1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gdzie to wszystko jest - pytania about RGH:)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez peek188, Maj 20, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. peek188

    peek188 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Newcastle
    Witam. Zadaję to pytanie ponieważ szukam na forum odpowiedzi ale znaleść nie mogę a mianowicie jak krok po kroku (dla zielonego) zrobić obraz płyty (z oryginalnej gry) aby potem ją odpalic z dysku. Czy jak koleś zainstaluje mi chipa to te gry co mam obecnie na dysku (oryginały) będą się odpalać bez dvd? Jak przygotować wielopłytowe gry aby chodziły z dysku
    Czy wystarczy pendrive aby kopiowac obrazy gier na oryginalny dysk konsoli i z niego odpalać czy musze dokupywać przenoścy 2'5 cala lub zew 3'5??
    I teraz najgłupsze pytanie jakie może paść ale tak naprawde nie znam odpwoedzi na nie: "Czy jak pożyczam gry z wypozyczalni:):) i jak je będę sobie chciał skopiować to oni po odczycie płyty lub innym sposobme moga się tego dowiedzieć
    PS. nie banować mnie za posta:):)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    watpie zebys dal rade skopiowac oryginal w domowych warunkach. conajwyzej gry nagrane przez ciebie pod LT mozesz sobie zrzucic na konsole. tu ps3 wygrywa :)
    slabo szukales jezeli nie mozesz znalesc odpowiedzi. dzial artykuly sie klania :)
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak masz rgh to możesz grę zainstalować z płyty i będzie chodzić bez.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. peek188

    peek188 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Newcastle
    No ok, to juz wiem ale dalej czegoś nie rozumiem. Jak koleś mi wmontuje tego chipa to tak: ściagam grę z neta. Jest to plik iso +dvd (xgd2 lub 3) przerabiam to do xex albo god, wrzucam na pena kopiuje na dysk konsoli szxukam pliku i odpalam?? Bo coś koleś mi (tyle ze po ang troche miałem problem ze zrozumieniem tyhc terminów) mówił o menu, linuxie?? Czy mój dashbord (miałem najnowszą wersję) się zmieni/ menu będzie wyglądać tak samo czy to bedzie bardziej skomplikowane?? Czy po instalacji rgh konsola będzie bardziej narażona na przegrzanie lub inne wady i czy gry działają stabilnie np tak jak bym grał na oryginale??
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12072
    Polubienia:
    1066
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wrzucasz na pena i odpalasz z niego lub z hdd. Konsola nie jest narażona.
     
  7. Haremhaton

    Haremhaton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli przerobisz gry do GOD to będzie je można odpalić z oryginalnego dashboarda. Jeżeli będziesz je miał wypakowane do XEX, to będziesz je musiał uruchamiać przez XEX menu lub Freestyle Dash (FSD) - specjalny dashboard do xboxa, różniący się trochę wyglądem oraz funkcjami od oryginalnego dasza, ale akurat odpalanie gier jest praktycznie takie samo.
     
  8. peek188

    peek188 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Newcastle
    Ale ten xex lub freestyledash będzie wgrany przez gościa, który montuje chip??
     
  9. koshin

    koshin Banned

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    527
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pszczyna
    powinien byc
     
  10. peek188

    peek188 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Newcastle
    Jeszcze jedno pytanie. Zakupiłem dysk przenośny "Western Digital My Passport Essential 500GB USB3.0". Czy z niego będę mógł odpalać gierki czy lepiej je na dysk konsoli kopiować?
     
  11. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jeśli go sformatujesz do FAT32 to możesz z niego odpalać gry.
     
  12. peek188

    peek188 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Newcastle
    A kopiować normalnie z ntfs sie da??
     
  13. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Czytaj forum...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum