1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GDX3 "nie można odczytać płyty" LT 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szakal4, Styczeń 14, 2012.

  1. szakal4

    szakal4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    mam problem straciłem już 3 płyty Verbarim, mój problem polega na tym, że nagrałem juz 3 razy Gears of war 3 (wersja 0800_USA_RF-X36-RRoD) i zadna nie dziala, za każdym razem gry wkładam płytę do xboxa wczytuje sie pojawia sie napis "zagraj w gre" (bez zadnego obrazka z gry jak to jest kiedy wczyta juz płyte) kiedy klikne X robi sie czarny ekran i po chwili pojawia sie napis "nie można odczytać płyty przetrzyj płyte miekka sciereczka i zrestaruj konsole)
    Bardzo prosilbym o pomoc bo stracilem juz 3 plytki... ;/
    Nagrywalem na IMGburn 2.5.6.0 z zaznaczeniem opcji calculate optimal, pozniej z recznie wpisana wartoscia layer 2133520, pozniej nagrywalem w clonecd ale cały czas mam ten sam błąd nie można odczytać płyty...
    Serdecznie prosze o pomoc
    dodam tylko, że gry Alan Wake, Fight Night Champion chodzą,
    konsole kupiłem niedawno i nie jestem w temacie co i jak powiinno być aha i
    moj naped w konsoli to chyba hitachi
    mój dash 14699
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
  4. szakal4

    szakal4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przy GOW3 RROD pisało że gra dziala na LT 2.0, wiec aby gry XGD3 dzialaly konieczna jest aktualizacja do lt 3.0? nie ma innego wyjscia?

    // nie rozumiem o co chodzi, że "Niektóry gry nagrane na zwykłej nagrywarce na LT 2.0 i Metro działają po zabawie z TU"
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Działa na lt 2.0 o ile nie masz najnowszego dasha. Możesz spróbować z TU, bo już ktoś Ci napisał, że w przypadku niektórych gier pomaga.

    //TU - title update. Więcej info masz na forum.
     
  6. szakal4

    szakal4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przydałby się jakiś link bo w ogóle nie czaję o co chodzi z tym title update
     
  7. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
  8. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    15 sekund szukania, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Ale po co? Jak mogą znaleźć za ciebie.
     
  9. szakal4

    szakal4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem te title update ale nic to nie zmieniło,
    dodam tylko, że jak wkładam płyte do napendu to pokazuje sie tylko napis "zagraj w grę" bez żadnego LOGO ani niczego nie ma nawet możliwości zgrania gry na dysk bo poprostu nic nie wykrywa
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    masz stara przerobke, to tyle w temacie

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  11. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Ja czasami muszę "rozgrzewać" napęd jak chcę np. coś na dysku zainstalować żeby błąd nie wyskoczył.
    Odpal z płyty np. Alana Wake i z dodatków puść muzykę na około 5 minut, niech napęd sobie pochodzi, później wyjdź do menu konsoli.

    Wyjmij płytę > zamknij napęd > po chwili otwórz napęd i włóż GoW3, powinno załapać.

    EDIT
    Teraz doczytałem, jak masz dasha 14699 to MUSISZ mieć LT 3.0
     
  12. szakal4

    szakal4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aaaa to lipaa ostra :mad: i nie ma innego wyjścia
    a dam radę sam up-datować LT z 2.0 na 3.0??
    mój napęd to Hitachi
     
  13. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Nie ma LT 3.0 na Hitachi. Tu C4eva napisał dlaczego, jak ktoś rozumie to niech przetłumaczy w skrócie ;)

    "Hitachi 32-59 currently do not need v3.0 as they aren't AP2.5-capable drives. LT+ v3.0 is only needed for drives which support AP2.5 (Hitachi 78/79, BenQ, Lite-On). ISOs made for v3.0 that include topology data will work fine on Samsung and old Hitachis. In v3.0, the ISO layout hasn't changed, except that there will instead be new topology data in place of where the old AP2.5 replay sector used to be, which Samsung & old Hitachis ignore anyway."
     
  14. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Ale i tak sprawdź tą płytkę GoW3 tak jak napisałem w poprzednim poście.
    EDIT
    Sorki za dubel, zamiast edytuj wcisnąłem co innego :p
     
  15. szakal4

    szakal4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tłumacząc tamto pisze, że hitachi nie potrzebuje przeróbki LT 3.0
    // sprawdzałem tym sposobem z rozgrzaniem napędu ale nic z tego dalej to samo...
     
  16. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Aha zapomniałem, przecież hitachi nie obsługuje AP2.5, to nie potrzeba nowego LT ;)

    Więc? Sprawdziłeś/zrobiłeś tak jak napisałem wcześniej? Działa mój sposób?

    EDIT!
    A przepuściłeś obraz gry przez najnowszy abgx 1.0.6? Dobrze skonfigurowany?
     
  17. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Tak nie obsluguje ale tylko stare hitachi i tak jak moj sammy (samsung), jak ma hitachi 79 (a podejrzewam ze ma bo inaczej by nie mial takich problemow) to musi czekac na LT3.0 a to jest IN PROGRESSSSSS. Pozdro
     
  18. szakal4

    szakal4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie... a co to w ogóle jest? :confused:
     
  19. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    jak jestes on line to moje gg 6463846 a ci wyjasie
     
  20. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    chlopie co ty mu w ogole piszesz o rozgrzewaniu lasera! Stare hitachi nie potrzebuja ABX'a a nawet jak przepusci to to nic nie zmieni...
    Jak ma naped 79 to moze sobie i palnikiem grzac a to mu nic nie da!
    Pozdro
     
  21. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Skąd wiesz jaki ma dokładnie napęd? Napisał?
    A to o "rozgrzewaniu" to jest tylko dobra rada od "wujka Vardasa".
    Bo nawet gdyby gra nie miała dogranej topologii to by pokazał się w menu konsoli obrazek gry i podczas uruchamiania nie wołałby o "ściereczke" tylko "nieobsługiwany format dysku - skontaktuj się z pomocą techniczną" czy coś takiego.

    A jak nie doczytuje obrazka, to albo źle nagrane albo laser w konsoli źle odczytuje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum