1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GAMECUBE - Dziwne zachowanie konsoli

Temat na forum 'Nintendo' rozpoczęty przez lrdmaras, Październik 18, 2014.

  1. lrdmaras

    lrdmaras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam kolegów i proszę o pomoc, gdyż nie mogę nic znaleźć na ten temat i zaczynam panikować.

    Kupiłem wymarzonego NGC kilka dni temu. Konsola nie jest przerobiona, także używam płytki oryginalnej.

    Dziwne zachowanie polega na tym, że jeżeli ją włączę i włączy się MENU, wybieram GAME PLAY prosi żebym włożył płytę. Po włożeniu płyty widzi grę 007 everything or nothing. Pojawia się logo gry i prosi o wciśniecie START. Po wciśnięciu START wyskakuje komunikat "An error has occurred. Turn the Power Off and check the Nintendo GameCube Instruction Booklet for further instructions".

    Rozkręciłem ją i trymowałem laser na różne wartości. Nic to nie dało. Za każdym razem konsola zachowuje się tak samo.

    Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłów.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czemu Wii nie kupiles ze wsteczna kompatybilnoscia do NGC ?? Cenowo wychodzi tak samo, a mialbys 2 konsole.

    Odnosnie bledu to sam jestem zdziwiony ze takie cos wyskakuje, moze poprzedni wlasciciel cos namieszal w oprogramowaniu konsoli ?? Konsola posiada chipa lub zmieniony naped?
     
  4. lrdmaras

    lrdmaras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nic mi na ten temat nie wiadomo. Konsola była kupiona od pewnej Pani.
    Bo chciałem własnie tą konsole do kolekcji. Nie mam pomysłów. Chyba po prostu ja zwrócę... Szkoda. Jakby ktoś miał jakieś pomysły, to proszę o info.
     
  5. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
  6. lrdmaras

    lrdmaras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Orientujesz się może jakie są koszta takiej operacji?
     
  7. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ile za nia dales ??

    Ja bym ja zwrocil i kupil Wii ze wsteczna kompatybilnoscia i normalnie pograsz sobie w gry z NGC, u gory Wii masz 4 sloty na pad od NGC i 2 sloty na karty pamieci. Wii normalnie czyta te malutkie plytki z NGC.

    Szkoda sie pchac w naprawianie NGC.
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A jeśli Wii jest przerobione to czy może czytać kopie gier z Gamecuba na tych małych płytkach ?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, a najlepiej softmoda zrobić, wtedy z dysku można odpalac.
     
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    O to chyba sobie kupię. Jest tam kilka kozackich tytułów, które mnie interesują. A do Wii można podłączyć component i czy te gry z Gamecuba wyglądały by wtedy lepiej ?
     
  11. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    tak mozna a grafika będzie wyglądała o niebo lepiej !
     
  12. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Przepraszam za offtop ale czy da radę wii przerobić samemu ?
     
  13. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3278
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Da radę zrobić softmoda, wszystko czego potrzebujesz to konsoli, karty SD (zwykłej dużej, nie SDHC) max pojemność 2GB i chęci do pracy :)
     
    1 osoba to lubi.
  14. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Ło to muszę kupić, bo wii nawet fajna sprawa, dziękuje za odpowiedź
     
  15. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja coś to pisz do mnie (jak już kupisz Wii) to coś postaram się pomóc gdyż ostatnio robiłem softmoda :)

    + dokup sobie kabel Component dużo lepszy obraz w grach :)
    Moze byc taki 4in1 (ja taki mam) pasuje do X360, Wii, N64? oraz PS3 i PS2 :)
     
  16. lrdmaras

    lrdmaras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Uwaga zawieje amatorką :)

    Przeczyściłem laser płynem do soczewek laserowych :)

    Działa jak ta lala.

    Dzięki za wszystkie uwagi :)

    Pozdrawiam!

    Proszę o zamknięcie tematu.
     
    1 osoba to lubi.
  17. Szymon640x480

    Szymon640x480 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2014
    Posty:
    107
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bzdura, większość jeśli nie wszystkie SDHC działają z Wii, problem tylko z pojemnością - jeśli karta ma więcej niż 2GB to trzeba utworzyć partycję FAT32 do 2GB a resztę miejsca zarezerwować np. na WBFS.
     
  18. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3278
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    [​IMG]
     
    mrok lubi to.
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Kz4life
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    3630
  2. Tomek 84
    Odpowiedzi:
    10
    Wyświetleń:
    1131
  3. Tomek 84
    Odpowiedzi:
    44
    Wyświetleń:
    2546
  4. adas123
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    812
  5. xdeks
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    908

Poleć forum