1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Głośniki 5.1 - zwykły (stary) TV Tomson i xbox 360 - PROBLEM !!!

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Maxiu10, Sierpień 28, 2009.

  1. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Witam, mój problem polega na tym, że chce sobie zakupić głośniki 5.1 (prawdopodobnie Logitech'a), ale nie mam pojecia jak je podłacze! czy jakoś bezposrednio do xboxa czy do TV i z xboxa bedzie przesyłany dzwiek przestrzenny do wszystkich głosników. Zadaje takie pytanie powieważ boje sie ze kupie głosniki 5.1 a dzwiek bedzie szedł tylko z 2 głównych głosników, Jak podłącza sie takie głosniki, i czy normalny TV (nie plazma nie LCD) obsługuje głośniki 5.1 (wiem zę w ustawieniach na xboxie jest ustawienie dzwięku na głosniki 5.1 ale nie wiem czy tv go przesle) prosze o szczegółową i szybką pomoc !!!

    Z góry dzieki:D:D:D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cddragon

    cddragon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli te głośniki posiadają wyjście optyczne to można do kabla xboxowego (componenta) podłączyć. Jeśli podłączysz do TV lub nie mają owe głośniki wyjścia optycznego to o dźwięku przestrzennym będziesz mógł zapomnieć.
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tylko kablem z wyjściem optycznym bezposrednio do głosnikow albo jakiegos amplitunera z wejściem optycznym
     
  5. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    jak podlaczysz glosniki przez kabel optyczny to bedziesz mial 5.1 inaczej tylko stereo na tych glosnikach
    yo maszx nawet 3 zgodne odpowiedzi:D
    no panowie niezle wyszlo;)
     
  6. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    A gdzie i za ile można kupic taki kabel optyczny, mozecie podac jakiś przykład na allegro np.!!! :D
     
  7. cddragon

    cddragon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    potrzebny ci jest jakbel do xboxsa z wysciem optycznym (taki jak z zestawach do premium)
     
  9. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    a możesz mi zrobic zdjęcie tego kabla z zestawu premium, bo ja mam premium i nie wiem o jaki kabel chodzi
     
  10. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
  11. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    a no i przypomniec bym chcial ze albo glosniki musza meic wbudowany dekoder albo musisz meic amplituner,gdyz inaczej nie bedziesz mial 5.1...chociaz nie widzialem jeszcze glosnikow z optykiem bez dekodera :)
     
  12. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Masz tam tabelkę i żeby mieć dźwięk przestrzenny to muszą mieć "*" w polu "Dolby Digital, dekodowanie DTS" a te głośniki nie mają czyli pozostaje stereo. Po za tym te głośniki nie mają wejścia optycznego prawda?
     
  14. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    OK a możecie mi wyslać jakieś głośniki z allegro 5.1 z wbudowanym dekoderem i wejsciem na kabel optyczny ??
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A jaka cena? ;)
     
  16. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    do 400 zł max 500 zł i zeby to byla jakaś dobra znana firma logitech, creative bedą najlepsze!!!
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  18. Maxiu10

    Maxiu10 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    O dzieki wielkie, jeszcze pójdę popytać o takie glosniki do Media Markti i innych sklepów tego typu i w Media Markt kupie jak bedzie kupowanie bez vat'u :DD
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    W Media wątpię żeby były dostępne a jak już to pewnie coś ok 1000zł...

    Ja kupiłem niby z wystawy te kino swoje, a nie miało ŻADNEJ ryski ani nic no i mam 2 lata gwarancji sklepowej. Wolę to niz 500zł więcej dać i mieć tę gwarancję producenta ;)
     
  20. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    gorzej ze to refurbished czyli pogwarancyjne(prawione)
    do tego glosniki syfiaste,i to jest zestaw glosniki+dekoder DDTS100
    qmpel ma wlasnie te glosniki i poweim ze nie ciekawe


    ale do 1000zl nic innego nie ma;p jedynie chyba logitech g51,ale one maja optyka bez dekodera
    ja od siebie polecam logitech z-5500,sam mam,dorwalem za 700,mozna za tyle ustrzelic na allegro,maja optyka,chincha,3x jack,wyjscie na sluchawki,wejscie na mp3 itp itd

    @UP
    A kino domowe=bedzie musial albo miec 2x glosniki pod pc i konsole,albo wciaz przelaczac kable od zestawu do pc,bo dzwiek w grach pc jest w EAX,DD bedzie zle(albo wogle) dekodowalo i lipny dzwiek z tego wyjdzie-albo calkowicie go nie bedzie;)
     
  21. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja tylko dałem jakąś alternatywę ;) Ja używam tego kina tylko do TV i Xboxa ;) Do laptopa mam głośniki typowo laptopowe Logitecha bo nie dość ze są wygodne to jeszcze dzięki temu mam usb hub ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum