1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Głośniki 5.1 Creative

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez [Stuu]Squirrel_PL, Kwiecień 1, 2012.

  1. [Stuu]Squirrel_PL

    [Stuu]Squirrel_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niedaleko Gdyni
    Siemka.
    Mam problem - ostatnio musiałem się pozbyć mojego starego Tv(zajmował za dużo miejsca). Pozostał mi monitor, który podłączyłem do xbox'a kablem HDMI.
    Posiadam głośniki Creative A520 z takim oto wejściem:
    [​IMG]
    http://zapodaj.net/images/65b7d1ac7c27.jpg
    Jak mam je podłączyć do xbox'a bo chciałem kupić taką oto przejściówkę ale coś mi się mocno wydaje ze to nie "zagra"
    ORYGINALNY KABEL AUDIO ADAPTER XBOX 360 MICROSOFT (2220100179) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    lub jak podłączyć to zwykłym Component'em. Co będzie potrzebne, coś takiego?:
    [​IMG]
    Bardzo proszę o pomoc, granie bez dźwięku jest do **** :upset::upset::upset:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Kolego nie wgrało i się zdjęcie z posiadanym wejściem.
     
  4. [Stuu]Squirrel_PL

    [Stuu]Squirrel_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niedaleko Gdyni
  5. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    WG mnie taka przejściówka (ostatnie foto) spokojnie by zadziałała tylko ja czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Ale i tak musiałbyś kupić to co podałeś w linku na allegro bo oryginalnie dodawany kabel blokuje wejście hdmi.

    edit:
    Potrzebna Ci przejściówka 3xminiJack na 2xRCA.
    Do zrobienia samemu w ok 15 minut jeśli wiesz co to lutownica. Koszt części ok 10 pl. ale dźwięk i tak będziesz miał tylko w stereo a nie surround.

    edit2:
    Ewentualnie łatwiej będzie znaleźć przejściówkę 3xminijack na 1x minijack no i do tego rozgałęźnik RCA->minijack ale im więcej połączeń po drodze tym łatwiej możesz osłabić jakość dźwięku.

    no i metoda na lenia:) :
    kup:
    http://allegro.pl/oryginalny-kabel-audio-adapter-xbox-360-microsoft-i2220100179.html

    http://allegro.pl/adapter-audio-jack-3-5-mm-2-x-rca-chinch-xbox-i2243280178.html
    i daw takie
    http://allegro.pl/rozgaleznik-maly-jack3-5stereo-na-kablu-hq-i2232363150.html

    Chałupnictwo ale będzie działać :p
     
  6. [Stuu]Squirrel_PL

    [Stuu]Squirrel_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niedaleko Gdyni
    No właśnie o to chodzi ze tez czegoś takiego jeszcze nie spotkałem, zdj. wykopane z jakiegoś forum.
    Tak, blokuje ale plastyk bardzo łatwo odpada, jest pełno filmów na YT np.

    hmm?
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  7. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    No to rozwal kabelek i kup dwie ostatnie pozycje z listy. no chyba że zamiast dwóch rozgałęźników znajdziesz jeden z trzema wejściami ale będzie to trudno dostępne.
     
  8. [Stuu]Squirrel_PL

    [Stuu]Squirrel_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niedaleko Gdyni
    Jak to zrobię to będzie dźwięk ze wszystkich głośników ale nie bedzie to 5.1 tylko tak jakby 2.1 ale na 5głosnikach?
    Dobra zobaczymy jak to będzie. Póki co wielkie dzięki
    jak bd miał jeszcze jakieś pyt. to napisze :D
    Edit:
    Coś mi sie zdaje ze chyba kupie samą tą przejściówkę http://allegro.pl/adapter-audio-jack-3-5-mm-2-x-rca-chinch-xbox-i2243280178.html i podłącze do 1 kabelka. 2 głośniki wystarcza. //Dzieki :D
     
  9. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Poszukaj takiego sprzedającego co będzie miał taką przejściówkę i rozgałęziacz jacka'a wtedy za 3-4 złote więcej będziesz miał wszystkie głośniki a koszt przesyłki pozostanie jeden:) jak podobały się moje wywody kliknij pomogłem :p
     
  10. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Trochę to dziwne bo też korzystam z takiej przejściówki i u mnie bez problemu wchodzi HDMI i ten wtyk obok bez żadnych kombinacji...
     
  11. yankesmm

    yankesmm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Ale korzystasz z tego kabla co był dołączony do konsoli czy mówisz o tej wersji z Optical +2*RCA?
    Bo ta druga jest faktycznie na tyle cienka że podłączysz hdmi ale w tym oryginalnym kablu ta szara obudowa zasłania wejście hdmi (u mnie na filmiku i u założyciela postu też)

    PS Dzięki [Stuu]Squirrel_PL za mnogość przydatnych wypowiedzi :) choć tak naprawdę cieszyłbym się choć z jednej:)
     
  12. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    wystarczy rozwalic te obudowe z oryginalnego kabla, wtedy sie miesci on i hdmi, potem te chinche z tego kabla podlaczasz pod ten rozgaleznik ktory masz na foto od glosnikow i wszystko gra, mialem tak samo podlaczone nawet te same glosniki, najprostsze rozwiazanie
     
  13. [Stuu]Squirrel_PL

    [Stuu]Squirrel_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Niedaleko Gdyni
    Ok, dzięki chłopaki za zainteresowanie tematem :D. Obudowy nie trzeba rozwalać, można ją rozebrać bez większych problemów :p.
    @yankesmm: proszz :D
    Edit:
    Co o tym sądzicie : http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2251212266&ars_source=ars&ars_socket_id=5&ars_rule_id=72

    Mam jeszcze jedna prośbę mógłby mi ktoś pomóc w znalezieniu tych 2 rzeczy u jednego sprzedawcy(tak wiem jestem śmieszny, ale nie mogę nic znaleźć)
    żeby było i to http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2254260155&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=84 i to http://allegro.pl/adapter-audio-mini-jack-m-2x-mini-jack-f-i2235777104.html
    Jeszcze raz wielkie dzieki
     
Wczytywanie...

Poleć forum