1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Głośna praca zasilacza Falcon

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez durki666, Grudzień 13, 2013.

  1. durki666

    durki666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czesc, mam falcona rgh. Mój problem polega na tym ze zasilacz zaczął bardzo głośno dzialac, to na 99% wentylator. Rozbieralem to i czyscilem ale nic to nie dało. Co można zrobić, na co wymienic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak psiknięcie olejem maszynowym w łożysko nic nie dało, to wymiana, jednak że takich wentylatorów nie kupisz to musisz kupić cały zasilacz.
     
  4. lukwol

    lukwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wawa
    wentylator w zasilaczu ???
     
  5. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    @Lukwol
    A to coś dziwnego?

    Zrób tak jak ja, wywal stary wentylator. Wytnij dziurę w obudowie i zamontuj tam zwykły cooler z kompa.
     
  6. durki666

    durki666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Próbowałem ale ma ciężko wystartować a jest mały, mieści się w ori obudowę. Jak mu pomoge ruszyć to chodzi normalnie. Wywalilem calkiem wentylator i dziala ok;) jak się całkiem skończy to trudno;)
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    następny mądry.
    zdajesz sobie sprawę że ten wentylator nie jest tam po nic ?
    wymień zasilacz bo będzie katastrofa.
     
  8. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I będzie jak w tej reklamie. Mamo, mamo choinka się pali, synku nie mówi się pali a świecie, wchodzą a tam cały pokój w ogniu. To jak po dłuższym graniu 175W nagrzewa się tak że go złapać nie można to co dopiero 200W
     
  9. durki666

    durki666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Robię to ze swoim sprzętem więc o co chodzi? Delikatnie przerobilem obudowe żeby był trochę lepszy przepływ potwietrza i jest ok. Nie grzeje się zauwazalnie mocniej niz wcześniej. Zasilacz to właśnie 175W, nie 203.
     
  10. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ile ty masz lat? Nie uśmiecha mi się czytaj kolejnych artykułów "Zginą człowiek bo grał na XBOX"
     
    1 osoba to lubi.
  11. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Wymień zasilacz , bo jeszcze Ci chata spali.
     
  12. durki666

    durki666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Widzę ze trzymają się was żarty ale spoko, zrobie jak zechce. Lat mam prawdopodobnie więcej od większosci osób na forum. Nowy zasilacz kupilem dzisiaj ale będę używal starego bez wiatraka aż do jego zgonu.
     
  13. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Bez względu ile masz lat inżynierowie nie zamontowali tego wentylatora dla jaj, mądre głowy wsadziły go tam w danym celu.

    Mogli go tam wsadzić z 2 względów: szybsze zużycie komponentów przez nadmierne temperatury (np. dane kondensatory już bez używania oznaczeń w temp do 65oC mają retencje 100 000h, a w temperaturze ponad 70oC ich żywotność spada do 40 000h). Druga możliwość to samozapłon, w grudniu przy takich temp. tego nie doświadczysz ale w lato już możesz.

    Nie będę się licytował na wiek, dodam tylko że skończyłem zawodówkę i technikum a nawet zawiało mnie na studia i trochę mam z tym doświadczenia :) Sam założyłeś temat i dostałeś odpowiedz a teraz się bulwersujesz i licytujesz na lata. Więc po co ten temat skoro wiesz lepiej ? Chcesz się pochwalić swoją beztroską ? Zasilacz bez obudowy fajnie, a zdajesz sobie sprawę że dotchnięcie kondensatorów nawet po odłączeniu zasilacza z sieci może cię kopnąć ? Oczywiście oczy i zęby tobie nie wylecą jak na kreskówkach bo to sporo V i mały A, ale serce może złapać ...tu sobie wstawisz bo zapomniałem słowa...
     
  14. durki666

    durki666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie wiem w którym miejscu wg Ciebie się bulwersuje, watpie też czy gdzieś się licytowalem na wiek- ktoś zapytal to odpowiedzialem. Obudowa jest zalozona. Jestem w stanie pojąć ze wentylator był tam w jakimś celu. Temat założyłem bo chcialem dowiedzieć się od innych osób co zrobić w takiej sytuacji. Uwagi przez was zawarte w tym temacie sa dla mnie bardzo cenne i wiem ze dobrze mówicie.
     
    1 osoba to lubi.
  15. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Chcesz to po kosztach wysyłki podeślę Ci wentylator, bo naprawdę szkoda sprzętu.
     
  16. durki666

    durki666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale ja już kupilem drugi nowy zasilacz;) właśnie tego mi nie szkoda;) po testach mogę tylko powiedziec ze po 6 godzinach gry prawie non stop zasilacz bez wentylatorora nie jest bardziej gorący od tego sprawnego;) doceniam to ze chcesz pomoc ale na szczęście nie ma takiej potrzeby;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum