1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Gears_of_War_3_READNFO_XGD3_0800_USA_RF-XBOX360-RRoD - XGD3 miniFAQ - jak wypalić?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez bakahk, Październik 2, 2011.

  1. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    [​IMG]

    Co to za wydanie?
    Gears_of_War_3_READNFO_XGD3_0800_USA_RF-XBOX360-RRoD

    Co oznaczają te wszystkie napisu w nazwie wydania?
    XGD3 – gra w tym "formacie";
    0800 – do zgrania gry z płyty wykorzystano najnowszy soft od c4eva -> 0800 v3.0;
    USA – oryginalnie płytka pochodzi ze stanów (USA);
    RF – jest to wersja Region Free = będzie i "u nas działać";
    RRoD – grupa która skopiowała grę i wrzuciła do sieci (dostali od c4eva nowy soft);

    Co to za wydanie/wersja/rip?
    były już co najmniej trzy wersje gry: 1) dla konsoli z jtag`iem; 2) wersja ISO - Gears.Of.War.3.XGD3.ODE.READNFO.XBOX360-XB3 najprawdopodobniej dla x3key zgrywana "inną" bliżej nie określoną metodą; 3) wersja powyższa;

    Czy gra jest w wersji PL?
    najprawdopodobniej tak (choć pewności na 100% nie ma póki się nie odpali), zakładając, że gry M$ są z reguły wypuszczane jako multilanguage;

    Czy są jeszcze jakieś inne gry XGD3 od grupy RRoD?
    tak, m.in. Warhammer 40,000: Space Marine (2011) READNFO.XGD3.0800.USA.RF-XBOX360-RRoD;

    Czy gra zadziała na "moim" LT X.X?
    nie, trzeba czekać na LT v2.0;

    Kiedy wyjdzie LT v2.0?
    w zasadzie nie wiadomo, prace wrą, wszystko wskazuje, że coraz bliżej końca, są już gotowe wersje m.in. dla napędów TS-H943, VAD6038, DG-16D2S; trzeba po prostu obserwować stronę - c4eva
    *jak pisałem temat nie zauważyłem, że są już w testach wersje dla DG-16D4S, 0225 :) no no no! koleś ciężko pracuje! :)

    Na jakiej płycie będzie można wypalić tą i inne gry XGD3?
    na zwykłej płycie DVD+R DL;

    Jak wypalić?
    *instrukcja od grupy RRoD;
    We recommended that you use the latest version of ImgBurn (v2.5.5.0
    at the time of writing, downloadable at
    The Official ImgBurn Website). Older versions may
    handle this process differently and/or give a different set of
    errors.

    Although it is set by default in ImgBurn, please ensure that under
    Tools > Settings > Write, you have "Layer Break (For DL Media)" set
    to "Calculate Optimal".

    Please ensure that the layerbreak is set as 2133520 in the .dvd file.
    If you already have the XGD2 (or other) layerbreak value set in
    ImgBurn, the .dvd of the XGD3 ISO will override that setting and use
    the proper layerbreak.

    As mentioned above, ImgBurn will automatically reposition/limit the
    layerbreak to 2086912 when burning to regular DVD+R DL discs.

    Please see the included imgburn-xgd3-errors.png image for screenshots
    of the errors you'll encounter in ImgBurn and what to click on in
    each dialog that pops up.

    Step by Step:

    1. Choose "Write image file to disc", and after loading the .dvd
    file, click "Write".

    2. ImgBurn will pop up a notice saying that there is not enough
    space on the disc to burn the image, and asks if you would like to
    continue anyway. Click "Yes".

    3. Another message might pop up saying that optimal layerbreak
    position exceeds L0 capacity. Click "Yes".

    4. An error will then pop up noting that "Set L0 Data Zone
    Capacity Failed". Click "Continue".

    5. The image will begin writing to the disc.

    6. Nearing the end of the write process, ImgBurn will pop up an
    error at around 97% or 98% (this is what we want -- it's
    intentional!). Click "Cancel".

    7. A notice will then pop up asking if you would like ImgBurn to
    try and perform the "'Close Track/Session/Disc' functions". Click
    "Yes".

    8. Let the disc finalize, and you're done!

    wersja obrazkowa by_bakahk:

    1) włącz program ImgBurn i wybierz opcję "Zapisz obraz na dysk";

    [​IMG]

    2) włóż płytę DVD+R DL do napędu, i wybierz plik *.DVD, dodatkowo ustaw żądaną prędkość zapisu;

    [​IMG]

    3) po naciśnięciu "NAGRAJ" pojawi się poniższy komunikat (że jest za mało miejsca na płycie), kliknij TAK;

    [​IMG]

    4) wyskoczyło kolejne okienko, ponownie kliknij TAK;

    [​IMG]

    5) wyskoczył błąd, kliknij KONTYNUUJ;

    [​IMG]

    6) teraz rozpocznie się nagrywanie, napij się herbatki i czekaj;

    7) kolejny błąd, uroczo, 97% i error, no cóż przyzwyczajeni klikamy, ANULUJ;

    [​IMG]

    8) kolejny komunikat, teraz dla odmiany klikamy TAK;

    [​IMG]

    9) z radością stwierdzamy fakt, iż płyta została wypalona (nie będzie "weryfikacji"), wyjmujemy i czekamy na nowe LT;

    czyli w zasadzie to co poprzednio tylko: TAK, TAK, KONTYNUUJ, ANULUJ, TAK :)

    Gdzie mogę znaleźć obraz gry?
    ...m.in. na stronie EXSite.pl, gamestorrents.com, chomikuj.pl itp wystarczy poszukać;

    Jak wygląda obraz po ściągnięciu (*zmieniono nazwę)?
    [​IMG]

    Jak wygląda zawartość pliku *.DVD?
    [​IMG]

    Jak wygląda zrzut z ABGX`a?
    nie wygląda, ponieważ oprogramowanie w wersji 1.0.5 po prostu nie obsługuje "formatu" XGD3, ew. na upartego wyjdzie wam coś takiego jak poniżej;
    [​IMG]

    Czy gra działa?
    heh, bez LT v2.0 nie mogę powiedzieć w zasadzie nić, na LT v1.92 widzi grę ale nie instaluje ani nie gra, co jest raczej dość oczywiste (dyskusje o ew. flagach i uwagach proszę sobie darować);

    P.S odnośnie pytań na priv via opis poniżej
    tak mogę przerobić napęd (tym co w opisie) za free w Szczecinie, mam ostatnio za dużo czasu niestety (poszukiwania pracy);
    dla mojej wygody wygląda to tak: podrzucasz napęd, zostawiasz, ja w wolnej chwili przerabiam, wysyłam na maila klucz i FW, i daje znać, że do odbioru;
    napędy wiadomo poniżej DG-16D4S (kamikaze robiłem tylko dwa razy - w tym u siebie, nową płytkę PCB instalowałem parę razy - zdecydowanie najwygodniejsze rozwiązanie, Pro Kit`a nigdy nie wykorzystywałem więc..., Sputnik 360 może raz, a wersje PROBE pożyczyłem (duży błąd!) i nie dostałem z powrotem w stanie "idealnym", więc minimalizuje sytuacje w których musiałbym sobie przypominać za dużo technikum :p );

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    UPDATE:

    [XBOX360][XGD3] Gears of War 3 [RF] -> przygotowane tą metodą -> 2#$@#$%%@!!@#*/instaluje się;

    *nie działa na Liteon DG-16D4S 0401 (Slim) + Xecuter Unlocked PCB LT+v2.0 DASH 2.0.13599.0, tzn. można zainstalować (odczucie subiektywne -> instalacja trwa dłużej niż pozycje wypalone via CloneCD), gra się uruchamia, ale po "reklamach" czarny ekran;

    p.s
    ta sama pozycja wypalona CloneCD - CloneCD v.5.3.1.4 PL via LayerBreak=2133520 on EMTEC DVD+R DL - działa bez problemu;

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    No fajnie to zrobiłeś tylko trzeba przenieść temat do działu artykuły/iso.
     
  4. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Zgadza się, w zasadzie wstępnie chciałem się tylko odnieść do tego konkretnego wydania (RRoD), zważywszy na rychłą (miejmy nadzieje) premierę 2.0 o tą wersję będzie na pewno masa pytań, stąd może zostawić link do tematu w dziale ISO? albo podzielić temat i co do nagrywania ew. odesłać tu. Pozdrawiam.
     
  5. mc55

    mc55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hindenburg
    LT2.0 już się ukazał , czy ktoś próbował już wypalać w/g tego tutka (za który 5 !)
     
  6. brook1234

    brook1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja próbowałem ale w imgburn płytke uszkodziło wywaliło błąd, w clonie nagrało ale gra się uruchamia i po chwili zwias czarne tło, a kolejną płytke zrypałem na Warhammer 40,000: 3 płyty do kosza;/ nigdy nie mialem problemu z nagrywaniem, nagrywam na TDK
     
  7. mc55

    mc55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hindenburg
    ja wybieram zawsze Verbatim, zobaczymy zaraz , zostało jeszcze 15 min w imgburn

    operacja zakończona powodzeniem , dwadziescia minut grania i jak na razie żadnych problenów

    teraz próbuję X-Men_Destiny
     
  8. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    grales z konsola podpieta pod net ??

    Driver wypalony tym sposobem nie działa, wlasnie sprawdzilem.
     
  9. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    właśnie jak z wykrywalnoscia czekamy na nowego abgx czy można spokojnie grać na live ??
     
  10. mc55

    mc55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hindenburg
    nie jestem aż takim ryzykantem aby pakować się w neta na świeżym firmware ;)

    poczekam ;)

    xmeny tez nie działają , coś wywaliło przy imgburn jakiś błąd ;(
     
  11. Krzychu30

    Krzychu30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam problem rozbie wsio tak jak piszecie ale dochodzi do 97% spada Device Buffor i stoi nic zero jakies bledu zeby dac ten cancel nic
     
  12. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    to nagrywajcie cd clonem podbno nagrywa bez błędów i działa na 100%
     
  13. sloniostg

    sloniostg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    nagrałem clonem zero błedów, nagrywarka LG, instalacja na dysk zero problemów, odpalenie gry... gdy nie poczekałem na wszystkie intra wejsciowe miałem czarny ekran i konsola nie reagowala, natomiast gdy poczekałem spokojnie odpaliło mi się menu. Zauważyłem że dłużej płyte mieli, nie wiem czym to jest spowodowane. Wszstkie XGD2 mieliły dosłownie kilka sekund i była cisza na wieki... przy XGD3 ucichło na początku pierwszego aktu kampanii (czyli jak ktoś "bawił" się w menu czas ten mógł bardzo się wydłużyć...
     
  14. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    u kumpla był normalnie filmik Intro
    tylko co z tą wykrywalnościa na live?? czekać na tego abgx??
     
  15. sloniostg

    sloniostg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czytaj ze zrozumieniem nic nie napisałem że mam intra nie działają tylko że nie mogę ich skipować, odnośnie live to Ci nie pomogę nie interesuje mnie multi.
     
  16. kaszak1972

    kaszak1972 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    swarzedz
    gears 3 tym sposobem dzilaja pytanie czy innne gry tak samo czy inaczej?
     
  17. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk

    Oczywiscie mam LT 2.0. Nagrałem wczoraj Drivera tym sposobem, i nie działa. Wrzucam plytke, robi sie czarny obraz i powrot do interfejsu.

    Dziś wyszlo NBA2K12 XGD3 0800 REGION FREE XBOX360-T i juz sam nie wiem jak to świnistowo wypalic.
     
  18. mc55

    mc55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hindenburg
    na razie tylko gears, smen, nba , nie udało mi się odpalic, a drivera nie znalazłem wersji do wypalenia , same jtag, ale chyba trzeba poczekac jeszcze kilka dni
     
  19. venom12

    venom12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gra nagrana przez imgburna i wszystko jest w porządku. I to na esperanzie :p
     
  20. add_pl

    add_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Nagralem tym sposobem i konsola wyswietla mi 'Zagraj w grę' poczym czarny ekran i 'Nie można odczytac płyty'. Teraz sie zastanawiam czy LT zle wrzucilem, czy cos z plyta nie tak. Jakies propozycje?
     
  21. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Ja wypaliłem GoW3 tym tutkiem i działa wszystko więc wy coś źle robicie.

    EDIT: Sprawdzał ktoś czy działa Warhammer 40,000: Space Marine (2011) READNFO.XGD3.0800.USA.RF-XBOX360-RRoD.
     
Wczytywanie...

Poleć forum