1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gears of War2 - "Nie udało się zainstalować All Fronts Collection"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rayearth, Marzec 1, 2011.

  1. Rayearth

    Rayearth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Posiadam Gears of War 2 z polskiej dystrybucji. Jeszcze przed migracją (konto US) kombinowałem z zakupem kompletu dodatków w postaci All Fronts Collection, nie był on dostępny na polskiej wersji strony rynku gier (Rynek gier - Xbox.com) więc myśląc, że jestem genialny wszedłem na francuską wersję (Jeux + Marché - Xbox.com) i tam ten DLC był dostępny. Zakupu dokonałem bez problemu, ale już nie było tak różowo jak pobierałem go. Niby pobieranie idzie do końca, ale wtedy pokazuje się informacja, że nie udało się zainstalować tego dodatku. W menu "Pamięć" konsoli przy pozycji GoW2 jest żółty wykrzyknik i tak naprawdę dodatek został pobrany, ale nie został zainstalowany.

    Potem dokonałem migracji na Polskę i dziś przypadkowo zauważyłem, że ten DLC jest dostępny w końcu w naszym kraju. Pomyślałem, że skoro nadal pobrana przed migracją zawartość jest niedostępna, to uda mi się na nowo zakupić dodatek i będzie gitara. A tu kicha, gdy dokonuję zakupu na polskiej stronie rynku gier, to nie zostaje wyświetlone okienko z prośbą o potwierdzenie tylko od razu informacja, że udało się zakupić produkt. MSP nie zniknęły mi ponownie, ale konsola pobrała dodatek tyle, że znowu nie udało się go zainstalować.

    Czy macie jakieś pomysły, czego to jest wina?
    Migracja?
    Zakup na francuskiej wersji rynku gier + polskie IP?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pobier

    pobier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli jeden dodatek był na dysku, i pobrałeś drugi to raczej nie pójdzie. Jak już masz kupione na polskim live All fronts collection to usuń z dysku gears of war(oczywiście jeśli to gra z płyty! Jak masz ją tylko na dysku, czyli pobraną z live to nie usuwaj bo bedziesz musiał ściągać od nowa!). Usuń dodatek, potem pobierz jeszcze raz z polskiego i zainstaluj. Zobacz czy ci pójdzie. Miałem podobnie z dodatkiem do BC2 :D Może masz tak samo.
     
  4. Rayearth

    Rayearth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Tzn. jak dziś próbowałem pobrać ponownie z polskiego XBL to oczywiście wcześniej usunąłem tą poprzednio ściągniętą i nie zainstalowaną wersję All Fronts Collection. Tak samo się nie udało zainstalować teraz.
    Sugerujesz pobranie dodatku z polskiego XBL, ale bez zainstalowanej podstawy gry, tak?
     
  5. pobier

    pobier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No mniej więcej, najpierw usuń z dysku podstawową wersje, potem znów ją wrzuć na dysk i na końcu dodatek.
     
  6. Rayearth

    Rayearth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    OK, spróbuję.
    Jeżeli jedynie SAVE zostanie to myślisz, że będzie to problemem?
     
  7. pobier

    pobier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie, save może zostać. Nie ma nic do gry. :D
     
  8. Rayearth

    Rayearth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Niestety, nadal ten sam komunikat o nieudanej instalacji.
     
  9. pobier

    pobier Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No to przykro mi kolego. Nie wiem już ja ci pomóc. Spotkałem sie z tym raz przy BC2 Vietnam, ale reinstalnąłem wszystko i śmigało. Może ktoś inny jeszcze by tu pomógł.
    Przykro mi :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum