1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Głośniki 5.1 Logitech X530 - jak podłączyć do XBOX'a?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xbit, Grudzień 26, 2010.

  1. xbit

    xbit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!

    Jak najtaniej podłączyć głośniki X530 do XBoxa 360 żeby uzyskać dźwięk 5.1?

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
  4. xbit

    xbit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie rozumiem jak to mam zrobić. Moja konsola ma HDMI. Więc jak to zrobić dokładnie bo nie mam pojęcia?
     
  5. kuba295

    kuba295 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legionowo
  6. xbit

    xbit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A dalej co dokładnie? Bo głośniki mają 3 wyjścia jack i chyba mam jakąś przejściówkę do tego ale nie mam pojęcia jaką bo nie jestem w domu.
     
  7. kuba295

    kuba295 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legionowo
    niemają optyka, chyba tylko przez chinche ale to niebędzie 5.1
     
  8. xbit

    xbit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A co trzeba dla 5.1? Jakie głośniki itp.?
     
  9. beFamousx

    beFamousx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków (;
  10. xbit

    xbit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Benq V2410 ECO, możliwe że niedługo będę miał TV LCD Samsung 26''. Więc jak podłączyć?
     
  11. rubensk

    rubensk Banned

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    kupic adapter i podlaczyc przez dvd posiadajace wyjscia na 5.1 ale to nie jest adapter pod hdmi tylko jak uzywasz z hdmi to podlaczasz go pod wejscie wideo normalnie w konsooli-oryginalny kabel taki z microsoftu ktory dostales w zestawie ma grobsza "obudowe" i nie podlaczysz rownoczesnie hdmi i dzwieku(jest za gryby to zagranie imo microsofru z ich strony zeby dokupywac takie przejsciowki) poprzez standardowe wejscie do koncosli xboxa-ja pomimo mozliwosci podlaczenia zestawu 5.1 jak pisalem wyzej uzywam stereo wierzy pod moj telwizor 50 calowy ktory ma wyjscia na stero podlaczam pod aux we wzmaku/wierzy i mi pieknie smiga dzwiek 2.0 to mni wystarczy.
    ps albo przez wejscie optyczne poszukaj na forum/google jest tego pelno jak podlaczyc ixa pod dzwiek 5.1 .Pozdrawiam
     
  12. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    to nie bylo pytanie tylko link w ktorym jest dokladnie opisane jak mozna podlaczyc sobie glosniki i jednoczesnie cokolwiek innego

    poprostu dajemy kabel hdmi do tv
    jednoczesnie wpinanym ten gruby kabel (tyle ze zdejmujemy obudowe ta plastikowa) z czinczy przechodzimy przejsciowka na jacka 3,5 i podpinamy do glosnikow 5.1 - niewiem czy o takie cos ci chodzi
    kupowanie przejsciowek jezeli dysponujesz kablem composite jak dla mnie nie ma sensu (http://allegro.pl/kabel-microsoftu-audio-adapter-hdmi-poznan-i1380258163.html) bo mozna go latwo przerobic zeby mozna bylo wpiac dwa na raz

    a dopoki sam xbit nie wyjasni o co mu dokladnie chodzi jakim kablami dysponuje i co chce po podlaczac ja bynajmniej nie jestem wstanie odpowiedziec na pytanie
    aha i radze przyjrzec sie dokladnie tematowi ktory podalem w linku szczegolnie zdjecia
     
  13. Doczu

    Doczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pinecity
    Aby miec 5.1 z prawdziwego zdarzenia, a nie downmix na 5 głośników, sygnał do głośników musi byc poprowadzony cyfrowo, albo przewodem Optycznym (TOSLink), albo przewodem elektrycznym (SPDiF Coaxial). Głośniki o których mowa, z tego co widze ze zdjęć w necie, nie posiadają żadnego wejścia SPDiF (ani optycznego, ani koaksialnego) więc dźwięku 5.1 z prawdziwego zdarzenia się na nich nie uzyska. Jakiego rodzaju przejściówek byś nie użył bedzie to jedynie downmix na 5 głośników.
    Nadzieja jeszcze w tym ze któreś z gniazd w głośnikach pełni podwójną funkcję jako np. Front left oraz SPDif, ale trzeba by zerknąć w instrukcję głośników.
     
  14. xbit

    xbit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]

    Mam dokładnie taki kabel. Czyli prawdziwego 5.1 nie uzyskam? A przy stereo będzie grał każdy głośnik czy tylko dwa?
     
  15. Doczu

    Doczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pinecity
    Więc od początku.
    To jest kabel Component i na nim możesz usyskac tylko efekt stereo, choć przez zestaw głośnikowy może on być (choć nie musi - nie wiem bo nie używałem tych głośników) downmixowany na 4 czy nawet 5 głośników, ale nie bedzie to dźwięk 5.1, czy inaczej Dolby Digital 5.1.
    Za dźwięk są odpowiedzialne te wtyki biały i czerwony.
    Ale gdybyś miał jakiś zestaw kina domowego z gniazdem TOSLink, czyli optycznym to na tej szerokiej wtyczce masz gniazdo TOSLink (ten otworek z czarną klapką) do którego podłączasz światłowód a drugą końcówkę łączysz z amplitunerem kina domowego, które także posiada gniazdo TOSLink. Dopiero wówczas będziesz miał dźwięk 5.1 jak należy.
     
  16. xbit

    xbit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jeżeli mam monitor z HDMI i minijackiem to jeżeli podłączę HDMI i do wyjścia jack podłącze zielony kabel od głośników to powinny grać wszystkie, ale po prostu to samo? (nie 5.1)
     
  17. beFamousx

    beFamousx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków (;
    wiem, ze nie było to pytanie tylko mu to podkreśliłem zeby tam zerknał ;p
     
  18. Doczu

    Doczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pinecity
    Gdzie chcesz to HDMI podłączyć ? Do TV ? Bo chyba nie do głośników ;)
    Jak podłączysz do TV, a z TV do głośników to dalej będziesz mieć stereo, ewentualnie TV może mieć jakiś system Surround czy coś w tym stylu ale nie będzie to 5.1.
    Generalnie głośniki 5.1 bez gniazda cyfrowego, to taki trochę chwyt marketingowy, bo de facto nie ma szans na uzyskanie DD. A czy będą grac wszystkie, czy tylko 2 przednie - to już musisz sobie sam sprawdzić.
    Nawet jak masz je teraz podpięte pod kompa, to swego rodzaju substytut 5.1 uzyskasz w Power DVD jesli ustawisz downmix na wszystkie kanały, lub ewentualnie ProLogic II. Ale cudów nie ma - to nadal nie będzie 5.1
    Bez cyfrowego połączenia konsola > głośniki nic więcej nie zyskasz.
    Pozostaje Ci albo pogodzić się z tym faktem, albo zakupić głośniki które posiadają gniazdo cyfrowe (koaksjalne lub optyczne)
     
Wczytywanie...

Poleć forum