1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gameboy a Gameboy Advance SP

Temat na forum 'Nintendo' rozpoczęty przez kj5, Październik 25, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Zapragnąłem posiadania kultowej konsolki Nin. Niestety DS i DSi są troszke zbyt drogie a PSP to jednak nie to samo. Głównie chce na niej grać w poksy aby w końcu poznać tą serię (mówcie co chcecie ale nigdy w nie nie grałem !). Na allegro pełno jest tego sprzętu tylko że za bardzo nie wiem co kupić. Gameboya Classic, Color czy Advance SP? Na Advance pójdą gry z Classica/Colora? Czym się różni Color od Classic oprócz oczywistego faktu kolorowego ekranu? Jak jest z piratami, da się jakieś programatory jak do DSa kupić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. F-14 Tomcat

    F-14 Tomcat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kup psp i wgraj emulator gba. Gra się lepiej niż na sp. Lepszy wyświetlacz i psp wygodniej się trzyma. Sam trochę pogrywam w zelde i golden sun-a. Ale samej konsolki nintendo nie opłaca się brać. Pozdro
     
  4. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Jakbym chciał PSP i byłoby mnie na niego stać to bym wziął. Gameboya chce do klasyków i LSDJ.
     
  5. F-14 Tomcat

    F-14 Tomcat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I co będziesz szukał kart do tego gba po aukcjach? Nie wiem czy nawet można dostać programator do gba. Stare gba nie mają podświetlenia. SP dzielą się na dwa typy. Jeden ma słabe podświetlenie (ale ma!) a drugi lepsze. Za to sp źle się trzyma w dłoniach. Co do klasyków jest kilka bardzo dobrych gier.

    Dozbieraj i kup psp. Bo ten pomysł z gba jest słaby.
     
  6. truskolodz

    truskolodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dublin/Łódź
  7. F-14 Tomcat

    F-14 Tomcat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    za cenę konsolki której mu doradziłeś można mieć psp fat z kartą pamięci i masą emulatorów :) Nie kupuj tego
     
  8. truskolodz

    truskolodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dublin/Łódź
    Można PSP, ale jeśli chciał Koniecznie coś od Big N to ma alternatywę.... ;P Z GBA byłby problem z dobrym programatorem. Na DSie r4 z wood firmware i wszystko by śmigało :)
     
  9. F-14 Tomcat

    F-14 Tomcat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dokładnie na moim ds lite z r4 i woodem wszystko śmiga idealnie. Tylko, że jak kj5 nie śmierdzi kasą to mogło by to być dla niego problemem.
     
  10. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ludzie, czytajta ze zrozumieniem. Nie mam i nie będę miał kasy ani na PSP ani na DS-a. Kupowanie tych dwóch konsol tylko dla Pokemonów i LSDJ wydaje się nad wyraz nie oszczędne. Tak patrząc to chyba jednak wezme SP pod którego są programatory i podświetlenie tylko czy gry z GBC na nim działają?
    A chińskich podróbek nie chce, klasyka to klasyka :)
     
  11. F-14 Tomcat

    F-14 Tomcat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    działają gry z gbc. Tylko nie wiem czy programator je uruchomi.
     
  12. truskolodz

    truskolodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dublin/Łódź
    Dobry programator na GBA SP to teraz rzadkość. Licz się z wydatkiem CO NAJMNIEJ ok 150 zł za EZ Flash i taniej za SuperCard - ale kompatybilność jest niestety wadą tego rozwiązania. A DS Lite w dobrym stanie to ok 250 zł , R4 kosztuje ze 30 zł (z kartą, bez jeszcze taniej....). Więc wyjdzie ci taniej, niż GBA SP + dobry programator.
     
  13. Yoshiv

    Yoshiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włocławek
    Tyle, że DSowy programator nie odpala gier z GBA, only GB/GBC, pozdro.

    Chyba, że w dodatkowy ram zainwestuje, ale wtedy też nie wróżę 100% kompatybilności z wybranymi tytułami.

    No i te R4 co są na Allegro to w 90% podróby, niektóre nawet Wooda (taki soft) nie odpalają, a ten fabryczny to jakaś kpina.
    Jak już to Acekard, ew. stary dobry M3 Simply, który po wgraniu Wooda nawala równie dobrze jak Acekard.
     
  14. password

    password Banned

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2008
    Posty:
    211
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny śląsk
    Spoojnie kukaj na auckje z GBA SP z programatorem w pakiecie, na pewno kupisz tanio :)

    Ja kupiłem DSi za 150zł w BDB stanie,wystarczy dużo siedzieć na allegro i przeglądać
     
  15. F-14 Tomcat

    F-14 Tomcat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobre DSi kosztuje min. 300zł . Wydaje mi się, że chwalisz się z tymi 150zł. Btw to ja miałem szczęście, że trafiła mi się oryginalna r4 :)
     
  16. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja kiedyś mialem SP, właściwie nadal mam, ale ma pęknięty ekran, świetna konsolka, dla poków na pewno opłaca się kupic :)
     
  17. password

    password Banned

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2008
    Posty:
    211
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny śląsk
    No jak patrzysz na kup teraz to powodzenia. do 200zł wyrwie DSi ja swojego za 150 wyrwałem i nie mówię po to żeby się chwalić, a po to że MOŻNA

    Acekard'a można sprawdzić na stronie internetowej wpisując kod z naklejki typu zaiks
     
  18. Kuzarek

    Kuzarek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    265
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów wlkp.
    Możesz tez dokonać profanacji i zagrać w pokemony na pc za pomaca emulatora koszt 0zł:]
     
  19. GKxD

    GKxD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A nie wystarczy emulator na kompie??
     
  20. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Nie, to tak jakbyś zamiast kupować auta kupił symulator jazdy na kompa, to nie to samo.
     
  21. maaqpl

    maaqpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Osobiście używam LSDJ i polecam do tego Game Boy Classic albo Color. Ja wybrałem tego pierwszego ze względu na dźwięki:) Programatory do tych GB kosztują około 100-120zł, zależy od kursu dolara i nadają się zarówno do Classica jak i Colora.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum