1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Głośniki-problem z podłączeniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Matiii2009, Styczeń 30, 2013.

  1. Matiii2009

    Matiii2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam :) Nie wiem jak rozwiązać problem z głośnikami. Mam Crative T6100 5.1. Dziś kupuje xboxa i ciekawi mnie jak podłączyć je, aby działały na kompie i xboxie ? Czy będą wymagane jakieś dodatkowe zakupy ? Pozdrawiam Mateusz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wiesz co , nie wiem jakie masz wejścia w tym sprzęcie grającym ,ale ja np mam CREATIVE INSPIRE 5500 - sprzęt ma już kilka latek:
    [​IMG]

    i ja mogę w sumie 3 źródła podłączyć , mam wejścia: optyczne , coaxialne , oraz liniowe - i tylko na tym ostatnim tylko stereo, te 2 pozostałe 5.1
    Z XBOX'a oczywiście optycznym kablem , a jeśli masz z PC'ta wyjście koaxialne to też uzyskasz 5.1 , jeśli nie masz to tylko stereo , chyba że jakiś rozdzielacz z przełącznikiem do kabelka optycznego zdobędziesz... tyle... :)
     
  4. Matiii2009

    Matiii2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tylko ja nie mam takiej stacji jak Ty posiadasz. Z tyłu na subie nie mam wejść a z niego wychodzą trzy kabelki które mam bezpośrednio do kompa podłączone.
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No tak. Masz sprzęt do obsługi dźwięku przestrzennego ale ów sprzęt nie ma dekoderów Dolby Digital 5.1 ani DTS , czyli nawet jeśli podłączysz X-Box'a to dźwięk będziesz miał tylko stereo, albo virtual surround - czyli niby na wszystkich kanałach ale nie prawdziwe DD5.1, z komputera masz 5.1 , bo masz kartę dźwiękową z obsługą DD pewnie, jeśli chcesz grać na konsoli w gry w dźwięku DD 5.1 to niestety ale musisz kupić np. jakiś amplituner do kina domowego.
     
Wczytywanie...

Poleć forum