1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gdzie na płycie głównej przechowywany jest DVD-key

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mdaniel14, Styczeń 2, 2011.

  1. mdaniel14

    mdaniel14 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytanie jak w temacie, potrzebne mi to ponieważ chyba lepiej będzie mi przelutować te części ze starej wygiętej płyty z napędęm niż ciąć ścieżki ponieważ przez przypadek usunąłem key z napędu
    Proszę o szybką odpowiedz:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Jesli nawet jest to trzymane tylko w jendek kosci, to zapewne jest to jakis alement SMD, a takiego nie przelutujesz w domu.
     
  4. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    W nand, nand możesz odczytać będzie on zaszyfrowany, aby go odszyfrować musisz znać cpu key.
    CPU key jest unikalny dla każdej konsoli, odczytasz go jeżeli masz konsole podatną na jtaga, jeżeli nie masz koniec zabawy.
     
  5. mdaniel14

    mdaniel14 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to nie mogę przelutować CPU i nand??
     
  6. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Widziales kiedys ile nozek ma procesor? Albo w jaki sposob mocowane sa elementy SMD?
    Nie przelutujesz tego w domu przy pomocy zwyklej lutownicy, pomijam juz fakt ze w znacznej wiekszosci przypadkow uszkodzisz uklad samym lutowaniem.
    Nawet jesli robil bys to przy pomocy szpilek i mial precyzje 10ciu neurohirurgow... to zajmie ci to wiecej niz zarobienie na nowa konsole :)
    Te uklady bardzo specyficznie sie montuje, wyjatkowo nie robia tego chinskie dzieci w reczny sposob :D
     
  7. mdaniel14

    mdaniel14 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    yyy posiadam w domu sita prehalter i stacje lutowniczą, procesor w xboxie jest montowany na kulkach i wiem jak się go przelutowuje
     
  8. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Ale co chcesz lutować i po co? Masz konsole która posiada dash 7371? Tak. Rób jtaga, wgraj xellous'a, odczytaj z ekranu dvdkey.

    Jeżeli odpowiedź brzmi NIE, to nic nie zrobisz. CPU key siedzi w procesorze, jak masz dash wyższy niż 7371 to przy updejcie zostały spalone efuse http://en.wikipedia.org/wiki/EFUSE i uniemożliwiają one downgrade softu niżej.
     
  9. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie jestem w tym temacie obeznany, ale jeśli ma uszkodzoną starą płytę, to jak ze starej przelutuje procka i nand to chyba powinno działać ? Skoro jak piszecie dvd key siedzi w nand i jest szyfrowany cpykey to podmiana oby elementów (nand i cpu) powinna chyba załatwić sprawe ?
     
  10. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Nie wiemy jaki ma obecnie dash na płycie z której chce wydobyć dvdkey.

    I co do przelutowania, zwłoki muszą być w tym samym procesie technologicznym.
    New kernel + swap cpu = jtagable????
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    mozesz przelutowac nand + cpu z takiejh samej plyty. Taki swap bedzie dzialac.
     
  12. mdaniel14

    mdaniel14 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety mam został wgrany najnowszy soft więc nie wchodzi w grę jtag ale płyty obie są falcona więc mam nadzieje że wypali ;)
    Ps. Procesor przelutowywałem już kiedyś ale nand jeszcze nie czy ciężko ją wylutować i na czym właściwie ona siedzi?? też na kulkach??
     
Wczytywanie...

Poleć forum