1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GDzie lepsza jakość? TV CRT 31" czy monitor LCD 19"

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez michalek21, Październik 9, 2010.

  1. michalek21

    michalek21 Banned

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hej, mam do was pytanie.. gdzię będzie lepsza grafika ogólnie? Na monitorze 19", który ma D-SUB czy na TV który ma takie złącza [​IMG]
    [​IMG]

    P.S.1 Co musiałbym kupić oprucz kabla D-Sub - VGA żeby podłączyć xbxoxa pod taki monitor i żeby był dzwięk?

    P.S.2 Wiecie może, jak mam kilka dem w .iso to jak je nagrać na jedną płytę?.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    obraz bedzie taki sam. tv lepszy bo wiekszy. pod warunkiem ze ma wieksza rozdzialke niz monitor.
    dsub i vga to to samo. obraz nie bedzie przesylany cyfrowo, wiec super jakosci sie nie spodziewaj.
    ciekaw jestem skad masz dema w iso. tak czy siak to tylko problem jezeli nie maja odpowiedniej struktury katalogow
     
  4. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    monitor lepsze
    znaczy najlepsze to tv 42cale full HD;))
     
  5. janu

    janu Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dobra, ale jak bym chciał xboxa podpiąć pod monitor.. bo nie mam routera a akurat w rym pokoju mam kabel do neta . to mam kupić kable co się zaczyna na d-sub i podpinam do monitora, a kończy się na takim dużym vga.. to ogarniam tylko jak zrobić dzwięk? Jak kabel nie będzie miał czunczów tylko d-sub i vga///
     
  6. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    urwa! napisalem ci ze dsub i vga to to samo!. potrzebujesz po prostu kabel dsub. z obu stron. jezeli napewno masz tam wejscia vga.
     
  7. janu

    janu Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam taki monitor... Monitor LG L1919S Kurier Gratis !!! FV Łódź (1239065909) - Aukcje internetowe Allegro gniazdo d-sub 1x


    Musze kupić jakiś kabel chyba bo ten co idzie od monitora do karty graficznej będzie za mały żeby podpiąć z tyłu xboxa...

    I nie wiem co już mam kupić zeby mieć na tym monitorze dźwięk i obraz..


    taki kabel np?? ta większa koncówka do xboxa a mnijsza do monitora??? a te 2 czincze na jakąś przejśćówkę 2 czincze>jack 3.5mm i wszystko będzie działac?
    KX1A KABEL VGA XBOX 360 GOLD PLATED OKAZJA! (1252560252) - Aukcje internetowe Allegro
     
  8. martini

    martini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
  9. janu

    janu Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ok już ogarniam.. a nie orientujecie się czasami ile teki kabelek i przejściówka z chinch na jak kosztują w sklepie z elektronika albo w media markt czy jakimś tego typu podobnym :D


    P.S. w zwykłym sklepie z elektroniką będzie w ogóle kabel A/V > D-Sub + 2 chinch ?? Będzie różnica w jakości jak podepne zwykłym kablem za 10zl albo jakimś z bigbena albo microsoftu?
     
  10. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    przejściowke kupisz za 1.50zł
    kabla w elektr nie znalazłem
    kup na allegro ale najlepiej M$ lub bigben
    gdzieś z 100zł ale jaka jakość
    ja gram na przemian na monitorze i na tv full HD i jest spox no ale na tym monitorze full hd nie uświadczysz;))
     
  11. janu

    janu Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale hd ready tak ;) duza jest roznica w jakosci pomiedzy jakins kablem za 20zl a takim od bigben/M$??? bo w MM bigben- 100zl M$- 129zl kabel noname- nie maja takiego . a w vobisie kabel od bigbena(taki zestaw) 80zl
     
  12. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    z tymi za 20zł to jest podwójny obraz(chyba że będziesz miał szczęście bo z tymi kablami to loteria kupiłe od razu 2 i w jednym miałem dobrą jakość a w drugim podwójny obraz
    a i żeby było hd ready to trzeba mić monitor obługującyy HD a ten co ty masz nie obsługuje HD;))
     
  13. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    powiadaja ze przy przesyle analogowym-dsub. jest duza roznica. nie byloby problemu gdybys odpalil kloca via dvi, hdmi
     
  14. janu

    janu Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    moj monitor obsluguje 1280-1024 czyli na tym kablu od big ben albo M$ bede mial taka rozdzielczosc?? na allegro za dyche byl taki kabel ze zlotymi koncowlami od super sprzedawcy.. ile najtaniej taki kabel moze kosztowac(dobry)
     
  15. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    80zł
     
  16. Przemi06

    Przemi06 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ciekawe jak ty chcesz zmienić obraz analogowy w cyfrowy? Jak jego monitor nie ma HDCP.
     
Wczytywanie...

Poleć forum