosnowiec
    teorytycznie mam cos takiego jak fsd ale nie mam pojecia gdzie , tak jak pisałem ze jestem zielony w tym ;d , jak w chodze w zakładke gry to mam tylko xexmenu 1.1
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No to lipa. FTP nie zadziała puki FSD nie bedziesz miał
     
  9. kevcio966

    kevcio966 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    sosnowiec
    a gdzie powinno byc fsd albo jak go wgrac ?

    jednak skontaktowałęm sie z pewna osoba i mam tego fsd wszedlem w neigo i wyskoczyło mi jakies zielone tło ale nigdzie tam niema ip , cos wiecej ?

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wrzuc foto tego FSD.. wszystko też w sumie zależy od skórki/skina,,, na Oryginalnym Defaultowym \bynajmniej jest tak jak pisałem o tym IP
     
  11. kevcio966

    kevcio966 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    sosnowiec
    wszystko gra ! , jak narazie połączyłem sie przez total comandera z xboxem , znalazlem fsd , skonwertowałem gry i jestem w trakcie przenoszenia na x'a dam znac jak sie zakonczy ;d
     
  12. alfra

    alfra Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Zazdroszczę ! próbuję połączyć konsolę z PC przez liveboxa, wpisuję IP i niby wszystko gra - w sensie eksplorator WIN 7 widzi Xboxa ale...

    A - "zamontowałem" XBOXA przez lokalizację sieciową - gdy próbuję z poziomu komputera wejść na folder (widzi 2 foldery" 01 1970 Hdd1 i 02 2014 Game) to uzyskuje komunikat:
    Wystąpił błąd podczas otwierania folderu na serwerze FTP. Upewnij się czy masz uprawnienie dostępu do tego folderu.
    Szczegóły: 550 (tu nazwa folderu). Path not found.

    B - Próbowałem też połączenia przez Total Commandera. Wtedy uzyskuję komunikat :
    "Wystąpił błąd podczas instalowania urządzenia. Odśwież i spróbuj ponownie."

    Wyłączyłem zaporę. Co najfajniejsze na konsoli jest napis: FTP: Connected

    POMOCY !! :}
     
Wczytywanie...

Poleć forum