1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

GŁOŚNIKI 7.1 do TV !!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Damias, Styczeń 2, 2011.

  1. Damias

    Damias Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam głośnik Creative t7900 7.1 - chcę podłączyć do TV na 7.1, ale w tv ma tylko podłączanie słuchawkowy, a głośnik ma 3 mini-jacki (zielony, pomarańczowy,czarny). Jak podłączam zielony na zielony to gra tylko 2 głośniki i sub :( Chcę żeby cały głośnik grało :) Proszę o pomoc!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    musisz miec amplituner zeby to podlaczyc.
     
  4. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
  5. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Jezu, ale nieskladnie piszesz.
    Nie podlaczysz tych glosnikow w ten sposob. Musial bys miec w TV osobne wyjscia na przod, tyl, woofer i glosnik centralny.
    Zeby to podlaczyc musial bys jakosc wyjsc sygnalem cyfrowym z TV, wpuscic go np do ampitunera do ktorego bedziesz mial podlaczone glosniki.

    Inna sprawa ze ciekawe do czego ci to 7.1 przy TV potrzebne. Bo kompletnie tego nie wykorzystasz. Zwlaszcza ze wiekszosc TV nawet jesli ma wyjscia optyczne/spdif to i tak puszcza nimi sygnal stereo, zeby odtworzyc 5.1, musial bys korzystac z wbudowanego tunera DVB-T, a z tego co sie orientuje zadna z sieci kablowych (przynajmniej tych duzych) w polsce nie udostepnia kart tak zeby mozna bylo odbierac cyfrowa TV kablowa przez TV, a nie dodatkowy dekoder.
     
  6. Damias

    Damias Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Amplituner ? Szok szkoda kasy...

    A te rozdzielacze to będzie ładnie chodził głośniki(czyli czysty głos, grubo bass) ? ;>

    @UP

    Te rozdzielacze ktoś ma? Albo wie ktoś jak on się gra? Trudno ze gra w stereo ale ważne ze cały głośnik gra ;D
     
  7. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Ja tak podłączałem 5.1 do swojej Nokii i bez problemów działało. Dźwięk był spoko.
     
  8. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    to czy bedzie dobry bass i czysty dzwiek to juz sprawa twoich glosnikow. niestety przy takim podlaczeniu bedziesz mial dzwiek jak przy zwylkym 2.1 ale bedziesz mial wieksza moc. nie doswiadczysz na tylnych glosnikach np odglosow krokow jakiegos wroga ktory idzie za toba
     
Wczytywanie...

Poleć forum